KAKO SE NANOSI NJEGA NA PODRUČJU OKO OČIJU I KAKO IZABRATI PRAVILNU NJEGU POWERED BY AVON


Više puta sam pisala o važnosti korištenja njege područja oko očiju, ali prilikom odabira susrećemo se mnogim nevoljama.


Izabrati pravilnu okoloočnu njegu pravi je izazov, ali puno ovisi i o našim navikama i korištenju.
Kroz ovaj post, provesti ću vas kako pravilno izabrati njegu za ovo tako osjetljivo i izdajničko područje, te kako pravilno koristiti njegu za područje oko očiju.

Prije svega, razmislite kakvo je vaše okoloočno područje; bez obzira na tip kože ili dob ne zaboravite da je koža oko očiju iznimno tanka i osjetljiva i zahtjeva posebnu pozornost.
Najveće pogreške koje radimo svojim okicama su:

Prelagana krema koja ne odrađuje svoj posao cijeloga dana, premasna krema koja izaziva gris i milije o kojima sam pisala u ovom postu, loša podloga za makeup (krema se trusi, stvaraju se grudice pa korektor ne "sjedne" savršeno). 

Izabrati pravilnu okoloočnu njegu pravi je izazov, ali puno ovisi i o našim navikama i korištenju.


KAKO SE NANOSI KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU:

Ukoliko se vaš ljubimac nalazi u pakiranju zvanom teglica, u kremicu se ne umaču prstići već se koristi čista špatulica, a ako ne posjedujete niti jednu, poslužiti će čisti štapić za uši.
Proizvodi u tubicama mogu se upotrebljavati nanoseći direktno na područje oko očiju.

Količina jedne upotrebe kreme za područje oko očiju je vrlo individualna,  a varira od količine jednog do tri zrna riže ( to ovisi u kakvom je stanju vaša koža oko očiju). Nekim osobama,  koža odmah "posrka  kremicu, dok je nekome dovoljna tek mala količina. Najvažniji čimbenik jest da se krema dobro upije, posebno ako se radi o dnevnoj rutini
Krema za područje oko očiju se ne nanosi preblizu oka već na rub podočnjaka. Razlog je što krema sama "putuje" područjem, pa ako ju nanesete preblizu oka, velika je mogućnost da vam proizvod uđe u oko i tako riskirate da vas proizvod počne peckati. Okrivljujete kremu, a zapravo ju možda samo preblizu nanosite.
Nakon što ste nanijeli odgovarajuću količinu na područje podočnjaka, nježno jagodicom jednog prsta utapkajte proizvod dok se potpuno ne upije u kožu.

Potegnite prema sljepoočnici tapkajući jer je upravo to mjesto gdje se stvaraju izdajničke bore smijalice.


Krema za područje oko očiju ne nanosi se na kapke ako nije naznačeno na proizvodu, jer one koje su namijenjene problemu podočnjaka sadrže sastojke koje mogu izazvati otečenost kapaka. Dobro proučite sastav i namjenu proizvoda.

Sad krenimo na usporedbu nekih proizvoda za područje oko očiju koje sam odabrala sukladno vašim problemima:


SUHO PODRUČJE OKO OČIJU: 

Nutraeffects Agelles Multi-action Cream jedna je od kremica koja je savršena za prilično suho područje oko očiju. Vrlo je hranjiva stoga ju ne preporučujem ako nemate takvih problema s kožom oko očiju,  jer bi se mogla teže upijati. Ovo je savršen proizvod za osobe koje su primjetile stvaranje dubokih bora uslijed suhoće područja oko očiju.

SUHO I NORMALNO PODRUČJE OKO OČIJU:

Anew Nuti-Advance Eye Cream je teksturom puno laganija od gore opisane kremice. Upravo radi te specifičnosti,  odlučila sam ju preporučiti osobama koje imaju normalnu do suhu kožu oko očiju iz razloga što se brzo upija, ne stvara film, a u nešto bogatijem sloju odlično surađuje kao noćna njega.

NORMALNA KOŽA I POČETAK OKOLOOČNE NJEGE:

Anew Vitale Visible perfection eye cream

Lagana, nemasna tekstura,  doista nevidljiva na koži. Preporučila bih osobama koje tek počinju s njegom područja oko očiju, kao i kod osoba koje u ovom periodu promjene godišnjeg doba mijenjaju svoju rutinu i traže nešto laganije teksture. Isto tako, savršena kod žena koje imaju premalo vremena za svoju rutinu jer se ista brzo i lako nanosi i upija. Isto vrijedi i za muškarce koji ne vole osjećaj težine na koži, a istovremeno traže blistav izgled. Koliko je nevidljiva na koži, dokazuje i moj swatch na gornjoj fotki. Iskreno, drago mi je da je Avon uvrstio i ovakav proizvod u svoj asortiman koji će se svidjeti svim početnicima u okoloočnoj njezi.

KOŽA SKLONA BORAMA, GRISA I MILIJAMA

Mnogo je razloga stvaranja grisa i milija.  Iz tog razloga i mom iskustvu najbolje je birati kreme koje regeneriraju kožu sadržavajući sastojke koji obnavljaju bez nepotrebnog opterećivanja kože.
Napomena: ukoliko imate milije oko očiju, ne dirajte ih same već se obratite stručnjaku koji će ih lako i bez ožiljaka ukloniti. 
Kod takve kože oko očiju,  izabrala sam Anew Reversalift Dual Eye System  koja djeluje djeluje na sposobnost samoobnavljanja površinskih stanica kože, a sastoji se od  dvije komponente:
donji dio sadrži gelastiju teksturu koja se nanosi  ujutro i navečer, dok se na poklopcu nalazi dio kojim možete vaše podočnjake i nepravilnosti oko očiju optički zavarati laganim nanosom iznad okoloočne kreme ili korektora.
Ova krema, savršena je za sve koji se bore nastankom grisa i milija jer neće opteretiti kožu, a sastavom će djelovati na prevenciju stvaranja istih. Zašto je to važno? Prvenstveno jer osobe koje ne koriste nikakvu, ili prebogatu teksturu pate od stvaranja nepozvanih okoloočnih podstanara, a vrlo često se događa i kod osoba koje imaju višak kolesterola.


Brinete li o svom području oko očiju? Favoriti?

Oznake: , , , ,