TRAJNA MANIKURA BY GELLACK


Svaka žena voli njegovane ruke i uredne nokte, ali problem na koji često nailazimo kod klasičnih lakova je neuredan izgled vać skoro drugi dan jer se većina klasičnih lakova počinje brzo guliti i prisiljeni smo ga često uklanjati što dovodi do isušivanja noktiju i ruku, gubitka vremena i slično.
Osobno obožavam lakove i manikure, no nažalost nemam vremena svaki dan nanositi novu nijansu niti popravljati oštećenja. Ruku na srce, većina od nas obavlja klasične ženske poslove poput čišćenja, struganja, vrtnih radosti i slično što je u opisu posla svake žene. S druge strane, na poslu i okolini se očekuje da uvijek imaš lijepe i uredne nokte što na kraju radnog dana teško može ostati onako kako smo zamislili.
Jedno od mogućih rješenja je trajni lak u kojeg sam se istinski zaljubila prije nekoliko mjeseci i to upravo u brend Depend nakon što sam se uvjerila u njegovu trajnost. Da bolje razjasnim, isprobala sam nekoliko brendova trajnih lakova pa čak onih najrazvikanijih, ali jedino sam s ovim brendom pronašla savršenu kvalitetu za nisku cijenu.
Zašto volim trajni lak?
Prirodni nokti su mi jako slabi, skloni pucanju i listanju što ispod običnog laka izgleda jadno i zato ih ne pokazujem često u javnosti.
Trajnim lakom nokti su čvršći, uvijek izgledaju uredno, nema oštećenja na laku.
Trajnim lakom sam „mirna“ otprilike tri tjedna kada se već debelo vidi izrast, ali i tom problemu je lako doskočiti jer se iznad trajnog laka može nalakirati običan lak.
Jedina mana koju sam primjetila je neprofesionalno uklanjanje trajnog laka radi čega će mnogi komentirati kako im je uništena ploča nokta, ali o tome više u nekom drugom postu.

Danas ću vas provesti kroz postupak korištenja Obligatory Start Kit“- osnovnog seta za kućnu upotrebu u kojem se nalazi sve što je potrebno za nanošenje GelLacka osim boje koju je potrebno odabrati posebno , isto kao i GelLack odstranjivač, te kako do trajnog laka u 30 minuta.

Prije svega potrebno je pažljivo pročitati uputstva priložena u setu.
1.       1.  Potisnite kožicu drvenim štapićem kojeg dobijete u setu. Oblikujte nokte prema vlastitoj želji te operite ruke.


  1. Nanesite Depend Before&After  sredstvo za čišćenje na blazinicu i dobro očistite nokte. Pričekajte  30-ak sekundi da se vaši nokti dobro osuše. Ne dirajte površinu nokta nakon što ste je očistili.
  2. Nanesite tanki sloj Depend GelLack BAZE i učvrstite pod  LED lampom 30 sekundi. 

  3. Važno! Ako GelLack dođe u kontakt s kožom morate ga odstraniti  prije učvršćivanja lampom s malo GelLack Before and After sredstva za čišćenje kojeg ste nanijeli na štapić za uši  ili Depend olovkom za odstranjivanje.

  1. Promiješajte GelLack BOJU  kistom oko 20 puta ili zatvorenu bočicu dobro protrljajte među dlanovima (bočica se ne smije tresti kao kod običnih lakova). Kako biste nanijeli odgovarajuću količinu GelLack  BOJE odstranite višak pritiskom kista o unutarnji rub bočice. Zatim nanesite tanki sloj Depend GelLack BOJE. Učvrstite lak pod LED lampom 60 sekundi.  Nanesite još jedan tanki sloj GelLack BOJE  i učvrstite pod lampom 90 sekundi.
Važno! Ako GeLlack dođe u kontakt s kožom morate ga odstraniti  prije učvršćivanja lampom s malo GelLack Before and After sredstvom za čišćenje kojeg ste nanijeli na štapić za uši  ili Depend olovkom za odstranjivanje.


5.       Kako biste nanijeli odgovarajuću količinu GelLack NADLAKA na kist prstisnite ga o rub bočice i odstranite višak.  Nanesite  tanki sloj Depend GeLlack NADLAKA i držite pod LED lampom 30 + 60 sekundi.


Važno! Ako GelLack dođe u kontakt s kožom  morate ga odstraniti  prije učvršćivanja s malo  GelLack Before and After sredstvom za čišćenje kojeg ste nanijeli na štapić za uši  ili Depend olovkom za odstranjivanje.

6.       Sada će površina vašeg nokta biti još uvijek lagano ljepljiva. Nanesite Depend Before&After sredstvo za čišćenje na blazinicu i  pažljivo očistite površinu nokta kako biste dobili prekrasan sjajni GelLack.


