Ljepota je nastanjena u glavi svakog čovjeka, odnosno kako kažu u "oku promatrača". 
Moje  osobno mišljenje je da ljepota i i njena definicija puno ovise o informiranosti promatrača i njegovoj osjećajnosti da zamjeti, uvidi i osjeti ono što je lijepo.
Perfekcija je jako zamorna, i smatram da ne treba težiti savršenstvu, jer postoji vizualna ljepota i unutrašnja ljepota. Svi smo mi različiti i najzanimljivije je gledati sklad ili suprotnost svega toga u ljudskom biću.

Potaknuta mnogobrojnim pitanjima svojih čitateljica odlučila sam malo pojasniti pojam anti-age, što on znači i što u bespućima ponuda proizvoda, tretmana i ostaloga možete očekivati, temeljenjem onoga što sam ja isprobala i temeljenjem mog iskustva.

NJEGA:

Prije svega, anti age pojam odnosi se na prevenciju koja prije svega uključuje pravilnu njegu. Na blogu postoji mnoštvo postova na tu temu tako da ću ukratko ponoviti nekoliko već napisanih pravila:
- odabir pravilnog čistaća kojim nećete raditi kontra efekt u smislu isušivanja, dodatnog mašćenja kože i nedovoljnog uklanjanja nečistoća ( pri tome ne mislim samo na makeup)
-odabir pravilne dodatne njege (pilinzi, maske i serumi). Piling je itekako koristan proizvod no česte pogreške u pretjerivanju korištenja i to agresivnim mehaničkim ili proizvodima prepunih alkohola mogu narušiti barijeru kože, laički rečeno pretjerivanjem pilinzima činite kožu osjetljivijom a ne čišćom. Posebno mislim na mlade koji se bore nečistim kožama pa u vjeri kako će se prije riješiti mitesera, akni i sličnih gadosti posežu za agresivnim proizvodima kojima se radi kontraefekt.
O serumima sam napisala puno postova i serum je nešto što je odlična stvar kao dodatak njezi jer vrlo često od same kreme ne možete očekivati da odradi svoj posao kako treba. 

TONUS KOŽE:

Često čujemo za ovaj pojam, a odnosi se na pojmove "gubljenje elastičnosti, volumena" i ostalih kreativnih marketinških inačica. Gubljenje tonusa je nešto što se zaista počne događati, ovisno naravno o načinu života, genetici, a potom i godinama kada se probudite i uočite kako se koža počela "vješati", a posebno u obrazima, području ispod brade i mentolabijalnim borama (to su one bore koje počinju od vanjskih kuteva usana prema bradi), nazolabijalne (bore između usana i nosa), podbratku, vratu i obrazima.
ŠTO POMAŽE?

