[RECENZIJA] LA ROCHE POSAY EFFACLAR DUO+UNIFIANT +DARIVANJE


U nedavnom postu o mitovima i predrasudama kod njege aknaste i problematične kože koji ste mogli čitati ovdje, najavila sam recenziju noviteta brenda La Roche Posay Effaclar Duo+Unifiant pa je vrijeme da podijelimo sa vama dojmove.
OPIS PROIZVODA: nova je ujednačavajuća i korektivna njega koja prekriva prištiće, mitesere i pore te sprječava nastanak istih, a prekriva i crvene i smeđe mrlje na koži. Formula sadrži Procerad™ koji aktivno djeluje protiv nepravilnosti: Procerad™ je patentirani ceramid koji štiti od pojave crvenih ili smeđih mrlja. Učinkovitost je vidljiva već nakon 24 sata*: nepravilnosti su naočigled manje crvene, nakon 8 dana znatno su manje, a nakon 4 tjedna pore su odčepljene, tekstura kože poboljšana, a sjaj pod nadzorom


TEKSTURA, NIJANSE: Tekstura je polu-gusta, srednje pigmentirana, a istovremeno vrlo prozračna tako da nema osjećaja "maske na licu",  ali je potrebno dobro izblendati. Prekrivanje je srednje do potpuno, ovisno o problematici kože što ćete vidjeti malo niže na mojim modelima. Radi svoje prozračne teksture, vrlo se lako može nadograditi od jednog do više slojeva, ili upotrijebiti umjesto korektora na nepravilnostima.  Dolazi u dvije nijanse light i medium. 
LIGHT-svjetla neutralna nijansa
MEDIUM-srednje tamna, neutralna nijansa



SASTOJCI: AQUA / WATER, GLYCERIN, DIMETHICONE, ISOCETYL STEARATE, NIACINAMIDE, I SOPROPYL LAUROYL SARCOSI NATE, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, T-BUTYL ALCOHOL, SODIUM HYDROXIDE, OLEIC ACID, SALICYLIC ACID, SILICA SILYLATE, POLOXAMER 338, NYLON – 1 2, POLYSORBATE 80, ZINC PCA, LINOLEIC ACID, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, ISOHEXADECANE, 2-OLEAMIDO-1,3-OCTADECANEDIOL, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, PIROCTONE OLAMINE, MYRISTYL MYRISTATE, ACRY LAMIDE/ SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER, PARFUM / FRAGRANCE, SORBITAN OLEATE,DISODIUM EDTA, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, BHT, GLYCERYL STEARATE SE, [+/- MAY CONTAIN CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, CI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDES
PREKRIVANJE I FINISH NA LICU: U recenziji su sudjelovala moja dva modela Petra i Karla, djevojke koje se bore s problematičnim tenom. U razgovoru sa djevojkama, najveći problem je pronaći dobar korektivni proizvod koji neće čepiti pore, dobro prekriti nepravilnosti, a da ne sklizne sa lica tokom dana. Djevojke su poput mnogih, čitale razne zablude oko liječenja akni poput nanošenja cimeta, meda, pasti za zube na lice i upravo radi takvih mitova, La Roche-Posay je u suradnji s dermatologom i YouTuberima odgovorio na najčešće zablude o bubuljicama i kako ih se riješiti. Na novoj online platformi  #FreeFromSpots možete saznati pravu istinu o aknama i potražiti stručnu pomoć.
Da se vratim na moje drage modele, na fotografijama možete vidjeti kako Unifiant Duo+  u nijansi light izgleda na koži djevojaka. 




Djevojke osim problematičnog tena imaju normalnu kožu tako Unifiant na licu ostavlja svjež, zdravi sjaj, a nijansa se savršeno stopila s njihovom bojom tena. Kod masne kože, preporučujem upotrebu pudera u kamenu ili prahu na T- zoni čisto kao dodatni fiksator proizvoda, no što se tiče izdržljivosti, Unifiant je postojan satima bez oksidiranja na licu. Osim efekta prekrivanja, proizvod pruža dodatnu hidrataciju masnoj, mješovitoj i normalnoj koži tako da nije potrebna posebna krema, osim u slučaju dehidriranih obraza; tada bih preporučila koju kap seruma na obraze prije nanošenja Unifiant-a.
U segmentu upijanja, proizvod se kroz nekoliko minuta upije i ne suši prebrzo na koži što mu daje mogućnost dobrog razmazivanja, a isto tako je odlična podloga dodatnim proizvodima za makeup.  Zaglađuje neravnine, ostavlja prirodan, zdrav izgled bez težine i "maska efekta". Kod većih nepravilnosti potrebno je nadograditi ili upotrijebiti korektor na strateška mjesta, no imajte na umu da se radi o proizvodu namijenjenom problematičnom tenu, stoga se ne koristi na području oko očiju već na tom dijelu upotrijebite korektor namijenjen podočnjacima.
CIJENA:  129 kn (40 ml) u svim bolje opremljenim ljekarnama.

Za kraj, u suradnji sa La Roche-Posay, jedna od vas ima priliku osvojiti Effeclar Unifiant Duo+!
Kako osvojiti nagradu?.

Dobitnica je Adriana Nigović Mijić, čestitke i molim dobitnicu da se javi na moj mail.

Oznake: , , , ,