NOĆNE KREME POWERED BY AVON


Posljednjih dana više su u fokusu tzv dnevne kreme, jer danju se šminkamo, tražimo dobru podlogu za puder, sastojke koji štite od UV zraka i ostale dnevne zahtjevne preparate koji će zaštiti i pomoći koži tijekom dnevnog stresa. Ali što je noću? Što trebamo tijekom noći.
Mnogo žena me pita da li može koristiti istu kremu i za dan i za noć, vrijeme je da malo razjasnim razlike.

Nakon što znate svoj tip kože i pronađete odgovarajuću kombinaciju proizvoda (serum, dnevnu kremu...), najčešće koristimo puder i ostatak makeup-a. Navečer nakon uklanjanja i čišćenja svih nečistoća događa se da koža izgleda sivo, umorno i suho. Vrijeme je za noćnu njegu.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU DNEVNE I NOĆNE KREME?

Najveća razlika je u različitoj formuli proizvoda, odnosno sastojcima.  Dnevne kreme imaju ulogu da štite od UV zraka i hidratiziraju, dok noćne trebaju koži pružiti regeneraciju, nahraniti kožu, pomoći joj da se uz svoje prirodne procese tijekom noći dobro odmori i obnovi.

KAKO PREPOZNATI DNEVNU OD NOĆNE KREME?

Najlakše je prepoznati po oznakama "day" i "night" ili ukoliko vidite na kremi SPF zaštitu, tada znate da nije namijenjena noću i takve kreme koje sadrže SPF nije dobro koristiti tijekom noći jer kožu nepotrebno "gušite". Pišem vam ovo jer mi se mnoge žene javljaju da noću koriste kreme sa zaštitnim faktorima što nije potrebni koži dok je vrijeme odmora i najvećeg procesa obnavljanja.


KAKO NOĆNA KREMA MORA IZGLEDATI I DA LI MI JE POTREBNA?

Velika je predrasuda da noćne kreme moraju biti masne i teške, pa iako obično imaju bogatiju teksturu,  nije bit noćne njege da legnete zamašćene u krevet, već da se krema dobro upije. Ponekad ćete možda imati sloj na koži, ali noću nam nije bitno da li se sjajimo, najvažnije je da ujutro imate efekt svježeg i odmorenog izgleda. 
Noćne kreme također se biraju prema namjeni (hidratacija, anti age, lifting, borba protiv hiperpigmentacija), kao i po teksturi i sastojcima. Noćne kreme sadrže jače koncentracije antioksidanata, AHA kiselina, hijaluronske kiseline, peptida i luksuznijih kompleksa koji učvršćuju i umanjuju ili sprečavaju pojavu bora, kao i ovlaživača koji hidratiziraju ionako napaćenu kožu od svih mikro čestica i makeup-a koji oslabljuju regenerativne funkcije kože. 
Koristiti noćnu kremu ili ne, ostavljam da procijenite svoje stanje i izgled ujutro kada se probudite,  i tako zaključite da li vam je koža i dalje čvrsta i glatka. Meni  su osobno  noćne kreme potrebne i koristim ih vrlo često  jer se ujutro budim poput "suhe smokve", a opet s druge strane ne želim niti mastan izgled, tako da svakako gledajte da su hranjive jer nažalost, kod žena koje se nisu štitile u mladosti, u tridesetim i četrdesetima pojavljuje se neujednačen ten i pojačano isušivanje kože. 

Korišteni proizvodi za potrebe posta:

Anew Clinical E-Defence : noćna krema za dubinsku regeneraciju
Anew Vitale NIGHT : noćna krema kod pojave prvih bora i neujednačenog tona kože
Nutraeffects Ageless NIGHT: noćna krema na bazi sjemenki nara kod vidljivih znakova starenja
Nutraeffects Hydratation Gel Cream LIGHT: lagana noćna krema za hidrataciju kod mješovite i masne kože
Nutraeffects Balance Gel Cream: lagana noćna krema za kožu koja luči suviše sebuma
Anew Reversalist NIGHT: noćna krema na bazi glikolne kiseline protiv diskoloracije i bora (recenzija)

Koristite li noćne kreme? Favoriti?

Oznake: , , , ,