-tonus kože treba popraviti prije svega pravilnim načinom života: adekvatna prehrana, unos tekućine, što manje stresa koliko je moguće i boravljenje na svježem zraku. Znam da će sada mnogi pomisliti: "lako je to napisati ali ja i dalje izgledam kao buldog kada se pogledam u ogledalo i što sad da kupim, radim i pomognem tonusu?"
1. Masaža lica : masažom ćete jako utjecati na tonus i ljepši izgled. Potaknuti cirkulaciju i pomoći da koža upije odgovarajuće sastojke. Međutim,, problem je ako ju ne izvodimo pravilno može ponekad efekt postati nevidljiv ili se čak napraviti kontra efekt. Najbolje je ovakav ugodan i koristan ritual prepustiti profesionalcima koji će tehnkama znati kako pomoći koži da ostvari i zadrži elastičnost.
2. Mezoterapija : vjerojatno ste u bespućima interneta naletili na ovaj pojam i pretpostavljam da ste zbunjeno čitali i raspitivali se što taj tretman zapravo radi koži?
Mezoterapija je vrlo efikasna metoda koja se može izvoditi na više načina: pištoljima, dermarolerima, dermapenima i ostalim metodama. zajedničko svim metodama su iglice i neki će odmah na pomisao iglica reći "ajme ja se toga bojim". Međutim, iako u većini slučajeva ova metoda nije preugodan tretman i ono što većina ne zna, omogućuje da potaknemo svoj vlastiti kolagen (tip 3) na samoobnavljanje što rezultira raznim efektima poput stvaranja kolagenskih vlakana (jer tjerate svoj kolagen da se diže na površinu i stvara novi), što za posljedicu ima smanjivanje bora, ožiljaka, hiperpigmentacija, nestanak takozvanih "fat pads" i u krajnjem slučaju hidratizirate vlastitu kožu.
Naravno, u mezoterapiji su i bitni kokteli, odnosno serumi koji moraju biti farmaceutski kvalitetni, vrlo sterilni i puni aktivnih sastojaka ovisno o problemima koje rješavate (hijaluronska kiselina, vitamini, niacinamid, retinol, ferulična itd).
3. Faradizacija, iontoforeneza i slični pojmovi označavaju tehnike kojima stimuliramo mišiće lica. Upravo kao kod tijela i naše lice treba vježbe koje ponekad ne možemo napraviti ručno stoga se koriste posebni uređaji, gadgeti i slično koji rade elektro stimulacije i pomažu da svi preparati koje koristite bolje apsorbiraju i u krajnjem slučaju povećavaju i stvaraju bolju elastičnost odnosno tonus kože.
4. Estetski tretmani: za sve nestrpljive postoji niz estetskih tretmana kojima se rješavaju određeni problemi, ALI morate znati da s estetstskim tretmanima morate imati realna očekivanja i u dogovorima s stručnjacima koji će vam iskreno reći što je najbolje za vaš "problem". Na primjer, ništa vam ne znači da stavite filere u nazolabijalne ako istovremeno "visi" podbradak ili imate bore oko očiju. Efekt će biti donekle zadovoljavajući ali neće ispuniti očekivanja. Najbolja metoda je kombinacija individualno prilagođena vama i vašim očekivanjima prije svega savjetovanjima i vašim osobnim potrebama.

BORE NA ČELU I OKO OČIJU:

Čim spomenem riječ "bore" mnogi će pomisliti "ah ja sam još mlada i mene se bore još ne tiču". Imajte na umu da se bore stvaraju upravo radi neelastičnosti, mimike i nedovoljnog unosa tekućine i nemaju veze s godinama. Bore na čelu mogu biti "mrštilice", "bore radi nepažnje" (ne korištenje SPF faktora, hidratacije...) i genetske bore. U tretiranju bora oko očiju i na čelu izuzev efikasnih kozmetičkih i estetskih tretmana pomaže pažnja oko njege. Prije svega dobra hidrataciju iznutra i izvana, kozmetika s aktivnim sastojcima (antioksidanti, vitamini, retinol, AHA kiseline...). Vjerojatno će me mnogi pitati što u tom slučaju preporučujem. Nažalost iz drogerijskog ranga i proizvoda koji to obećava za nekoliko desetaka kuna teško (barem ja do sada nisam otkrila), već u pravoj aroma kozmetici, farmaceutskim kućama obraćajući pažnju na sastojke koji su dokazano djelotvorni.


Za kraj ovog prvog antige vodiča koji nije namjenjen isključivo ženama koje su već dobile duboke bore već i onima koje to tek čeka, htjela bih napomenuti prije svega da je svatko od neke određene dobi odgovoran za svoje lice. Lijepo je ono što je skladno, a ljepota i zdravlje područje na kojem cijeli život smijemo ostati djeca.

U narednim postovima, pokušati ću vam objasniti postupak mnogih tehnika koje sam i sama isprobala, a slobodno možete postavljati pitanja na koja ću odgovoriti na u što kraćem roku. 


Drage moje čitateljice i čitatelji, ponovno sam osjetila potrebu da malo "prerežem" kozmetičke recenzije i obratim vam se ovako ležernije kroz off topic postove koji nastanu s vremena na vrijeme.
Prije svega moram vam se zahvaliti na velikom povjerenju koje imate prema meni i ovom blogu jer svjesna sam da vam puno znači moj savjet ili mišljenje. I danas ću vam otkriti malu tajnu: u 4 godine koliko postoji ovaj blog, moj mali bijeg od surove svakodnevnice postao je i veliki pritisak.

