subota, 25. veljače 2017.

[RECENZIJA] PREP THE ORIGINAL FORMULA KOZMETIKA


Koliko god pazile, neke stvari su jednostavno nemoguće izbjeći. Posebno kada se radi o ženskim poslovima (kuhanje/pečenje pa se ofuriš taj čas, depiliranje pa te počne sve svrbjeti i urastati), a da ne govorim o ozbiljnijim ozljedama, opeklinama, ožiljcima i zločestim strijama.
Nedavno se kod nas pojavio poznati talijanski brend PREP The Original formula i u svom širokom asortimanu, izabrala sam neke od najprodavanijih i najpoznatijih proizvoda.
Iskreno, za PREP sam čula davnih dana kada naše tržište nije bilo toliko bogato i kada su se ovi proizvodi donosili iz mnogobrojnih talijanskih šopinga kao nešto što moraš imati u kućnoj ljekarni, ali krenimo redom.

PREP multifunkcionalna krema

OPIS PROIZVODA: Višenamjenska krema koja predstavlja učinkovito sredstvo za sve vrste iritacija kože zahvaljujući svojim umirujućim i osvježavajućim svojstvima. Pruža trenutno olakšanje i dugotrajnu svježinu. Jedinstvena mješavina eteričnih ulja sa umirujućim, osvježavajućim i antiseptičkim svojstvima, učinkovita je kod svrbeži i iritacija. Nastala je iz studija započetih 1860. godine, s jednostavnim ciljem: kako napraviti učinkoviti proizvod koji ne masti kožu, pogodan za zaštitu kože i u borbi protiv iritacija. Njezina nepogrešiva tekstura, jedinstveni miris i učinkovitost, obilježja su koja ovaj proizvod čine nezamjenjivim za žene, muškarce i djecu. Dermatološki je testirana i ne sadrži parabene. Posebno učinkovita u sljedećim situacijama: prije brijanja za pripremu kože i spriječavanje crvenila te nakon brijanja kada je potrebno umiriti kožu; kod opeklina od sunca; ispucale kože ruku; iritacija; uboda insekata; umornih i bolnih nogu. 


AMBALAŽA, TEKSTURA, NAMJENA: Proizvod dolazi u dva oblika: tuba i teglica od 75 ml. Proizvod je jednak, samo je stvar osobnog odabira. Meni su osobno tube draže jer mi zauzimaju manje prostora, i lakše ih nosim sa sobom po potrebi, dok su teglice s druge strane praktičnije jer doslovno iskoristiš svaku kap. Da se vratimo na kremicu: radi se o proizvodu koji zaista ima široku paletu primjene:

  • borba protiv iritacija
  • borba protiv svrbeži
  • sprječavanje crvenila prije i nakon brijanja
  • kod uboda insekata
  • umornih i bolnih nogu
  • umirenje nakon opeklina od sunca i ostalih opeklina



Tekstura kreme me vrlo iznenadila, radi se o pjenastoj srednje-gustoj teksturi koja se lako razmazuje i vrlo brzo upija. Očekivala sam nešto gusto i balzamasto, ali drago mi je da nije tako jer nema osjećaja težine na koži niti suvišnog sloja, a sa vrlo malom količinom proizvoda može se prekriti velika površina kože. Miris je polu-intenzivan, detektiram kamfor i mentol koji vrlo brzo ishlapi s kože. 
U posljednje vrijeme, priznajem da sam se sama brijala iz razloga što u nedostatku vremena ne stignem posjećivati salone pa sam u tu namjenu isprobala ovaj proizvod. Prije brijanja pazuha, namazala bih kremu kako bi se dlačice omekšale,, nakon upijanja upotrijebila sam uobičajeni gel i britvice i nakon završene "operacije" ponovno nanijela kremu. Rezultat: umirana koža bez iritacija, tako da ćemo se itekako družiti ovog ljeta kada krene brijanje bikinija i ostalih zločestih zona. Isto tako, u svrhu isprobavanja, dala sam ovu kremu prijatelju koji se brije jer eto, nisam još došla do stadija da brijem lice, njegov fidbek je vrlo sličan mojem: umirena koža nakon brijanja uz puno manje crvenila. Naravno, vrlo je važno da i pazite na proizvode i britvice koje kupujete. 
Moram naglasiti da ovu kremu mogu koristiti apsolutno svi: djeca, muškarci i žene, ali nije joj svrha podloga za makeup. U tu svrhu isprobala sam idući proizvod.
CIJENA: 19,90 kn (75 ml tuba) i 29,90 kn (75 ml teglica)

