KAKO PREPOZNATI SVOJ TIP KOŽE POWERED BY AVON


Drage moje, izuzetno sam ponosna što je tijekom nove kampanje 04 koja počinje od 02.03. a traje do 22.03. globalna kompanija Avon angažirala mene i ovaj blog kao savjetnika za njegu kože. 
Nova kampanja 04/2017 nudi široku paletu proizvoda u kojima se već pripremamo za proljeće uz laganije teksture mazalica, proljetne boje i cvjetne uzorke, a cjelokupnu ponudu  možete vidjeti klikom na ovaj link.
Sredinom kataloga, možete ugledati moju malenkost sa nekim od savjeta, a moja zadaća je tijekom ove kampanje pokazati vam neke trikove i savjete kako da se u  vlastitoj koži osjećate bolje i u krajnjem slučaju izgledate bolje. 

Kroz naredne postove, jednom tjedno (utorkom) očekuju vas moji savjeti inspirirani vašim svakodnevnim upitima na blogu, a danas započinjemo jednom od vječitih tema: kako prepoznati vlastiti tip kože:

Prvi i osnovni problem i preduvjet kod odabira pravilne njege je prepoznavanje vlastitog tipa kože. Vjerujem, a i znam čitajući vaše poruke kako su mnogi potražili stručno mišljenje koje je često bilo različito i zbunjujuće. Što se događa kada ne znate vlastiti tip i stanje kože? Biraju se i kupuju pogrešni proizvodi koji većinom dovode do kontra efekta.
Primjerice: mješovita koža suviše isušuje kožu radi čega postane masna, dehidrirana i ljuskava, normalna koža kupuje proizvode za suhu kožu radi čega se pojavljuju akne čak i u ozbiljnijim godinama.. ali krenimo redom.
Danas ću vam pokazati jedan jednostavan trik kako prepoznati svoj tip kože.











Pokazati ću vam na mom primjeru: dakle, maramica ima izražene masne mrlje na području gdje je bila prislonjena uz nos i čelo dok je na mjestima gdje je bila prislonjena na obrazima potpuno suha. Ovo je znak-mješovite kože.
Ako na maramici nema nikakvih masnih mrlja, to je znak da je vaša koža suha, ako je većinski masna,  znak je da je koža masna. 

Kada smo otkrili koji imamo tip kože, sukladno tome trebamo birati proizvode. Vrlo je važno napomenuti da naša koža nije uvijek jednaka što ste vjerojatno i sami primjetili: zimi je nešto isušenija pa nam odgovaraju masnije i teže teksture dok se ljeti više mastimo, znojimo i proizvodimo višak sebuma pa nam odgovaraju laganije, fluidnije teksture.

KOJI SU TIPOVI KOŽE:




Međutim, osim tipa kože, susrećemo se i sa stanjma kože poput:



ŠTO SVAKOJ KOŽI TREBA?



U narednim postovima, provesti ću vas kako izabrati najbolje za sebe, a do tada, pišite mi: kakav je vaš tip kože? Jeste li se do sada pravilno ili pogrešno njegovali?

P.S. šaljite mi svoje rezultate dijagnoze Vašeg tipa i stanja kože. Odgovori putem ove kampanje ulaze u završni bubanj za predivne nagrade koje je Avon pripremio za vas :)


Oznake: , , , ,