POLIKLINIKA SINTEZA: BLEFAROPLASTIKA I LIPOFILING

Kažu da su oči odraz duše koju zrcale. To najbolje potvrđuje činjenica da najviše pažnje posvećujemo isticanju izraza očiju šminkanjem da bi taj dio lica naglasile. Oduvijek sam imala male oči i sklonost naticanju, a sa nekih 30 godina počela primjećivati opuštanje kapaka. Svjesnost oko spuštenih kapaka ukazala mi je jednom prilikom prodavačica u parfumeriji dok sam birala maskaru rečenicom "Za vas sa spuštenim kapcima, ova maskara nije dobra jer će vam se preslikavati ".  Tada sam shvatila da moram nešto poduzeti i počela bjesomučno kupovati okoloočne kreme, (procjenjujem da su od tada postale moj fetiš), počela s vježbama za lice i nakon deset godina (sada imam 40) tko zna kakvo bi stanje bilo. Znala sam jedno a to to je da me čeka blefaroplastika, odnosno korekcija očnih kapaka.
S godinama, priznale mi to ili ne, koža gubi svoju elastičnost, kapci mijenjaju svoj izgled na način da se javlja višak kože, dosadne vrećice, nabori i ostali izdajnici radi kojeg uvijek izgledaš umorno.
Činjenicu da će mnogi reći da ovaj problem kod mene nije vidljiv toliko, mogu zahvaliti upornom dugogodišnjom njegom, ipak, a posebno ljeti moji kapci se uopće ne vide i vrlo često sam se pitala dok se šminkam, čemu uopće trošiti vrijeme na sjenilo, tuš i ostale ženske sitnice kada se na meni uopće niti ne primjete.
Da ne duljim, nedavno sam napravila svoju prvu estetsku operaciju u Poliklinici Sinteza, a čiju sam vam recenziju najavljivala na mojim društvenim mrežama i vrijeme je da vam prenesem svoje prvo iskustvo.


Mnoge od Vas će prokomentirati da možda ja nisam najbolji kandidat za ovakav zahvat, a sigurna sam da ima i onih koji misle "ova nije normalna", ali činjenica je da mnogi pribjegavaju ovakvim zahvatima u tišini i incognito, a moj zadatak je prenijeti vam svoje dojmove javno kao uostalom i o svim korekcijama koje sam radila. 
Da se vratim na zahvat, dakle kada sam prvi puta stigla na razgovor i pregled u Polikliniku Sinteza  kod profesora Gjurića i njegove supruge Jeannette, iznenadio me pristup. Iskreno ću vam reći, ja se zaista ne mogu jako požaliti na svoje lice, ali estetski liječnici uvijek pronađu mane koje se trebaju srediti ili udovoljavaju nerealnim zahtjevima klijenata i potom se isti žale kako to nisu željeli. Pristup profesora Gjurića mojem problemu je bio : "Koji je vaš problem, što biste vi željeli postići? Ja vidim normalnu osobu bez većih problema". Nakon što sam objasnila da je moj problem zona podočnjaka odnosno rupe koje stvaraju vječiti umoran izgled i nemogućnost šminkanja radi sve više opadajućih kapaka, Profesor mi je predložio kombinaciju dva tretmana: gornja blefaroplastika i lipofiling za zonu podočnjaka. 
Blefaroplastika je  korekcija očnih kapaka kojom se korigiraju promjene na gornjim i/ili donjim vjeđama, a izvodi se kao samostalna operacija ili u sklopu drugih zahvata na licu. U mojem slučaju zajedno s lipofilingom.
Lipofiling je  popunjavanje udubljenja na tijelu koristeći vlastito masno tkivo. Lipofiling je istovremeno i lipotransfer masnih stanica (adipocita) i matičnih stanica dobivenih iz masnog tkiva iz jedne regije tijela, najčešće trbuha ispod pupka, u drugu regiju, u mojem slučaju-podočnjake. Laički rečeno, ovo je metoda gdje se vaša vlastita mast fino obrađuje i njome popunjavaju udubine na licu. 
Više o metodi možete pročitati ovdje. 
IZVOĐENJE TRETMANA: Prije samih zahvata, posjetila sam Polikliniku nekoliko dana ranije gdje sam isprobala Biorezonancu, odnosno dijagnostički i terapijski postupak u komplementarnoj medicini. Više o samoj Biorezonanci možete pročitati ovdje.  Dolaskom na ugovoreni termin zahvata, ljubazno osoblje smjestilo me u moju sobu gdje me doktorica Gjurić pregledala, te nakon što sam se smjestila u krevet, upotrebljen je tretman  biorezonance prije samog zahvata kao dodatna terapija preoperativnom i postoperativnom zahvatu. Inače, biorezonanca putem posebne elektrode regenerira organizam u obliku terapijskih frekvencija i između ostalog ubrzava oporavak.
prije zahvata s anestetskom kremom 
prije zahvata na tretmanu biorezonance
tijekom zahvata 
transfer masnog tkiva 
neposredno nakon zahvata
Na područje oko očiju nanesena je anestetska krema i tako sam ležala zajedno s terapijom biorezonance nekih pola sata prije zahvata. 
Ulaskom u operacijsku salu, nanesena je lokalna anestezija oko očiju i sam zahvat blefaroplastike je trajao cca 45 minuta. Iako se zahvat izvodi pod lokalnom anestezijom, ja sam zaspala, tako da jedino što sam osjetila bio je miris spaljene kože kada je Profesor Gjurić počeo izvoditi zahvat. Dakle, nisam osjetila nikavu bol, ali niti strah što moram napomenuti, jer inače sam osoba koja se ne boji nikakvih igli, noževa ili boli. 
Nakon Profesorovog zahvata probudila sam se na stolu i počeo je tretman Lipofilinga kojeg je izvodila Doktorica Gjurić i to uzimajući masno tkivo iz mog trbuha što mene također nije boljelo. Jedino što sam osjetila bio je osjećaj isisavanja iz trbuha i komentar doktorice hoće li biti dovoljno masti za moje podočnjake, što je naravno, kompliment. Inače, osobe koje nemaju masti nažalost ovaj tretman ne mogu izvoditi što je logično, nemaš masti ne može se izvaditi. Nakon procesa uzimanja masnog tkiva, ista se fino obrađuje i aplicira putem igle na željeno područje, u mojem slučaju podočnjaci. Doktorica Gjurić, predložila je da dio masti zamrzne i sačuva dok ne vidimo konačan rezultat nakon mjesec dana, pa ukoliko je potrebno dodati još kako bi konačan rezultat bio prirodan.  
Sam postupak Lipofilinga također nije bolio, osjetila sam samo ubod igle koji nije nimalo strašan, barem ne meni.
Nakon zahvata ponovo sam se vratila u svoj krevet na aparat biorezonance, te dobila uputstva o oporavku:


