THE BEST OF 2016.


Kraj godine i vrijeme je da podvučem crtu najdražih proizvoda koji su obilježili moju blogersku godinu, a koji su  isprobani na mojoj vlastitoj koži, kosi, noktima, a neki iz  iskustva modela koje sam angažirala za recenzije jer znate i sami, proizvoda je mnogo a moj ukus i potrebe specifični.
Kao blogerica  isprobala sam mnoštvo proizvoda, nažalost, malo toga me istinski oduševi jer cijeli sam život u potrazi za onim proizvodima koji zaista daju rezultate na mojoj koži, a takvih je proizvoda zaista malo i nema smisla da vas zatrpavam mnoštvom proizvoda već onima koji su obilježili ovu godinu i čijim rezultatima sam zadovoljna. Isto tako cijenim svoju kožu pa iako je moja ljubav skin care i njega, ipak ne želim svašta koristiti niti mogu na taj način pružiti kvalitetnu recenziju.
Probano je prilično proizvoda, i po meni je suludo da vam tipkam o gomili stvari jer većina proizvoda je više-manje slično sastavom (malo baze, malo parfema i (pre)malo aktivnih sastojaka),  a ja sam osoba koja voli izazove i kao što ste mogli primjetiti čitajući ovaj blog, volim istraživati, isprobavati i koristiti proizvode o kojima i sama čitam odlične rezultate, dajući pri tome prednost prirodnom i dokazano učinkovitom sastavu. 
PREPARATIVA:
Prva polovica godine prošla je u znaku nekoliko proizvoda o kojima ste mogli čitati u ovom postu, a potom je napokon stigla jesen i krenula sam na strogi režim izazova zvan Obagi Nu Derm o kojem sam pisala u ovim postovima. 
Korištenje ovog sistema bilo je prilično strogo, te uz njega nisam mogla puno manevrirati drugim stvarima,  zato i nije bilo recenzija drugih preparativnih proizvoda. Iako moje lice nema puno hiperpigmentacija ne mogu pokazati drastičnu razliku u tom smislu, ali ono što je napravio na mojoj koži je dobar "polir" efekt. Neću ići tako daleko i napisati da imam savršenu kožu ali sada je nevjerojatno glatka, svježa i blistava. 

Najbolji serumi protekle godine:
Eminence Potent C+E Serum


Filorga Time-Zero




Dugujem vam recenziju za oba seruma, a za sada ću napisati da me kod prvog oduševio sastav i činjenica da je prirodnog sastava dok je drugi dovoljno hranjiv za moju mješovitu kožu tako da smo se družili čitavog ljeta  dok je vladala sparina i visoke temperature, te uz njega nisam imala potrebu za niti jednom dodatnom hidratantnom kremom. 

Najbolje okoloočne mazalice

Obzirom na gore opisanu rutinu, na područje oko očiju sam morala posebno paziti  čemu je pridonjela i činjenica da su me sredinom godine napale ciste u oku radi čega sam morala pobacati svoju tadašnju make up ekipu (kmeee). Jako sam pazila što stavljam oko očiju pa čak neko vrijeme nisam koristila ništa iz straha od reakcija što je bio i jedan svojevrsni test jer nekorištenjem vlage oko očiju, koža je vrlo brzo postala suha i smežurana.

Na redu je nekoliko drogerijskih brendova koji su obilježili ovu godinu a to su :
Pure de Marseille sapuni o kojima sam pisala u ovom postu. Dokaz da kvalitetni sapuni ne moraju koštati kao dnevni budžet za ručak tročlane obitelji, te divan brend L'Angelica o kojem sam pisala u ovim postovima  koji je napokon stigao i kod nas, a koliko vidim u drogerijama šire svoj asortiman sve više. 



CL dezodoransi kojima sam vjerna pa kako sam napisala u ovoj recenziji, oni neće spriječiti znojenje, ali će spriječiti širenje bakterija koje uzrokuju neugodne mirise. Iskreno, što sam starija jako pazim na sastav dezića i izbjegavam sve što bi moglo štetiti žlijezdama, a kako su ovi dezići odličnog sastava i prihvatljive cijene družimo se do daljnjega.

Kada smo kod područja oko očiju, iako vam planiram pisati o ovim proizvodima u sklopu jednog drugog posta, ali zaslužuju da ih i ovdje spomenem: WaterWipes dječje vlažne maramice i Uriage Isophy prirodna fiziološka otopina koje me trenutno spašavaju u higijeni očiju na koju moram strogo paziti. 




TOP MAKE UP:

Preferiram mineralni makeup, posebno pudere i nažalost takvih brendova je kod nas vrlo malo i osobno smatram da je uzalud preparativa, ako se ne pazi na izbor pudera i korektora. Pogrešnim izborom pudera ne dozvoljavate koži da obavlja svoje prirodne procese dok pogrešnim korektorom isušujete područje oko očiju čime se brže stvaraju bore i tada većinom krivimo kreme koje nisu toliko moćne da izdrže silne alkohole, talk i silikone na koži. 
Da ne duljim, kod makeup-a nisam puno koketirala i moje svakodnevno šminkanje svodi se na puder, rumenilo, maskaru (koje sam ove godine najmanje koristila) te dobar ruž. 


KOSA:

Protekle godine sam se doslovno iživljavala na vlastitoj kosi: od mijenjanja boja, dužina do korištenja raznih preparata. Rezultat: zgražavanje svakog frizera koji je vidio stanje moje kose i priče o blajhu, Olaplexu i sličnim kućnim čarolijama kod mene padaju u vodu. Srećom, donekle sam dovela svoju kosu u relativno normalno stanje zahvaljujući bojanju Keune So Pure bojom koja je napravila da kosa izgleda zdravije. Iako ne sadrži amonijak, parabene i ostale fuj sastojke prekriva moje sijede zaliske i nekim čudom se ne ispire tako brzo kao boje ostalih brendova koje sam isprobala. 
Naravno, svemu tome pridonosi i nastavak njege tako da trenutno koristim proizvode iz te linije, a recenziju ću svakako natipkati nakon što potrošim.
Kada je oštećena kosa u pitanju definitivno je teško ne spomenuti i dobro staro kokosovo ulje koje kad imam vremena nanesem na suhe vrhove umjesto pakunga. 


NJEGA USANA: 

Nuxe Reve de miel balzam kojeg iskreno ću vam napisati prije nekoliko godina kupila i nije me toliko oduševio jer mi je bio nekako zrnast, no čini se da je Nuxe promijenio formulu i sada je zaista odličan kod jako suhih usana. 
Filorga Nutri-Filler lips balzam koji je taman guste teksture i daje lagani volumen usnicama i Clarins Lips Comfort Oil.





PARFEMI:



Iako muški, vrijedan da ga spomenem u ovom postu jer je zaista jedan od meni najposebnijih muških mirisa isprobanih ove godine GianFranco Ferre L Uomo.



Armani Si, Avon Premium Luxe i Manila Grace moja tri zimska favorita. Sva tri su gurmanska, topla i dugotrajna.


 Pišite mi koji proizvodi su vas oduševili u 2016-toj? Dijelimo li koje favorite?











Oznake: ,