REMOVE RETOUCH PEN OLOVKA ZA DEPILACIJU


Facijalne i ostale dlačice redoviti gosti gotovo svake žene i zadaju toliko muka jer dolaskom lijepog vremena sve se na licu vidi puno jače, a posebno kada stavite neki super ruž i onda cijeli dojam pokvarite brčinama. Poznato?
U svrhu ovog problema isprobala sam razne metode depiliranja, a danas vam donosim recenziju jednog noviteta koji se nedavno pojavio na našim policama, točnije širom trgovina DM-a. Link na stranicu gdje možete vidjeti više informacija i iskustva. 

ŠTO JE REMOVE RETOUCH PEN?

Radi se o olovci s voskom za depilaciju ergonomski oblikovanog vrha pogodnog za korištenje na osjetljivim dijelovima poput lica, obogaćena pčelinjim voskom
- bez parabena
- bez mineralnih ulja
- bez šećera
- 100% vosak
- Bez prethodnog zagrijavanja
- Pametno doziranje laganim okretom
- min. 20 korištenja

SADRŽAJ PAKETA:

U paketu stiže olovka napunjena voskom u količini 4 ml za koje proizvođač kaže da može potrajati za 20 puta. Naravno, to sad ovisi koliku površinu tretirate. Ja osobno imam problema s dlačicama iznad usana i oko obrva tako da sam za jedno depiliranje upotrijebila vrlo malu količinu i olovka je nakon korištenja izgledala skoro netaknuto, tako da joj predviđam rok trajanja zaista 20 puta što bi kod mene značilo oko 6 -7 mjeseci.
Osim olovke sa voskom, u paketu dolazi 20 trakica za depilaciju, 2 maramice za čišćenje nakon depilacije i uputstva.


NAČIN KORIŠTENJA:

1. Vrlo je važno da koristite samo na suhoj i čistoj koži (iznad makeup-a, krema za lice i sličnih mazalica nitko vam ne može garantirati efekt što god radili s dlačicama). Isto tako, vrlo je važno da je koža potpuno suha što znači nakon umivanja pričekajte još nekih 15 minuta prije korištenja.
2. Olovku s voskom držite na sobnoj temperaturi, nije ju potrebno prethodno zagrijavati već okrečite donji dio olovke u smjeru kazaljke na satu dok se ne pojavi dovoljna količina voska na vrhu olovke.

3. Nanesite vosak na dijelove koje želite depilirati u smjeru rasta dlačica s napomenom da obratite pozornost na obrve.  Naime, ako nemate iskustva s oblikovanjem obrva, najbolje je da to prvi puta napravite profesionalno, a potom izdajice koje se pojave nakon nekog vremena odstranite ovom olovkom. Može se tretirati i područje zulufa, brade ili gdje već rastu neželjene dlačice.

4. Na svježe naneseni vosak prislonite trakicu na depilaciju te ju pritisnite u smjeru rasta dlačica.

5. Zategnite kožu i potom naglo povucite trakicu u smjeru suprotnom od rasta dlačica.
6. Uklonite ostatak voska s maramicom za čišćenje koja se dobije u paketu ili blazinicom natopljenom u dječjem ulju.
U videu možete vidjeti način na koji ja koristim Retouch pen:

MOJ DOJAM: Osobno se poput mnogih žena borim s dlačicama na licu, a posebno kao blogerici koja često pokazuje neke proizvode na licu, nedopustivo je da uzgajam neželjene dlačice. Svi koji me prate znaju da imam osjetljivu kožu i ne mogu reći da iza metode koža nije lagano crvena, ali to crvenilo se povuče kroz nekih dva sata zato je moja preporuka da postupak obavljate navečer tako da ste do jutra potpuno mirni.  Radite li ovaj ženski posao tijekom dana, ne zaboravite na depilirana područja nanijeti SPF zaštitu.  Što se tiče učinka, jako sam zadovoljna jer je vosak lagane teksture i super se dozira. Nema nepotrebnog nereda, a kada izračunam da prosječna cijena depiliranja samo nadusnice iznosi cca 30-50 kn, slobodno mogu reći da je ušteda ogromna, jer za vrlo malo vremena i proizvoda,  depiliram sva mjesta koja me smetaju bez prethodnih naručivanja i čekanja na termine u tišini vlastitog doma.
odstranjene dlačice, spremne za koš za otpad
Vrlo važno je naglasiti da iza korištenja na tretiranim područjima ne koristite nikakve agresivne proizvode poput krema s kiselinama, retinola, c vitamina i slično. Najbolje je na tim mjestima 24 sata ne koristiti ništa (preporuka proizvođača). Ja osobno kako se već godinama depiliram voskovima, radi svoje osjetljive kože oduvijek pazim da iza ne koristim nikakve proizvode, a posebno ne makeup, ali ako baš moram van onda obavezna SPF krema ili mineralni puder. Kada smo kod osjetljive kože, moram još napomenuti da sam ovom olovkom primjetila najmanje crvenila u odnosu na ostale voskove koje sam do sada konzumirala, ali to naravno ovisi od kože do kože. 


MJERE OPREZA: 



CIJENA PAKETA: 39,90 kn dostupno u svim prodavaonicama DM-a širom Hrvatske

Kako vam se čini ovaj novitet? Jeste li ga isprobali već? Kojom metodom se vi služite protiv zločestih dlačica?

Oznake: , , , ,