[RECENZIJA] DERMALOGICA AGE REVERSAL EYE COMPLEX


Retinol, sastojak o kojem sam toliko pisala pa iako je hit posljednjih godina, čini mi se da o njemu nikada dovoljno teksta. Retinol poznatiji kao A-vitamin je neprikosnoveni car  za vašu kožu. Postoji nekoliko oblika retinola o čemu sam tipkala u ovom postu. Današnja tema je retinol oko očiju i recenzija novog proizvoda brenda Dermalogica, a tiče se nježnog okoloočnog područja. U pomoć sam pozvala modela, 36-godišnju Anu koja je pravi kandidat za korištenje ovakvog proizvoda: sitne dehidracijske borice, podočnjaci i lagana hiperpigmentacija. 
OPIS PROIZVODA: Mnoge ljubiteljice Dermalogica brenda vjerojatno će se zapitati što je tu novoga jer naime, u asortimanu je do sada postojao sličan proizvod istog naziva, no radi se o potpuno novoj, jačoj formuli s čak 0,1% mikroinkapsuliranog retinola uz dodatke UGL kompleksa (urea, glikozamin, kvasac i ekstrakt algi) koji hidratiziraju i zaglađuju, Bisabolola, kofeina, peptida i jasena koji smanjuju podbuhlost. Jasen, rižine mekinje i niacinamid djeluju na tamne podočnjake, te Natrijev askorbil fosfat i peptidi koji zaglađuju bore.
NAČIN KORIŠTENJA: Ukoliko niste naviknuti na korištenje retinola u proizvodima, u početku stoji preporuka korištenje svaku drugu večer. Zašto kažem večer? Zato da još jednom upozorim da se retinol koristi isključivo navečer. Malu količinu kreme (otprilike zrno riže) nanijeti na područje oko očiju te na bore smijalice "poznatije kao svračje nožice), te nježno utapkati paziti da ne dođe blizu sluznice kao uostalom niti jedan proizvod koji se koristi oko očiju.
AMABALAŽA, MIRIS, TEKSTURA: Age reversal eye complex dolazi u prepoznatljivoj Dermalogica ambalaži, odnosno higijenskoj tubici srebrne boje koja krasi cijelu AGE SMART LINIJU. Miris samog proizvoda je vrlo blag, medicinski, ne iritira niti najosjetljivije nosiće dok je tekstura polu-gusta, vrlo maziva što je odlična činjenica jer se time proizvod sporo troši. Kada uzmemo u obzir činjenicu da je ovo isključivo noćna kremica i da se koristi u vrlo maloj količini, predviđam joj trajanje od najmanje osam mjeseci. 
SASTAV:Water/Aqua/Eau, Dimethicone, Methylheptyl Isostearate, Cetyl Alcohol, Diglycerin, Cyclopentasiloxane, Pentylene Glycol, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Isohexadecane, Dimethicone Crosspolymer, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Retinol, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Arginine/Lysine Polypeptide, Sodium Ascorbyl Phosphate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Caffeine, Aleurites Moluccana Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Urea, Glucosamine HCl, Algae Extract, Yeast Extract, Tremella Fuciformis Polysaccharide, Fraxinus Excelsior Bark Extract, Niacinamide, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Hydrolyzed Soy Protein, Bisabolol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Saccharomyces Lysate Extract, Hesperidin Methyl Chalcone, Steareth-20 , Dipeptide-2, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Medicago Sativa (Alfalfa) Seed Extract, Hydrolyzed Lupine Protein, Corallina Officinalis Extract, Dimethiconol, Glycerin, Butylene Glycol, Silanetriol Potassium Citrate, Aminomethyl Propanol , Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Oleth-20, Carbomer, Polysorbate 20.

DJELOVANJE: Kako sam napisala na početku, proizvod je koristio moj model. 36-godišnja žena koja uz sve svoje obiteljske i poslovne obaveze premalo spava, napreže oči, nema previše vremena za sebe i njegu te pati od dehidracijskih bora, hiperpigmentacija oko očiju i podočnjaka. 
Najvažnija činjenica je da ova krema iako jake koncentracije ne stvara iritacije jer se radi o inkapsuliranom retinolu tako da je učinak nešto sporiji u odnosu na agresivne oblike poput tretiona, a takvi se definitivno ne smiju koristiti na području oko očiju.

prije korištenja
nakon tri tjedna
prije korištenja
nakon tri tjedna
Nakon tri tjedna, moj model je primjetio sljedeće: zaglađenije područje oko očiju, pliće borice i svjetlije podočnjake. Nije bilo peckanja (a u tom segementu pripazite da je koža potpuno suha prije korištenja) kao niti crvenila koje retinol često uzrokuje.

ZA KOGA JE OVAJ PROIZVOD? Iako dio AGE SMART linije, ovaj proizvod nije namjenjen isključivo osobama zrele dobi, već svima, ovisno o stanju kože oko očiju. Uvijek govorim, netko sa 25 već ima duboke bore oko očiju (genetika, loš vid itd) i zašto ne početi takvim proizvodima. Za one koji su me pitali: retinol se ne koristi kao preventiva, već za sprečavanje širenja stanja poput bora i hiperpigmentacija i sanaciju postojećih problema. U svrhu  prevencije,  posegnite radije za hidratantnim kremicama i obaveznom UV zaštitom, koja je uostalom uz ovakvu noćnu kremu, obavezna tijekom dana.
VAŽNO: Retinol je doista moćan sastojak, ali ovisno o koži i stanju, optimalan učinak možete očekivati u periodu od 3-6 mjeseci redovite upotrebe.

CIJENA: 378 kn (15 ml) Dermacare centrima (popis), bolje opskrbljeljenim salonima, Farmacijama  ili preko web shopa
*PR PROIZVOD


Jeste li kandidat za korištenje retinola? Kako vam se čini ovakav proizvod?



Oznake: , , , , ,