Nije tajna da posljednjih godina radim u kozmetičkoj industriji, no počelo mi se gaditi kada sam shvatila kako to sve funkcionira kod nas.
Svakodnevna serviranja laži i glupih članaka, kampanje za kosu pune lažne kose, kampanje za kožu pune obrađenih fotografija, reklame posvuduša koje realno te proizvode koje reklamiraju uopće niti ne koriste, djevojčice od 14 godina u reklamama za celulit itd itd.
Svi koji me prate znaju da je moja suština koža, kožni problemi i pravilna njega pa sam i sama u moru neukusa koje nam svakodnevno serviraju isprobala razne stvari za koje se danas sama sebi smijem. 
ŠTO ME SMETA? Odlučila sam se malo pojadati te napisati nekoliko stvari koje me smetaju u posljednje vrijeme:
 • mito i korupcija:  otkako sam shvatila da pola toga što vam se danas preporučuje zapravo stoji neki deal brenda i liječnika/farmaceuta/prodavača  iskreno sam prežalosna radi toga jer eto, moj altruizam i nada da se može pomoći nekoj osobi iskreno i od srca vjerojatno je davno propala stvar. Nažalost u svemu se gleda korist, krajnji rezultat, statistike i dobro obavljeni posao, a malo krajnji potrošač i njegove potrebe.
 • bloganje: danas svatko može postati bloger i to uopće nije upitno, no ono što me užasava je pristup blogerica brendovima. Blog je internetski dnevnik osobe koja ga piše a ne beaplatna reklama brendovima. Nažalost, imala sam prilike vidjeti kako se dotične javljaju brendovima tražeći i moleći proizvode na recenziju što je meni osobno ponižavanje jer draga moja ako si otvorila kozmetički blog onda valjda voliš kozmetiku i istu imaš. Ne znam, možda sam ovdje u krivu i kako su nas na nekim skupovima učili, bloger se treba javiti brendu na način da pošalje svoj Media kit i statistiku, a svaki ozbiljan brend će onda razmisliti koja skupina čitatelja i blogera su adekvatni za njihove proizvode. Drage moje kolegice, ne ponižavajte se za jednu maskaru i gel za tuširanje, pišite, budite kreativne kao što i jeste , a suradnje će doći same po sebi, ako to uopće možemo nazvati suradnjama.Nažalost blogere se ne cijeni dovoljno i služimo samo kao besplatna/jeftina reklama, screenshot PR-ovcima za dobro obavljeni posao, a ti sjedi doma i uz sve obaveze piši i fotkaj 4-5 sati o nekom proizvodu. I još je najbolja stvar radi koje sam iskreno prestala čitati mnoge blogove, strah od negativne recenzije. Oke, znam da nije ugodno napisati da proizvod nije ispunio očekivanja, i samoj mi je tako, ali nemoj mi pričati jedno, a pisati drugo. I još jedna stvar kada smo kod toga, mnoge kolegice ni same ne znaju kako koristiti neki proizvod pa mi se često obaraćaju upitima. Drage moje, radije ga nemoj koristiti, pa imaš jednu kožu, nego pošto poto napisati nešto o tom proizvodu. Radi čega? Bojiš se da nećeš drugi put dobiti? Big deal! Ionako svi mi moramo raditi i zaraditi za život jer od beauty bloga ne možeš u Hrvatskoj sigurno živjeti, pa prema tome, kupiti ćeš si ono što ti odgovara i o tome pisati. 
 • prodavanje magle: pod ovim mislim da zaista prestrašno loše proizvode kojima zakon dozvoljava da pišu kako će vas regenerirati, pomladiti i ukloniti probleme. Da nisam u ovoj branši vjerojatno ne bih znala kako to funkcionira, no nažaost, kod nas se smije puno toga obećati,a malo ispuniti.
 • svakodnevna pitanja i traženje savjeta: drage moje, ja bih rado potrošila šest sati dnevno odgovarajući na vaša pitanja ali nažalost nisam u mogućnosti jer život nosi svoje obaveze,a uostalom ja vam zaista ne mogu preporučiti nešto putem poruke i bez da vidim vašu kožu
 • hejterski komentari: ovaj blog ima moderaciju komentara pa tako kada se netko anoniman pojavi sa nekim nesuvislim komentarom koji samo odaje njegovu nekulturu i ljubomoru a ništa suvislo ne kaže, jednostavno ne odobravam. 
 • krađa teksta, fotografija i ideja: svaki dodatni komentar je suvišan i moram naglasiti kako je Dear Skin zakonski zaštićeno ime tako da će budući kradljivci biti pismeno obaviješteni.  Pod ovim ne mislim na šeranje mojih recenzija već na kopiranje teksta i slika bez odgovarajućeg potpisa autora ili linka.

