[RECENZIJA] DERMALOGICA DAILY SUPERFOLIANT + DARIVANJE

Sve se više govori i piše o onečišćenju zraka i okoliša u kojem živimo, te njegovom utjecaju na kožu.  Složiti ćemo se s tvrdnjom da stres, nepovoljne klimatske prilike, premalo svježeg zraka i loš način života utječu na izgled kože koja s vremenom postaje neuglednija, siva i usudila bih se reći starija. 
Anti-Pollution trend postao je u posljednje vrijeme vrlo popularan i jedan od odgovora na ovakvu vrstu problema stiže od brenda Dermalogica na čijim stranicama možete više pročitati o uzročnicima onečivašća kože .
Prije nekih mjesec dana dobila sam na recenziju Daily Superfoliant i testiranje je malo duže trajalo iz razloga što sam svoju kožu tretirala drugom agresivnijom kozmetikom koja je zahtjevala oprez kod pilinga (retinol), a  danas vam donosim svoj dojam.
SLUŽBENI OPIS PROIZVODA: Nova generacija pilinga u prahu – za dnevni detoks i usporavanje starenja kože izložene onečišćivačima iz atmosfere.  Novi Dermalogica piling Daily Superfoliant namijenjen je u prvome redu obnovi, ali i zaštiti kože izložene onečišćivačima iz atmosfere. Visokoaktivni prah čini kožu besprijekorno glatkom i sjajnom te se istodobno bori protiv okidača iz okoliša koji uzrokuju njezino starenje. 
Iznimnu obnavljajuću i zaglađujuću moć Daily Superfoliant duguje ovim prirodnim sastojcima:
Japanski ugljen binchotan, najkvalitetniji aktivni ugljen na svijetu (poznat i kao bijeli ugljen), na svoju površinu veže nečistoće duboko iz pora. Fine čestice pilinga obnavljaju kožu, uklanjaju polutante i izlučeni sebum.
Ekstrakt rižinih mekinja sadržava fitinsku kiselinu koja se u dodiru s vodom aktivira vršeći kemijsku i fizičku eksfolijaciju.
Enzimski trio – papain, lipaza i subtilizin – otapa proteine u koži, dubinski je čisti i ubrzava eksfolijaciju.
Jabučna i mliječna kiselina eksfoliraju, obnavljaju i zaglađuju.
Protuprianjajući kompleks (ekstrakt crvene alge i ploda tare) jača barijernu funkciju stvarajući neokluzivnu molekularnu mrežu koja priječi prodiranje i prianjanje polutanata uz kožu i dopušta joj da diše.
Niacinamid djeluje protuupalno i antioksidativno te sprečava da se čestice onečišćenog zraka prilijepe za kožu.
AMBALAŽA, TEKSTURA I NAČIN KORIŠTENJA: Prepoznatljiva ambalaža kao kod svih Dermalogicinih proizvoda: sivo-bijela bočica u kojoj se nalazi prah tamne boje. Način korištenja je jednostavan: mala količina praha (za jedno korištenje) cca pola čajne žličice nanese se na vlažne dlanove, te trljajući dlanove napravi se pasta koja se nanese kružnim pokretima na lice. Naravno, prije toga lice mora biti očišćeno od makeup-a jer ne možete očekivati da će piling očistiti debele naslage pudera i ostalih dnevnih makeup proizvoda.

Da se vratim na pastu koju dobijete miješajući prah s vodom;  ista se kružnim pokretima nanosi na lice izbjegavajući područje oko očiju i masira oko 1 minute. Obzirom da se radi o visokoaktivnim sastojcima i enzimima, osobe s nešto debljom i masnijom kožom mogu dobivenu smjesu ostaviti na licu kao masku držeći je nekih 2-3 minute i potom isprati. Što se tiče suhe i/ili osjetljive kože preporučila bih ispiranje nakon  jedne minute umasiravanja. 


