EVELINE OLOVKE ZA USNE, EYELINER I RUŽEVI VELVET MATT I COLOR EDITION


Eveline kozmetika nije mi nepoznanica, puno sam pročitala recenzija, ali kada kažete "Eveline" za mene je to sinonim za kultni 8u1 učvrščivač za nokte i sprej za čišćenje kistova koje redovito kupujem.
Asortiman Eveline kozmetike je doista širok i ne znam zašto ostali proizvodi do sada nisu stigli na red. Vjerojatno iz razloga što imam puno makeup proizvoda pa nikako nisu stizali na red, ali danas vam donosim skupnu recenziju nekoliko proizvoda koje sam isprobala u posljednje vrijeme.

Za početak nešto što me zaista preugodno iznenadilo, a to su Eveline olovke za usne.  Olovke za usne su inače proizvod koji često koristim i kupujem i zaista ne postoji brend čije olovke nisam isprobala iz razloga što od takvih proizvoda očekujem dugotrajnost jer ih ne koristim samo za obrubljivanje usana već vrlo često nanosim na cijelu površinu usana umjesto ruža. (Postoji li još netko tko ovo isto radi, toplo preporučujem balzam za usnice iznad olovke).
Da se vratim na Eveline olovke, prvo što sam uočila je praktično šiljilo u sklopu poklopca i moram priznati da takav način pakiranja još nisam uočila, a vrlo je pohvalan, jer znate i same kako se olovke brzo troše i onda u nekom užurbanom spremanju ne možete pronaći šiljilo :D


Tekstura je polu-tvrda, sviđa mi se što nisu pretvrde, a opet niti mljackavo- mekane što može utjecati na njihovu trajnost. Mekana olovka brzo puca, brže se troši i nije baš dugotrajna na usnicama, barem iz mog iskustva. Na usnicama ne ostavljaju grudice, vrlo su mazive i precizne, a nijanse koje koristim su 14 Nude-neutralna boja mesa, svrstala bih ju u neku prljavo ružičastu nijansu i upotrebom usnice izgledaju puno veće (oprez da baš ne iscrtavate usne do početka nosa). Vrlo iskoristiva kod mnogih nude ruževa ili samostalno uz neko sjajilo ili balzam za usnice. Druga nijansa je 15 Red- topla, tamnija nijansa crvene koja također odlično surađuje s ostalim mojim crvenim ćubomazalicama, ali i samostalno uz neki balzam za usne. 
A sada dolazimo do najvažnijeg dijela-trajnost. Što se tiče ove osobine, iskreno sam iznenađena jer eto, isprobala sam puno, puno skuplje olovke od ovih i nisu se tako pokazale ili bih čak rekla da su iste kvalitete. Konkretno hvaljene MAC i Dior olovke koje sam kupovala nisu toliko "držale" na mojim usnicama kao ove olovke koje koštaju nekih 12 kn (na raznim akcijama pronađe se i povoljnije). 
TOP: praktično pakiranje sa šiljilom, dugotrajnost, cijena 
FLOP: voljela bih da postoji više nijansi (koliko sam uočila postoje 4 nijanse) 

Celebrities eyeliner 
Ovaj tuš mi nije novost i sjećam se prije par godina forumskog ludila zvanog "Eveline tuš". Naravno da sam ga morala kupiti i da, sve što ste do sada čitali o njemu doista stoji. Moram priznati da eyelinere ne koristim na svakodnevnoj bazi, no otkako sam malo više napravila mjesta na mojim kapcima, sukladno tome sam počela češće koristiti eyelinere.
Celebrities eyeliner dolazi u tekućem obliku i nanosi se pomoću aplikatora. Okej, znam da mnogim početnicima ovo pakiranje nije najsjajnije rješenje, ali upornošću se stekne rutina. Kist je polu-tvrd što znači da nema neugodnih crtica raspadanjem dlačica aplikatora, ako me razumijete o čemu govorim. Nije opet niti pretvrd pa ne iritira kapke, a ono što je kod njega specifičnost je pigmentiranost koja je brutalno dobra.

Ovo nije vodootporni tuš, tako da ne garantiram da će izdržati preveliku vlagu (suze, kupanja i slično), ali postojanost mu je odlična-na mojim kapcima i do 8 sati koliko maksimalno i nosim makeup. Moram napomenuti da nemam masne kapke tako da ne znam koliko u tim slučajevima izdrži i da li ga je potrebno popravljati. Cijena iznosi nekih 22 kn što je smiješno za kvalitetu koju nudi. 
TOP: dugotrajnost, pigmentiranost, cijena
FLOP: vanjska ambalaža koja se guli prilikom korištenja, konkretno ovaj elegantni zlatni vrh se vrlo brzo oguli pod prstima.