ŠTO ŽELIM?

 • uvesti dan za odgovaranje: puno puta sam se žalila preko FB-a kako ne stižem odgovarati na svakodnevne poruke i mailova, pa se i ovim putem ispričavam jer to što ne odgovorim ne znači da vas ne cijenim već jednostavno nemam vremena.  Uvesti ću jedan dan samo za to jer vaše poruke su složene i zahtjevaju koncentraciju u odgovaranju, a sve to zahtjeva dodatno vrijeme
 • napisati knjigu: da, da..dobro ste pročitali: želja mi je jednog dana napisati knjigu koja je već na pola gotova, a vjerovale ili ne, neće se raditi o kozmetici već jedna autobiografska knjiga u kojoj vam želim ispričati dobar dio svog života, što je za mene značio ovaj blog i kako me u konačnici spasio od depresije i koliko sam uz njega napredovala.  Znam da svima na van izgleda kako je blogerima divno, vjerojatno misle i da super zarađujemo,  ALI voljela bih vam jednom napisati kako stvari stoje i što sam sve prošla kako bih olakšala odabir drugima i preživjela.  

Volim ovaj blog i svoje čitatelje, divno je kada te žene prepoznaju i stisnu ruku uz komentar da sam im puno pomogla i ako niste znali, moj posao je njega i savjetovanje  isto kao što radim online te nema veće sreće kada vidiš da se tvoj trud isplati.
Hvala vam od srca na čitanju, komentarima i praćenju,  hvala onima koji me podržavaju i vjeruju a za sve ostale, postoji X u desnom kutu ekrana i mnogo divnih blogova u kojima mogu naći interese za sebe.
Za kraj ovog off topic posta želim vam puno zdravlja, pozitivne vibre i veselja! Pišite mi što biste željeli čitati, svaki prijedlog i kritika su dobrodošli,

Martina
Kažu da su oči odraz duše koju zrcale. To najbolje potvrđuje činjenica da najviše pažnje posvećujemo isticanju izraza očiju šminkanjem da bi taj dio lica naglasile. Oduvijek sam imala male oči i sklonost naticanju, a sa nekih 30 godina počela primjećivati opuštanje kapaka. Svjesnost oko spuštenih kapaka ukazala mi je jednom prilikom prodavačica u parfumeriji dok sam birala maskaru rečenicom "Za vas sa spuštenim kapcima, ova maskara nije dobra jer će vam se preslikavati ".  Tada sam shvatila da moram nešto poduzeti i počela bjesomučno kupovati okoloočne kreme, (procjenjujem da su od tada postale moj fetiš), počela s vježbama za lice i nakon deset godina (sada imam 40) tko zna kakvo bi stanje bilo. Znala sam jedno a to to je da me čeka blefaroplastika, odnosno korekcija očnih kapaka.
S godinama, priznale mi to ili ne, koža gubi svoju elastičnost, kapci mijenjaju svoj izgled na način da se javlja višak kože, dosadne vrećice, nabori i ostali izdajnici radi kojeg uvijek izgledaš umorno.
Činjenicu da će mnogi reći da ovaj problem kod mene nije vidljiv toliko, mogu zahvaliti upornom dugogodišnjom njegom, ipak, a posebno ljeti moji kapci se uopće ne vide i vrlo često sam se pitala dok se šminkam, čemu uopće trošiti vrijeme na sjenilo, tuš i ostale ženske sitnice kada se na meni uopće niti ne primjete.
Da ne duljim, nedavno sam napravila svoju prvu estetsku operaciju u Poliklinici Sinteza, a čiju sam vam recenziju najavljivala na mojim društvenim mrežama i vrijeme je da vam prenesem svoje prvo iskustvo.