PREP DERMA PROTECTIV KREMA

OPIS PROIZVODA:Dermo-zaštitna krema za žene je multifunkcionalna krema za lice i tijelo s hranjivim i umirujućim djelovanjem. Lagane i nemasne teksture i nježnog mirisa, stvara neposrednu dobrobit i udobnost čak i za najosjetljiviju kožu. Svojom hidratantnom, nemasnom i brzo upijajućom formulom idealna je i kao dnevna hidratacija i kao osvježavajuća podloga za make-up. Umirujuća svojstva ove kreme čine ju posebno učinkovitom kod opeklina od sunca te pružaju izvanrednu zaštitu kod iritacija izazvanih nepovoljnim vremenskim uvjetima. Pruža učinkovitu zaštitu protiv nepravilnosti i crvenila kože lica i tijela. Vraća dobrobit i ugodan osjećaj svježine umornim i teškim nogama i stopalima. Predstavlja učinkovitu zaštitu kod iritacija uzrokovanih depilacijom - brijanjem, voskom ili epilacijom, posebno na osjetljivim područjima kao što su pazusi, bikini linija te lice. Prilikom nanošenja izbjegavati područje oko očiju. Dermatološki testirano.  



TEKSTURA, AMBALAŽA, NAMJENA: Kao što vidite na fotki, ambalaža je vrlo ženstvena što ne znači da ju ne mogu koristiti i muškarci (znam, preroskasta je,ali tko vas vidi u kupaoni).
Ovu kremu ja osobno ne bih nazvala "ženskom" kremom , jer radi brzoupijajuće teksture i muškarcima s debelom i masnijom kožom neće nimalo smetati. Njena namjena je vrlo slična gore opisanoj kremi, s tom razlikom da je miris puno blaži, nema mentola i rekli bismo "kozmetički prihvatljivija" kao podloga za makeup. Tekstura je prilično lagana, vrlo maziva, a kada govorimo o namjeni, ista je namijenjena osobama koje pate od crvenila lica, zaštiti od vanjskih utjecaja, s time da se može koristiti i na dijelovima tijela poput bikinija, pazuha i svim ostalim predjelima koji pate od pretjeranih iritacija.
CIJENA: 39,90 kn (75 ml)

PREP DERMA PROTEKTIV ULJE


Kada smo kod ulja, svi znaju koliko ih volim i koristim, a iskreno, nemam pojma koliko sam ih isprobala do sada. PREP u svom asortimanu sadrži multifunkcionalno ulje za lice i tijelo kojem je zadaća:
  • hidratacija
  • poboljšavanje izgleda nesavršenosti poput ožiljaka i strija
  • antiaging

OPIS PROIZVODA:Multifunkcionalno kozmetičko ulje za lice i tijelo koje pomaže poboljšati izgled starih i novih ožiljaka, strija, neujednačene boje tena, ožiljaka od akni, dehidrirane kože, znakova starenja i ostalih nepravilnosti. Lagane, nemasne i brzo upijajuće strukture, sastoji se od mješavine prirodnih ulja nevena, lavande, ružmarina i kamilice koji potiču obnovu stanica te vitamina E i A koji koži daju tonus i elastičnost. Formula je obogaćena dragocjenim Celisir uljem koje pomaže u hidratizaciji i borbi protiv starenja kože te osigurava da koža lako upije sve djelatne tvari. Prep ulje spaja se s prirodnim masnim slojem kože i tako koži pomaže zadržati vlagu. Može se koristiti i kao ulje za kupanje. Upute za upotrebu: Umasirati kružnim pokretima dvaput dnevno kroz najmanje tri mjeseca. Čuvati na suhom i hladnom mjestu, podalje od direktne sunčeve svjetlosti. Samo za vanjsku uporabu. Ne primjenjivati na oštećenoj koži. Izbjegavati kontakt s očima. U slučaju iritacije odmah prekinuti korištenje. Rezultati se razlikuju od osobe do osobe. OŽILJCI: U slučaju novog ožiljka, treba nanositi tek onda kad rana zacijeli, ne na otvorenoj rani. STRIJE: Strije se najčešće javljaju kod trudnica, adolescenata koji naglo izrastu i osoba koje se naglo debljaju. Prep ulje može pomoći poboljšati njihov izgled te prevenirati stvaranje novih. Savjetujemo trudnicama koristiti ulje počevši od drugog tromjesječja trudnoće. KOŽNE MRLJE I NESAVRŠENOSTI: Prep ulje pomaže u poboljšanju izgleda kožnih nesavršenosti i mrlja nastalih prilikom izlaganja suncu ili u slučaju hormonalnih promjena.  STARENJE KOŽE: Prep ulje formulirano je tako da hidratizira kožu pri čemu poboljšava tonus te teksturu i izgled finih bora. Bez mineralnih ulja, tekućeg parafina, parabena i alkohola. Dermatološki testirano.  