OPORAVAK: Pet dana od zahvata stajali su konci na kapcima i to je izgledalo kako vidite na fotografijama; zaštićeni flasterima pa iako sam mnogima izgledala zastrašujuće, ja sam prezadovoljna kako nisam zadobila niti jedan podljev čega sam se iskreno najviše bojala.
Moram napomenuti da sam cijelo vrijeme normalno funkcionirala: radila, obavljala sve svoje obaveze i slično, doduše s naočalama, ali postoperativni dani me nisu nimalo omeli u obavljanju svojih obaveza. Naravno, onaj tko si može priuštiti bilo bi poželjno da miruje kod kuće, ali kod mene to nije bio slučaj. Tijekom nošenja konaca bila sam u Poliklinici nekoliko puta na pregledu gdje mi je Dr Gjurić čistila oči i mijenjala flastere, te brinula da sve izgleda uredno i čisto.
Nakon pet dana izvađeni su konci s kapaka, a oči su i dalje bile natečene što je svakog dana bivalo sve manje. 
Najviše problema ako ih tako mogu nazvati imam s desnim kapkom iz razloga što spavam na desnoj strani pa sam se nekoliko dana budila s natečenim desnim okom što nakon pregleda kod Profesora, rečeno mi je da treba i nekoliko mjeseci da tkivo odradi svoje i sve "sjedne" na svoje mjesto.
Nakon vađenja konaca, dobila sam naputak da mogu koristiti makeup, a jedina njega koju sam koristila za područje oko očiju bile su dječje maramice WaterWipes, Uriage Isophy ampule 100% termalne vode kojima sam ispirala oči, ožiljak, područje i kapke koji su  lagano svrbili. 

UČINAK: Iako ću vam update zahvata još tipkati kroz koji mjesec iz razloga što se konačni učinak može očekivati kroz 6 mjeseci, kroz fotografije možete vidjeti tijek i učinak u manje od mjesec dana:


prije zahvata
drugi dan od zahvata
četvrti dan od zahvata
peti dan nakon zahvata

 nakon osam dana od zahvata
nakon 14 dana od zahvata
prije/poslije
prije/poslije
TRAJANJE UČINKA: Prema odgovorima stručnjaka, učinak blefaroplastike je individualan. Prema riječima profesora Gjurića, kada s 40 napraviš blefaroplastiku, a sklon si spuštanju kapaka, nigdje ne stoji da za nekih 15 godina neće biti potreban novi zahvat, dok je učinak trajanja Lipofilinga nekih 2-3 godine. 
CIJENE možete vidjeti na ovom linku. 

ZAKLJUČAK: Na kraju ovog mog projekta ja zaista nemam što dodati, osim riječi hvale uslugom, rezultatom i oporavkom koji je bio ekspresan, a najviše pristupu pacijentu i brizi oko njega. Od srca hvala Profesoru Mislavu Gjuriću što napokon imam kapke i mogu početi koristiti puno više nego ranije sva moja divna sjenila i eyelinere uz što manje korektora za podočnjake (koji u mojem slučaju rupa ispod očiju nisu bili od previše koristi), a posebno hvala Dr Jeanette Gjurić na divnoj pažnji i brizi. 
Za kraj, evo i jedne usporedbe makeup-a prije i nakon zahvata.






* makeup by Ines Krajinović 
** sve fotografije napravljene s Samsung Galaxy S7
*** moj tretman je bio besplatan što ne utječe na moje mišljenje i učinak
**** učinak tretmana je moje osobno mišljenje i moje osobno iskustvo
***** update tretmana slijedi  nakon nekoliko mjeseci



Oznake: , , ,