7.       Nakon što ste završili sa svim koracima, vaš će iznimno postojan i visoko sjajni lak, trajati  2 - 3 tjedna.
NAPOMENA:  Kod osoba koje su osjetljivije, proizvođač sugerira nanošenje Before & After sredstva za čišćenje između svakog nanošenja i stvrdnavanja slojeva.  Razlog je veća mogućnost da kada sami radite trajnu manikuru,  da lak pređe na zanoktice pa se čišćenjem između stvrdnjavanja svakog koraka izbjegava mogućnost alergijskih reakcija.

8.       Nanesite njegu za područje kožice, kao i kompletnu kožu ruku.

MOJE ISKUSTVO: Kako sam napisala na početku, isprobala sam razne proizvođače trajnih lakova, ali ostala vjerna GelLacku. Iako ovo nije moje područje primjetila sam razliku tijekom tri tjedna (nema podizanja laka, nema oštećenja niti gubitka sjaja punih tri tjedna).
-          Najvažnije je da pripazite kod nanošenja, odnosno da proizvod ne dođe u doticaj s kožicom (zato je pogurajte štapićem) i da slijedite upute korak po korak. Svaki detalj je bitan kako bi efekt bio odličan i dugotrajan.  Još jedna vrlo važna stvar je da lak nanosite u tankim slojevima i najmanje 1 mm od kutikule.
-   Osigurate puno svijetla i koristite dobar oslonac prilikom nanošenja gela. Vrlo je lako obojati izvan nokta, a da ne primjetite, posebno kada se nanosi nadlak ili baza s obzirom da su potpuno prozirni.
Prije nanošenja odstranite višak gela pritiskom kista o rub bočice. Ako se višak gela ne odstrani može se raziliti po kutikuli, a slojevi mogu biti predebeli.

Raspon nijansi je zaista širok, a asortiman je dostupan u Kozmo prodavaonicama te putem web shopova (ekupi  i abrakadabra


Cijena Obligatory start kit-a iznosi 399.00 kn u kojem se nalazi LED lampa, Before&After sredstvo za čišćenje, baza i nadlak, dok cijena GelLacka iznosi 49,99 kn (5 ml).

VAŽNO (napomena proizvođača)
1.       GelLack BAZA, GelLack BOJA i GelLack NADLAK ne dođu u kontakt s kožom. Ukoliko ipak dođu u kontakt s kožom odmah ih odstranite s malo GelLack Before&After sredsta za čišćenje koje ste nanijeli na štapić  za uši i obrišite. Možete također koristiti i Depend olovku za odstranjivanje
Tretman je sad gotov. Tehnika čišćenja vatom: pritisnite navlaženu lopticu vate na nokat i ostavite da djeluje 5 sekundi, zatim je odstranite povlačeći lopticu po dužini nokta, od korijena prema vrhu (ne trljajte vatom od ruba do ruba nokta).
2.       Vrlo je važno prije nanošenja BAZE dobro očistiti nokat sredstvom GelLack Before&After. Nakon nanošenja NADLAKA ponovno uklonite ljepljivi sloj blazinicom koju ste ntopili s malo GelLack Before&After sredstva kako biste dobili visok i dugotrajan sjaj na noktima.

3.        Ako ste već u prošlosti reagirali na sličan proizvod, ne biste trebali koristiti ove proizvode.


4.       Ako GelLack BAZA , GelLack BOJA ili GelLack NADLAK dođu kontakt s kožom, povećava se rizik  od mogućeg kasnijeg razvoja alergijske reakcije na ove proizvode.
Ako nakon nanošenja osjetite svrbež ili jaču bol u noktu, okolo prstiju ili na rukama, to ukazuje da vjerojatno reagirate na sadržaj jednog od proizvoda i da imate jedan oblik hipersenzibilne reakcije.  Odmah uklonite GelLack s noktiju pomoću  Depend  ulja za odstranjivanje. Stanje se može pogoršati i razviti u alergijsku reakciju sa sljedećim tretmanom , stoga preporučamo da prestantete koristiti ovaj proizvod.  Ukoliko neugoda ne prestaje , kontkaktirajte liječnika.
Na fotografijama možete vidjeti postupak stavljanja Gellack-a, a koristila sam nijansu Ferrari red. Prava definicija crvene boje koju volim na kraćim noktima, ali to je sve stvar osobnog ukusa.

Za sve koji su imali neugodna iskustva kod trajnog laka  i njihovog skidanja, pripremam jedan post u kojem ću vam pokazati kako ga jednostavno ukloniti a ne oštetiti pliču nokta.
Iz vaših iskustva koje čujem i čitam svakodnevno, najveći je problem upravo kod uklanjanja trajnog laka koje se vrlo često čini agresivnim metodama što nije pravilno, zato ću vam prilikom iduće manikure pokazati uklanjanje trajnog laka.

Volite li trajni lak? Kakva su vaša iskustva?

Oznake: , , , ,