LONG VELVET MATT NIJANSA CASHMERE PINK 413
Radi se o tekućem ružu, vrlo neobičnih osobina barem u mojem slučaju. Naime, nanošenjem se ponaša kao tekuće sjajilo, no sušenjem kroz nekoliko minuta postaje mat. Za informaciju, nisam baš "mat tip" i ne znam baš dobro objasniti ovaj dio, ali ajmo pokušati.Efekt ovog proizvoda na usnicama iako mat, ne ostavlja dojam raspucanih, suhih smokava na mjestu gdje bi trebala biti usta već je prilično elastičan pa samim time dozvoljava da se smijete, pričate i radite ostale grimase. Moja nijansa je nešto između breskve i ružičaste boje, vrlo zanimljiva i nosiva boja u dnevnim varijantama. Izdržljivost bi po meni trebala biti malo bolja, naime, izdrži na mojim usnama nekih dva do tri sata nakon čega ga je potrebno popravljati. Ne ostavlja tragove na čašama i šalicama tako da vjerujem da će mnogi konobari biti oduševljeni korištenjem istoga. Cijena iznosi nekih 30 kn.
TOP: pigmentiranost, praktični aplikator, cijena
FLOP: izdržljivost, pomalo isušuje što je inače mana "long lasting" ruževa, stoga balzam ispod proizvoda nije na odmet

RUŽ ZA USNE COLOR EDITION NIJANSA 711

Klasična crvena nijansa ruža, vrlo kremaste i lagane teksture. Prije svega moram pohvaliti vrlo luksuzno pakiranje na koje vjerujem mnoge žene padaju, a potom i teksturu. Iako crvene nijanse koja zahtjeva dobru pripremu usana i oprez prilikom nanošenja (da ne bi izgledali kao da smo se najeli ajvara), moram priznati da vrlo lijepo klizi po usnama, ne ostavlja grudice i ne uvlači se u bore oko usana. Osobno jako volim kremaste ruževe, posebno zimi i mogu reći da je ovo jedan od najkremastijih ruževa koje sam probala.  Pigmentiranost je solidna, u mojem slučaju potrebna su dva premaza do potpunog prekrivanja, a to opet ovisi o prirodnom pigmentu,  tako da će kod nekih osoba biti dovoljan jedan.
color edition nijansa 711 (fotkano na suncu)
Nijansa 711 je klasična nijansa, malo svečanija crvena koju ja preferiram u večernjim satima ili u danima kada želim samo naglasiti usne. Na mojoj koži dosta povuče narančastog pigmenta, što ne mogu garantirati da će i drugima (postoje testeri pa svakako isprobati).  Što se tiče postojanosti, nekim čudom ovaj ruž puno duže izdrži na mojim usnicama od prethodnog. Naime, izdrži nekih 5-6 sati bez ijednog popravka, no opet ovisi koliko se jede ili pije jer nismo svi jednaki. Ne isušuje što je meni vrlo bitno, čak mi se čini da svojom teksturom njeguje i definitivno planiram uzeti još koju nijansu nosiviju za dan. 
TOP: pakiranje, prekrasan miris, ne isušuje, cijena od 35 kn
FLOP: nemam zamjerke osim naljepnice sa strane koja se vremenom "ofuca", ali dobro, svaki proizvod mora imati deklaraciju pa opraštam.

Iz asortimana Eveline isprobavam još neke proizvode, između ostalog mat puder i maskaru Big Volume o kojima ću nešto više kada temeljitije isprobam. Naime, trepke su mi "u banani" u posljednje vrijeme, odnosno jako su se prorijedile pa rijetko koristim maskaru jer ih pokušavam vratiti u normalu nekim serumom, tako da ću vam naknadno pokazati ostatak mog Eveline haul-a. 
Eveline štandovi dostupni su Kozmo i Bipa trgovinama.

ZAKLJUČAK: Ugodno iznenađenje s drogerijskih polica: odlična kvaliteta uz povoljne cijene što vjerujem da će mnoge osobe oduševiti poput mene.


Koristite li Eveline kozmetiku? Koji su vaši favoriti? 



Oznake: , , , , ,