AMBALAŽA, TEKSTURA, UČINAK:

Jedno od sličnih ulja na tržištu, koristila sam neko vrijeme i mene osobno nije oduševilo, detaljniju recenziju možete pročitati ovdje. PREP ulju dala sam šansu iz razloga što mu je sastav puno bolji, a trenutno kako još imam ožiljke na kapcima od blefaroplastike, odlučila sam ga isprobati upravo na tim dijelovima-kapcima.Nema mineralnog ulja i sličnih sastojaka što je kod mene poseban plus.
Tekstura je uljna što je logično jer u svom sastavu sadrži više biljnih ulja i ekstrakata s pojačivaćem apsorpcije, tako da nije masno što je eto i meni ponekada itekako bitno jer se često žurim i nemam vremena čekati 20 minuta da se nešto upije u potpunosti. Iako sam ga koristila na svojim ružnim i tvrdokornim strijama, odlučila sam vam pokazati učinak na kapcima za što je bilo dovoljno tek jedna kap za oba kapka.

 Moram napomenuti da se mora paziti da ne dođe u kontakt s očima, tako da je jedna kap pažljivo nanešena štapićem za uši bila sasvim dovoljna da se odmah upije.

Miris je vrlo blag, hidratizira odlično, a još jedan način na kojeg sam ga koristila je dodavanje u svoje uobičajene mazalice i kupku. Naime, može se dodati nekoliko kapi u kadu, a ono što toplo preporučujem u lavor s vodom za noge ili ruke. Dok čitam što ima novoga na internetu, postavim ruku u posudu s mlakom vodom i nekoliko kapi PREP ulja nekih 15-20 minuta. Efekt nakon ovakve primjene: elastična, hidratizirana i usudila bih se reći:pomlađena koža (ipak sam ja 40+ ).


Kada smo kod usporedbe s sličnim uljem ovakve namjene, osim sastava moram primjetiti da se ovo ulje puno brže upija, hidratizira i omekšava kožu i iskreno, kada uskoro krenu proljetna skidanja znam da ću se moći namazati u želji za sjajem i zaštiti kože bez straha da mi se miris ne užegne na tijelu i ne zamastim odjeću i pola metra oko nje. 

CIJENA: 49,90 kn (50 ml)

Za kraj, još jedan proizvod kojeg koristim ovog brenda je 
PREP deo krema 

OPIS PROIZVODA: Zaštita za osjetljivu kožu sa dugotrajnim efektom. Može se koristiti svaki dan, kao i neposredno nakon depilacije. Pogodna je za sve tipove kože. Ne sadrži alkohol. Ne ostavlja mrlje na odjeći. Dermatološki testirana.


AMBALAŽA, TEKSTURA: Iako ovaj proizvod još nisam dovoljno istestirala (puno se manje znojim u posljednje vrijeme), fora su mi dezići u kremama iz razloga što duže traju, preciznije se nanose, a otkrit ću vam tajnu s kojom me upoznao jedan čitatelj : dezići u kremama se mogu nanositi na područje između nogu u rijetkim situacijama kada nosim suknje, tako da recenziju očekujte nakon dužeg druženja.
CIJENA: 24,90 kn (35 ml)

Inače, osim ovih proizvoda o kojima sam vam tipkala PREP u asortimanu nudi i dvije vrste kremica za ruke: koncentrat i regenerirajuću kremu (24,90 kn), potom još dvije vrste dezodoranasa u spreju Fresh&Dry i Sensitive  bez parabena i alkohola (27,90 kn) koje će vjerujem stići na red u mojoj postavi. Dostupni su u DM trgovinama širom Hrvatske.

ZAKLJUČAK: Što reći nego hvala PREP što si napokon stigao kod nas i više te ne moramo švercati preko granice niti nabavljati u susjednim zemljama. Posebno mi je drago što napokon imam nešto protiv posljedica ujeda zločestih insekata koji jako vole moju krvi i bezobraznih uraslih dlačica.

Jeste li već nešto isprobali od ovog brenda? Preporuke?

4 komentara:

  1. Baš mi je drago da si testirala PREP proizvode,ovih par dana dosta se na stranicama piše o njima a sad imamo i dojmove.Ja ću definitivno mami kremu kupiti multifunkcionalnu kremu jer po opisu izgleda kao najbolji kandidat a za sebe bih mogla ulje pa da ga testiram čim šavovi zacijele,☺

    OdgovoriIzbriši
  2. Nikad cula, kupiti ću da probam jer suprug i ja imamo problema nakon brijanja. Kako miriši dezodorans u spreju?

    Nada

    OdgovoriIzbriši
  3. Vrlo korisno , kao i uvijek.Moram probati ulje i multifunkcionalnu kremu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Moja obitelj koristi Prep godinama i to samo onaj u plavoj kutijici. Za druge nisam znala ni da postoje. Krema je savrsenstvo. Iritacije, svrbez od uboda komaraca, manje opekotine i crvenilo nestaje u trenu. Zbog mentola sam znala djeci Prep mazati ispod nosa kada su prehlađeni. U isto vrijeme ublazava iritaciju i crvenilo zbog brisanja nosa maramicom, a s druge strane lagano odcepljuje nos zbog mentola. Ma, savrsenstvo od kreme. Kod nas doma je obavezni dio kucne ljekarne.

    OdgovoriIzbriši