NEČISTA KOŽA I KAKO KOMBINIRATI PROIZVODE POWERED BY AVON



Otkrila si odgovarajuću njegu, ali imaš jedan problem: proširene pore i nakupljanje nečistoća na pojedinim dijelovima lica?
Danas ću vam pokazati kako kombinirati proizvode koji čiste i održavaju pore sa uobičajenom njegom i rutinom.

Salicilna kiselina poznatija kao BHA kiselina najpoznatiji je sastojak u proizvodima protiv nečiste kože (miteseri, akne i mrljice od kopanja po licu). Najvećim dijelom radi njezine iznimne protuupalne, antiseptičke i antibakterijske uloge.
Najčešća pogreška koju sam i sama radila je kada lice naprosto poludi i počne lučiti previše sebuma, pa stvaranje komedona i akni uzrokuje kupovanje proizvoda za problematičnu kožu što često može dovesti do neželjenog efekta: nepotrebno isušivanje kože.  BHA kiselina može biti moćan saveznik, ali uz pravilnu upotrebu i prepoznavanje svog tipa kože, o čemu sam pisala u ovom postu.
Neke osobe imaju prirodno proširene pore, dok nekima s godinama rupice postaju sve šire. Što se događa: pore se pune (ne nužno makeup-om već i raznim preparatima koje koristimo i nečistoćama iz okoliša. Obično oksidiraju u rupicama i onda nastanu komedoni ili miteseri.
Mitesere je najbolje povremeno stručno očistiti, a danas ću vam pokazati kako održavati pore čistima te kako kombinirati BHA kiselinu uz ostatak njege kroz svoj primjer:

Moja koža je mješovita što znači T -zona vrlo masna, na predjelu oko nosa nalaze se proširene pore koje se često pune, dok su obrazi normalni, osjetljivi i pogođeni pošasti zvanom rosacea. S druge strane imam i jedan problem, a to su godine. Znači treba mi: proizvod za održavanje čistih pora, hidratantna njega + anti age njega.
 KAKO KOMBINIRATI TAKVU NJEGU?
U jutarnjoj rutini, nije nam potrebno agresivno čišćenje već blago umivanje ili upotreba uobičajenog sredstva za čišćenje lica. Nakon čišćenja slijedi upotreba astrigentnog proizvoda koji čisti i steže pore. Za one koji imaju problema s jakim miteserima i masnom kožom  savjet je upotreba Clearskin Blackhead clearing losiona koji se nanosi na problematične dijelove, dok kod manjih nepravilnosti (čiste ali proširene pore), bolji je izbor Clearskin Blemish Clearing losion. 
Razlika je što prvi ima veći postotak salicilne kiseline pa jače djeluje na mitesere dok je drugi bolji izbor kod osoba koje imaju normalnu do mješovitu kožu.
Vjerojatno ćete nakon nekoliko dana primjetiti lagano ljuskanje što je normalno jer BHA djeluje keratolički i neka vas to ne zabrinjava jer je to normalna pojava.
Nakon nanošenja losiona slijede proizvodi za cjelodnevno djelovanje protiv mašćenja i održavanje čistih pora. Za dan najbolje je upotrijebiti Clearskin Daily Correcting Lotion koji može na cijelo lice, pod uvjetom da je koža cijelog lica pogođena nepravilnostima, dok se kod pojedinih dijelova lica preporučuje samo na problematične dijelove. Isto vrijedi za jaču, noćnu njegu Clearskin Blemish Clearing Overnight Treatment koji sadrži maksimalnu dozu BHA, te se koristi isključivo noću.
 Prva važna info: koristeći proizvode sa salicilnom kiselinom vršite svakodnevni mikropiling, stoga je prečesta upotreba pilinga za lice nepotrebna. Upotrijebite nježni piling jednom u deset dana kako bi nježno uklonili mrtve stanice sa ostatka lica.
Druga važna info: proizvodi sa salicilnom kiselinom koriste se uvijek na potpuno suhoj koži, jer u suprotnom može doći do jačeg peckanja. (Dobro osuši lice prije upotrebe).
Nakon što su se proizvodi za čišćenje i održavanje pora upili u kožu (nekih 5 minuta) slijedi daljnja njega.
Za dan obavezno koristite svoju omiljenu kremu koja mora sadržavati SPF.
Kada smo kod večernje njege, nakon upotrebe proizvoda protiv pojave nepravilnosti slijedi omiljena noćna njega. Imajte na umu da proizvodi s BHA kiselinama mogu isušivati stoga je neophodna dodatna hidratacija.
Da ne ostane sve na riječima, kroz fotografije ću vam pokazati moje kombinacije proizvoda.
JUTARNJA NJEGA:

