IZABERI PRAVILNU TEKSTURU KREME POWERED BY AVON


Prošlog tjedna čitali ste o jednostavnom triku i neophodnom koraku prije odabira kreme za lice : kako otkriti vlastiti tip kože . Vaši rezultati testa većinski su pokazali: suhu maramica što može upućivati na više tipova, ali i stanja kože: suha, normalna i dehidrirana koža.
Ovaj test dokazao je da zimski uvjeti (koje smo napokon preživjeli) mogu dehidrirati ili popularno rečeno "isušiti" kožu.
Vrijeme je da joj pomognemo uz pomoć hidratantnih krema, no prije svega osvrnimo se na neke činjenice:




SUHA KOŽA

Vrlo nezahvalan tip kože kojeg karakterizira hrapavost i konstantni osjećaj zatezanja. Često se ljušti na cijelom licu, ili samo nekim dijelovima lica i vrlo često reagira na vanjske utjecaje. Loša vijest je da takva koža brže stari, stoga su bogate kreme neophodne ujutro i navečer. 
Tekstura krema za suhu kožu, obično su bogatije, kompaktnije i "čvrste", no suha koža ih vrlo brzo apsorbira i smanjuje osjećaj zategnutosti. Ukoliko ste zimi koristili jake teksture, pune lipida i hranjivih tvari, na proljeće izaberite light teksturu tijekom dana, dok se za noćnu njegu držite svoje uobičajene hranjive kreme. Najbolji izbor: Anew Nutri-advance light danju, te rich varijanta tijekom noći. Odličan proizvod kojeg su vjerujem, mnoge suhe do normalne kože prepoznale: Ultimate Supreme Elixir ( samostalno kao njega kod normalnih tipova, ili kao serum ispod uobičajene kreme)


NORMALNA KOŽA 

Tko god kaže da mu je koža normalna, slobodno mogu napisati: prava si sretnica ALI oprez, nema mjesta opuštanju niti razlogu da se i takva koža ne njeguje odgovarajućom kremom.
Normalni tip kože nema nikakvih simptoma zategnutosti niti viška sebuma, lijepo se i zdravo sjaji i kod takvog tipa kože uvijek je najbolje birati laganije teksture krema. Zašto? Normalna koža "popiti" će sve nutrijente iz kreme, i neće izgledati masno i sjajno. Imajte na umu da normalna koža iako savršeno uravnotežena glede omjere vlage i masnoće, može u nekim stresnim situacijama poluditi i izgledati umorno ili sivo. Pomoć stiže u obliku dodatne njege poput maski i pilinga o kojima ću vam tipkati u narednim postovima, a glede svakodnevne njege, birajte proizvode koji nude intenzivnije sastojke koji detoksiciraju i hidratiziraju kožu kako biste spriječili takve periode.
Preporuka: Nutraeffects linija Active Seed Complex




MJEŠOVITA KOŽA

"Ponosna" sam vlasnica iste i stoga odgovorno tvrdim: najteži tip kože za njegovati. Zašto? Nikada nećete pronaći njegu koja će zadovoljiti sve potrebe na licu i tu budite jako oprezni: prebogatom teksturom možete nepotrebno i dodatno čepiti ionako masnu T zonu što može dovesti do pojačanog širenja proširenih pora. Pišem vam ovo iz svog iskustva jer iskusila sam takav kontra efekt na svojoj koži. Vlasnici mješovite kože moraju napraviti balans na licu birajući laganiju teksturu na masnijim dijelovima i malo bogatiju na suhim dijelovima (obrazi, vrat i slično). 
Zvuči komplicirano, ali vjerujte, ovakva rutina ne oduzima puno vremena, a dugoročno pomaže koži da obavlja sve svoje funkcije na pravilan način. Dvije opcije koje ja prakticiram su: serum na suhe dijelove,  a nakon upijanja istog, lagana tekstura kreme na cijelo lice i obavezna hidratantna maska nekoliko puta navečer umjesto noćne njege.
Postoji puno preparata namijenjenih mješovitoj koži, ali jedno je sigurno i dugoročno najučinkovitije: napravi balans, slušaj potrebe svoje kože i ne biraj prelagane niti preteške kreme. Žao mi je, ali ovakav tip kože iziskuje upotrebu dodatnog seruma kao pratioca dnevnoj ili noćnoj kremi.




MASNA KOŽA

Svi znamo da je glavna karakteristika ovog problema prekomjerno lučenje masnoća, koje se izlučuju i zadržavaju na površini kože. Osobe s masnom kožom prilično griješe u njezi radi frustracije "burek" izgleda pa izbjegavaju bilo kakvu njegu, kremu, te upotrebljavaju previše proizvoda za matiranje. Totalna pogreška, jer na takav način koža će dodatno lučiti sebum jer joj nedostaje, pogodite što? Vlaga! Tekstura krema za masnu kožu mora biti lagana, brzoupijajuća bez masnoća, a puna ovlaživača poput hijaluronske kiseline koja će pružiti vlagu, te matirajuće minerale koji će dozvoliti koži da prirodnu izmjenu tvari. Osim kreme, masna koža može u potpunosti koristiti samo fluid ili serum za lice, to ovisi o vlastitom osjećaju na koži, ali jedno ne zaboravite: ne pretjerujte s agresivnim čišćenjem, matirajućim proizvodima (puderi, baze i slično). 
Masna koža također se dijeli na nekoliko kategorija o čemu ću se posebno osvrnuti u drugom postu: umjereno masna, prekomjerno masna i problematična koža.

Krenimo sada na teksture krema: 




Izabrati pravilnu teksturu kreme za lice, dugoročna je investicija, zato obratite pažnju na svoj stil života, uvjete u kojima živite, ispijanju dovoljne količine tekućine, pa iako je individualno i subjektivno: poanta kreme za lice je da cijelog dana odradi svoj posao: hidratizira, štiti i dubinski se upije ne stvarajući film na koži stvarajući ujedno i odličnu podlogu za makeup.


Jeste li izabrali svoju idealnu kremu za lice ili ste još u potrazi? Pišite mi svoja iskustva s Avonovim kremicama, odgovori putem ove kampanje ulaze u završni bubanj za predivne nagrade koje je Avon pripremio za vas :)

Oznake: , , , , ,