EVELINE SUPER MATCH FULL HD PUDER NIJANSA 60 PASTELLE

Više puta sam vas upoznala sa svojom kožom: tipična mješovita koža čije karakteristike su izuzetno masna T zona pa jednostavno nema fotografije u posljednje vrijeme koja to ne dokazuje. 
Odmah na početku moram napomenuti da je ovo moj prvi Eveline puder koji sam probala. Jednostavno sam rijetko kupovala pudere u drogerijama i svoju pažnju usredotočila prema ljekarničkim i parfumerijskim brendovima te kupovala i po 10 puta skuplju braću drogerijskim prekrivalima. Nedavno sam vam tipkala o nekim Eveline proizvodima (klik), a u međuvremenu isprobala još nekoliko proizvoda i danas vam donosim recenziju jednog pudera odličnog za masnokošce.
OPIS PROIZVODA: Dugotrajna podloga, kombinacija pudera i korektora koja se prilagođava nijansi kože i osigurava savršen izgled i do 16 sati. Formula je obogaćena mineralnim kompleksom za dodatno umanjenje pora. Osigurava visoku izdržljivost , obogaćen spf 10 za zaštitu od UV zraka Bez parfema, ulja i parabena.

TEKSTURA, PREKRIVANJE:Proizvod dolazi u praktičnoj tubi vrlo lagan i baršunast,  a u dodiru s kožom se nevjerojatno brzo stapa, suši i matira. Prekrivanje je srednje do potpuno, ovisi nanesete li jedan ili dva sloja jer se može nadograđivati. Ja ga koristim u jednom laganom sloju preko dnevne kreme i potpuno sam zadovoljna prekrivanjem, a to kod mene znači ispucani kapilari, crvene flekice od prištića i pokoja smeđa mrlja. Za podočnjake koristim posebno korektor i preporučujem da napravite isto jer bi mogao u suprotnom isušiti kožu oko očiju, ali zato ga možete  koristiti umjesto dodatnog korektora za sve one ostale nepravilnosti na licu poput prištića i flekica.  Kada sam ga prvi puta upotrijebila, jednostavno nisam htjela koristiti uobičajeni puder u kamenu za fiksiranje i dodatno matirati T-zonu jer mi se žurilo pa sam kameni puder ponesla u torbici, kao: kasnije ću to obaviti. Međutim, vrijeme do popravka šminke otegnulo se na 3-4 sata i kada sam se napokon dočekala kupaone ostala sam šokirana kako lice izgleda jednako kada sam se našminkala. Nije oksidirao, nestao s lica, uvukao se u pore i bore a moja T-zona nije bila ni upola sjajna kako bi za to vrijeme bila s ostalim puderima. Odlučila sam ga i dalje testirati i ovakav efekt je potrajao punih 5-6 sati na mom licu kada sam definitivno trebala puder u kamenu. Dakle, iako obećava mat efekt od 16 sati, izdržao je punih šest besprijekorno, a to je otprilike vrijeme koje mene potpuno zadovoljava jer ionako šminku na licu imam nekih osam sati dnevno. 


Nijansa 60 Pastelle prilično je žuta što u mojem slučaju savršeno odgovara iz razloga što je moje lice crveno zbog rozacee i ispucanih kapilara, a znamo da žuti pigmeti savršeno prekrivaju crvenilo. 
prije/nakon nanošenja
nakon 6 sati bez popravljanja
Moram naglasiti da ovaj puder preporučujem prije svega osobama sa masnom i mješovitom kožom radi svog mat efekta i brzog sušenja (naravno, iznad dobre hidratantne kreme). Zašto vam ovo pišem? Iz razloga što bez hidratantne kreme i dobre podloge, svaki puder može istaknuti suhe dijelove, stoga ne zaboravite prije svega na dobru kremu i potom lagano, slojevito nanošenje pudera. Kod ovog pudera nije potrebno pretjerivati s količinom već lagano dodavati slojeve po potrebi ili jednostavno četkicom dodati na kritična mjesta. Moja osobna preporuka je da uzmete vremena jer nakon nekoliko minuta, on se jednostavno sam prlagodi koži tako da pretjerani slojevi mogu prouzročiti "Cakey effect" ( nakupljanje pudera na licu i podočnjaka radi prevelike količine proizvoda ili nedovoljnog blendanja).

CIJENA:  32,99 kn (30 ml) dostupno u Bipama, Kozmu i određenim Spar trgovinama.


Koji je vaš najdraži mat puder? Jeste li isprobali ovaj puder, kakvi su vaši dojmovi?

Oznake: , , ,