Čišćenje kože blagim sredstvom (upotrijebila sam Nutraeffects Micellar Cleansing Water) 
Nanošenje Daily astrigent tonika samo na T-zonu koja je problematična (vlasnici problematičnog lica mogu koristiti na cijeloj površini kože)
Nanošenje Daily Correction losiona samo na T-zonu, naravno, vlasnici masne kože mogu koristiti na cijelom licu.
Nakon upijanja, slijedi dnevna njega koja mora sadržavati SPF. Odlučila sam se za Anew Vitale BB Visible Perfection cream spf 25, ali možete bilo koju uobičajenu kremu za lice.
Kada smo kod ove BB-ice moram priznati da me jako ugodno iznenadila. Na početku djeluje malo sivkasto, ali vrlo brzo se prilagodi boji tena i prekrije nepravilnosti (u mojem slučaju ispucane kapilare i crvenilo na licu)

Naravno, uvijek se pronađe neki izdajnički podstanar na licu, i ne preporučujem deblje slojeve pudera na takvim mjestima, već jednostavno korektor koji treba lagano utapkati. ( Koristila sam Clearskin Blemish Clearing Stick koji NIJE korektor za podočnjake već za prištiće)


NOĆNA NJEGA:

Kod noćne njege, postupci su slični, ali koriste se jači proizvodi koji obnavljaju kožu.


 Tijekom dana, naša koža je prepuna nečistoća, upotrijebi uobičajeno sredstvo s naglaskom na problematične dijelove. Koristila sam Clearskin Pore Penertrating Black Mineral Cleanser kojim ne treba pretjerivati jer je vrlo koncentriran. Količina na fotografiji je dovoljna da se zapjeni i važno: njime se ne čisti makeup oko očiju! Pjenu možete utrljati klasično prstićima, ili još bolje s nježnom četkicom.
 Nakon čišćenja, slijedi toniziranje problematičnih dijelova. Za večernju njegu koristila sam Daily Blemish Clearing losion na proširenim porama i mjestu nakupljanja komedona.
 Noću nam je potrebna maksimalna koncentracija BHA kiseline koja do jutra umanjuje crvenilo i otečenost problematičnih dijelova. Osobe koje imaju cijelo lice problematično, mogu koristiti ovaj tretman preko cijele površine. (Ja sam koristila samo na T zoni: Overnight Treatment Blemish Clearing).

Nakon 5 do 10 minuta od nanošenja proizvoda sa salicilnom kiselinom ide uobičajena noćna njega. Kako sam vlasnica kože koja ne podnosi teške i premasne kreme, koristila sam Anew Reversalift Complete Renewal night koja je lagane teksture, a zadatak joj je usporiti proces starenja.
Naravno, nakon "sređivanja" pora, na vama je izbor koju ćete kremu upotrijebiti, i ne zaboravite na okoloočnu njegu

Kombinacija i primjera je mnogo, a najvažnije je da sami upoznate svoje lice. Korištenje samih proizvoda sa salicilnom kiselinom ne rješava problem, već stvara trajni problem ukoliko ne pazite na dvije ključne stvari: dodatna hidratacija i obavezan SPF.

Borite li se s nepravilnostima na licu? Kombinirate li proizvode i na koji način?




Oznake: , , , ,