[USPOREDBA] : OKOLOOČNE KREME


Izabrati kremu za područje oko očiju, po meni je najzahtjevniji zadatak. Nije tajna da su ovakvi proizvodi moj mali fetiš i posljednjih deset godina zaista ne znam broj ovakvih proizvoda koji sam isprobala. Više o okolooočnim kremama, pisala sam u ovom postu, a danas sam pripremila za vas skupnu usporedbu nekih proizvoda u tu namjenu.
Prije svega, moram opisati svoje trenutno stanje oko očiju: suha koža, solidno elastična, nema bora ali ima duboke podočnjake i to ona vrsta koju ne možeš tako lako prekriti korektorom.
Stanje kože oko očiju može biti raznoliko i od kreme ne očekujte da će vam ukloniti podočnjake ili magično djelovati kod brisanja bora, ali upotrebom možete stanje poporaviti i poraditi na dobroj prevenciji.
KAKVA OKOLOOČNA KREMA MORA BITI?
Jednostavnim riječnikom : tekstura mora biti dobro upijajuća, ne sjedi na koži i čini dobru podlogu za korektor.
Proizvoda je puno, a vaš prvi zadatak je da prepoznate karakteristike kože oko očiju i prema tome birate proizvod. Ne korištenje njege oko očiju ili premasne teksture mogu dovesti do grisa ili milija o čemu sam više pisala u ovom postu. 
Sukladno tome, podijelila sam proizvode koje sam ja isprobala prema kategorijama.
NORMALNA KOŽA OKO OČIJU: Prije svega je specifična kod osoba s normalnom kožom lica. Znači, nema suhoće, crvenila, stvaranja bora i slično, ali su mogući podočnjaci i jutarnja natečenost.
TEKSTURA: lagana, brzo upijajuća, pogodna za sve osim kod jako suhe kože oko očiju. Nemaju anti age svojstva osim u smislu hidratacije i odličan izbor kao početna njega kože oko očiju i muškaraca (obzirom da oni ne vole masne i teške mazalice)

PROIZVODI: Filorga Optim-eyes (recenzija), Eucerin AquaPorin Active (recenzija), Skincode Cellularni serum oko očiju (recenzija) , Rexaline Hydra Eye (recenzija), Nuxe Contour des Yeux Prodiques (recenzija), Kiehls Avocado eye cream, iako moram izraziti negodovanje jer sadrži parabene, zatim,  Afrodita Hydra Thermal za područje oko očiju, La Roche Posay Hydraphase Intense i Avene umirujuća krema oko očiju.
Navela sam neke od onih koje sam probala i koristila,a tiču se područja oko očiju koje nije jako suho, te su redom sve slične teksture mada različitih sastojaka. Namjena im je kako sam napisala, vlaženje okoloočnog područja i dobre su podloge za korektor, a mogu se koristiti kao dnevna i kao noćna njega.

SUHA KOŽA OKO OČIJU: Najčešća je kod osoba koje imaju suhu kožu, ali oprez: vrlo često postoji kombinacija : lice masno, a koža oko očiju suha. Stoga osobe koje imaju masnu kožu, za lice moraju birati proizvode protiv viška sebuma, dok za područje oko očiju bogatije kreme ili ulja.
TEKSTURA: Na prvi pogled putem testera ili recenzija, primjetiti ćete bogatu i gustu teksturu koja će na normalnoj koži obično "sjediti" i neće se potpuno upiti, dok suhom okoloočnom području odgovara u potpunosti i zapravo pruža veliki osjećak ugode.
PROIZVODI: Avon Anew Nutri-Radiance, Ulola Facelift krema oko očiju (odlična kremica, ali moram naglasiti da me nešto pecka kod nje), Filorga Time-Filler eyes (recenzija), Paula's Choice Resist eye cream (recenzija), Skincode Ekskluzive Celularna krema, Clarins Eye Balm, Clinique All About Eyes rich (postoji obična verzija koja je više za normalnu kožu), Balea Urea okoloočna, Dr.Renaud Plumping Eye Balm,Eucerin Hyalluron-Filler oko očiju i za ekstra suhu kožu i zimske uvjete jedna od najbogatijih koju sam ja probala  Bobi Brown Extra Eye Reapir cream.

ANTI-AGE NJEGA OKO OČIJU: ovakvi proizvodi moraju sadržavati anti-age sastojke poput C i ostalih vitamina, retinola i antioksidanata. 
Specifično je to da se takve kreme ne biraju po teksturi jer većini nije namjena hidratacija, pa se vrlo često događa (barem meni) da se moraju kombinirati uz još neke proizvode za oko očiju. Primjerice, krema protiv bora mi je prelagana teksturom, zato ponekad iza apliciranja, posegnem za još nekom koja je hidratantna.
PROIZVODI: Dermalogica Age  Reversal Eye Complex, sadrži retinol uz antioksidante, a nedavno je izašla nova verzija koju ću uskoro recenzirati na modelu, ROC Pro-Correct koncentrat (recenzija), La Roche Posay Redermic C Yeux, a postoji i verzija s retinolom Redermic R Yeux, Biotherm Blue Therapy Eye, Avene Physiolift koncentrat (bivši Eluage). 

Volite li više biljna ulja, odličan su izbor za njegu područja oko očiju. Moram naglasiti da korištenje ulja na području oko očiju nije kozmetički prihvatljivo u smislu da ne sjeda korektor i potrebno je puno vremena kako bi se u potpunosti upilo u kožu. Zato volim ulja koristiti kao noćnu njegu i tu je odličan izbor ulje avokada (za hidrataciju), ulje argana, divlje ruže kao anti-age, ali ulja možete miksati i napraviti svoju mješavinu po potrebi, željama imogućnosti o čemu sam pisala u ovom postu. 

Njega područja oko očiju također iziskuje pravila, odnosno pravilan način nanošenja, i toplo vam preporučujem da krenete u potragu za testerima. Kada izaberete svoj najbolji proizvod, počnite ga koristiti na pravilan način o kojem sam tipkala u ovom postu kako biste izbjegli mogućnost da proglasite proizvod nedjelotvornim. Očekivano vrijeme rezultata djelovanja je individualno i ovisi o stanju kože. Kod hidratantnih krema i/ili ulja možete učinak primjetiti za nekoliko dana, dok kod anti-age proizvoda tek za nekoliko mjeseci redovite upotrebe.
Za kraj, ne zaboravite čitati sastojke! Mnogi proizvodi namijenjeni području oko očiju mogu čak i isušivati stoga pripazite da ne sadrže alkohol, parfeme, propilen glikol i previše silikona.

Koji su vaši kriteriji za odabir okoloočne njege?

Oznake: , ,