UPDATE OBAGI NU DERM



Sjećate li se moje najave o početku korištenja jednog od najpoznatijih sistema u borbi protiv hiperpigmentacija, proširenih pora, ožiljaka i bora Obagi Nu-Derm o kojem sam pisala u ovom i ovom postu? Vrijeme je da podijelim sa vama svoj prvi update korištenja nakon više od mjesec dana.
Da ne ponavljam način korištenja i svrhu ovog seta što ste mogli čitati ovdje, danas ću vam opisati kako je do sada djelovalo na moju kožu.

Moje lice nema melazmi niti jakih hiperpigmentacija, ali ima mrljica, ožiljaka, proširenih pora, a istovremeno je osjetljiva (rosacea koju držim pod kontrolom) pa je svrha i cilj korištenja ovog seta: ujednačiti ten i riješiti se svih nepravilnosti koliko je moguće.

Korištenje se provodi prema strogim pravilima kojih se treba pridržavati i svaka komponenta se koristi u vrlo malim količiniama (zrno graška). Miris proizvoda nije posebno ugodan, ali niti neugodan, uostalom ovo niti nije kozmetika za guštanje već za konkretne rezultate.
Nakon tjedan dana korištenja samog seta, uvela sam tretion koji se miješa s kremom broj 5 u vrlo maloj količini.
Nakon tri dana krenulo je ljuštenje mada je ovaj dio vrlo individualan i kada govorimo o retinolu, ljuštenje je kod nekoga prije kod nekoga kasnije, a kod nekoga nije toliko izraženo jer sve ovisi o koži. Primjerice, što je deblja koža, ljuštenje je sporije i manje izraženo.
Kao što vidite na fotkama, ja sam se najviše ljuštila na području brade i nosa jer kažu da je tu koža najviše nečista, a nešto manje na obrazima, pa ko je najveći problem na obrazima ili ćelu, tu je potrebno pojačati dozu proizvoda s količine zrna graška na veličinu lješnjaka. 
Prilikom korištenja koža je jako osjetljiva i dehidrirana pa sam u svoju rutinu ubacila Medelior kremu i Avene termalnu vodu kojom sam zalijevala kada bih god osjetila potrebu.
Vrlo je važno paziti na izbor makeup-a, posebno pudera, jer vjerujte lice reagira na sve i svašta. Ja sam osobno ljubitelj mineralnih pudera tako da oko tog dijela nije bilo problema, a i kada krene ljuštenje, normalno se sve prekrije puderom i može funkcionirati u javnosti.

Što se tiče učinka, u ovih mjesec i pol dana flekice i ožiljci su posvjetlili za nekih 50 %, koža dobila zategnuti izgled i sjaj koji jako teško prekrivam (izgledam stalno masno na fotkama), no to je pozitivna nuspojava retinola jer on radi upravo to: ljušti staru kožu i otkriva mladu, sjajnu i jako osjetljivu na UV zrake zato je SPF zaštita jednostavno must have.
Što se tiče proširenih pora, mogu reći da su također znatno manje iako tu još ima dosta posla no čeka me još mjesec i pol korištenja. 
Nu Derm isušuje kožu i zato je hidratacija neophodna i izuzetno važna. U setu dolazi Hydrate krema koja je odlična, ali isto tako kada se potroši može se hidratizirati nekom drugom hidratantnom kremom. Najvažnije od svega je da nema nikakvih aktivnih sastojaka tipa kiseline, retinol, alkohol i slično već ono vulgaris hidratantna krema. Oko očiju se nikako ne koristi mada znam da mnoge muči i hiperpigmentacija na tom osjetljivom području, ali nikako ne preporučujem korištenje ovog seta. Za to područje postoje posebne kreme (o jednoj takvoj ću vam tipkati u sljedećem postu). 
Nu Derm je nešto što ljušti kožu i uvijek kažem kada me pitaju, moraš biti spreman na to, ukoliko nisi, postoji još niz drugih proizvoda na tržištu koje planiram usporediti u jednom od narednih postova, i isto tako Nu Derm se ne koristi za vrijeme trudnoće, dojenja ili odlazaka na sunce.
Da ne duljim, evo učinka na mojoj koži u posljednjih mjesec i pol, a svakako konačnu recenziju očekujte nakon što potrošim set.


CIJENA: Ovaj sistem nije jeftin, ali u Poliklinikama precijenjen (oko 5500 kn) stoga sam pronašla način da povoljnije nabavim preko edukatorice. Koga zanima mogu mu odgovoriti na mail jer ne želim javno reklamirati.


Oznake: , , ,