SASTOJCI:  Malic Acid, Lactic Acid, Charcoal Powder, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract. Sastav: Microcrystalline Cellulose, Sodium Bicarbonate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Myristoyl Glutamate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Maltodextrin, Silica, Magnesium Oxide, Polymethylsilsesquioxane, Sapindus Trifoliatus Fruit Extract, Niacinamide, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Peel Oil, Zingiber Of cinale (Ginger) Root Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Lavandula Hybrida Oil, Camellia Sinensis Leaf, Kappaphycus Alvarezii Extract, Caesalpinia Spinosa Fruit Pod Extract, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Rosmarinus Of cinalis (Rosemary) Leaf Oil, Salvia Of cinalis (Sage) Oil, Subtilisin, Lipase, Papain, Oryza Sativa (Rice) Starch, Sodium Chloride, Sodium Dehydroacetate, Xanthan Gum, Water/Aqua/Eau, Coconut Acid, Calcium Lactate, Capryloyl Glycine, Undecylenoyl Glycine, Cetrimonium Chloride, Limonene, Linalool.

MOJ DOJAM:Kako sam na početku napisala, moje lice je posljednjih mjeseci bilo podvrgnuto retinolom (a naučili smo da uz retinol treba paziti na korištenje pilinga, te ih što više izbjegavati jer sami retinol radi eksfoliaciju kože), koristila sam ovaj proizvod otprilike svaki drugi ili treći dan iza čišćenja makeup-a. Bez obzira na aktivne sastojke u njemu i moju jako osjetljivu kožu nije izazvao nikakve reakcije čega me osobno bilo strah iz razloga što zaista često eksperimentiram kožom i sastojcima.  Iako "daily" smatram da se ne bi trebali oslanjati na tu riječ već ustanoviti svoje stanje kože i koristiti po potrebi. Što to znači? Osobno nisam za korištenje pilinga na svakodnevnoj bazi bez obzira na tip ili stanje kože, već kada primjetite da koži nedostaje takozvani "blic" efekt i čišćenje pora. Naravno, moja masna T zona često luduje i nakuplja se sebum što često dovodi do onečišćenih pora tako da sam ovaj proizvod koristila najčešće  samo na kritičnim zonama što toplo preporučujem osobama koje imaju mješovitu kožu. Što se tiče efekta, nakon korištenja koža je glatka, čista bez neugodnog zatezanja, radi neutralnog pH proizvoda (znamo da je koža lica blago kisela pa se u neutralnom području pore bolje i lakše čiste i otvaraju), što ne znači da iza upotrebe preskočite svoju daljnju rutinu glede hidratacije.  Radi se o enzimskom pilingu, stoga nema nikakvih čestica u sebi što je odlično ukoliko ste skloni pucanju kapilara kao ja jer takve kože poput moje upravo trebaju izbjegavati agresivne čestice u pilinzima kako se ne bi oštetile krhke kapilarice.  „Radi“ na principu sastava koji pored enzima sadrži japanski bijeli ugljen poznat kao najkvalitetniji ugljen na svijetu s iznimnom moći upijanja nečistoća iz pora,  i na taj način oslobađa  onečišćenja iz okoliša koja se talože tokom dana na koži.
Daily Superfoliant, iako uključen u Age Smart liniju smatram da nije rezerviran samo za osobe koje se bore protiv bora već i one mlađe, i ono što uporno pišem na blogu: gledajte stanje kože, a ne godine. 


CIJENA: 466,00 kn (57 gr), 123,00 kn (13 gr) dostupno u Dermacare centrima (popis), ovlaštenim ljekarnama i putem web shopa
*PR PROIZVOD


Želiš probati ovaj proizvod? U suradnji s Dermacare darujem jedan Daily Superfoliant (13 gr)
Kako osvojiti nagradu?
Dobitnica nagrade je Ivana Palić



Oznake: , , , ,