Mnoge od Vas će prokomentirati da možda ja nisam najbolji kandidat za ovakav zahvat, a sigurna sam da ima i onih koji misle "ova nije normalna", ali činjenica je da mnogi pribjegavaju ovakvim zahvatima u tišini i incognito, a moj zadatak je prenijeti vam svoje dojmove javno kao uostalom i o svim korekcijama koje sam radila. 
Da se vratim na zahvat, dakle kada sam prvi puta stigla na razgovor i pregled u Polikliniku Sinteza  kod profesora Gjurića i njegove supruge Jeannette, iznenadio me pristup. Iskreno ću vam reći, ja se zaista ne mogu jako požaliti na svoje lice, ali estetski liječnici uvijek pronađu mane koje se trebaju srediti ili udovoljavaju nerealnim zahtjevima klijenata i potom se isti žale kako to nisu željeli. Pristup profesora Gjurića mojem problemu je bio : "Koji je vaš problem, što biste vi željeli postići? Ja vidim normalnu osobu bez većih problema". Nakon što sam objasnila da je moj problem zona podočnjaka odnosno rupe koje stvaraju vječiti umoran izgled i nemogućnost šminkanja radi sve više opadajućih kapaka, Profesor mi je predložio kombinaciju dva tretmana: gornja blefaroplastika i lipofiling za zonu podočnjaka. 
Blefaroplastika je  korekcija očnih kapaka kojom se korigiraju promjene na gornjim i/ili donjim vjeđama, a izvodi se kao samostalna operacija ili u sklopu drugih zahvata na licu. U mojem slučaju zajedno s lipofilingom.
Lipofiling je  popunjavanje udubljenja na tijelu koristeći vlastito masno tkivo. Lipofiling je istovremeno i lipotransfer masnih stanica (adipocita) i matičnih stanica dobivenih iz masnog tkiva iz jedne regije tijela, najčešće trbuha ispod pupka, u drugu regiju, u mojem slučaju-podočnjake. Laički rečeno, ovo je metoda gdje se vaša vlastita mast fino obrađuje i njome popunjavaju udubine na licu. 
Više o metodi možete pročitati ovdje. 
IZVOĐENJE TRETMANA: Prije samih zahvata, posjetila sam Polikliniku nekoliko dana ranije gdje sam isprobala Biorezonancu, odnosno dijagnostički i terapijski postupak u komplementarnoj medicini. Više o samoj Biorezonanci možete pročitati ovdje.  Dolaskom na ugovoreni termin zahvata, ljubazno osoblje smjestilo me u moju sobu gdje me doktorica Gjurić pregledala, te nakon što sam se smjestila u krevet, upotrebljen je tretman  biorezonance prije samog zahvata kao dodatna terapija preoperativnom i postoperativnom zahvatu. Inače, biorezonanca putem posebne elektrode regenerira organizam u obliku terapijskih frekvencija i između ostalog ubrzava oporavak.
prije zahvata s anestetskom kremom 
prije zahvata na tretmanu biorezonance
tijekom zahvata 
transfer masnog tkiva 
neposredno nakon zahvata
Na područje oko očiju nanesena je anestetska krema i tako sam ležala zajedno s terapijom biorezonance nekih pola sata prije zahvata. 
Ulaskom u operacijsku salu, nanesena je lokalna anestezija oko očiju i sam zahvat blefaroplastike je trajao cca 45 minuta. Iako se zahvat izvodi pod lokalnom anestezijom, ja sam zaspala, tako da jedino što sam osjetila bio je miris spaljene kože kada je Profesor Gjurić počeo izvoditi zahvat. Dakle, nisam osjetila nikavu bol, ali niti strah što moram napomenuti, jer inače sam osoba koja se ne boji nikakvih igli, noževa ili boli. 
Nakon Profesorovog zahvata probudila sam se na stolu i počeo je tretman Lipofilinga kojeg je izvodila Doktorica Gjurić i to uzimajući masno tkivo iz mog trbuha što mene također nije boljelo. Jedino što sam osjetila bio je osjećaj isisavanja iz trbuha i komentar doktorice hoće li biti dovoljno masti za moje podočnjake, što je naravno, kompliment. Inače, osobe koje nemaju masti nažalost ovaj tretman ne mogu izvoditi što je logično, nemaš masti ne može se izvaditi. Nakon procesa uzimanja masnog tkiva, ista se fino obrađuje i aplicira putem igle na željeno područje, u mojem slučaju podočnjaci. Doktorica Gjurić, predložila je da dio masti zamrzne i sačuva dok ne vidimo konačan rezultat nakon mjesec dana, pa ukoliko je potrebno dodati još kako bi konačan rezultat bio prirodan.  
Sam postupak Lipofilinga također nije bolio, osjetila sam samo ubod igle koji nije nimalo strašan, barem ne meni.
Nakon zahvata ponovo sam se vratila u svoj krevet na aparat biorezonance, te dobila uputstva o oporavku:

 • unutar 24 sata hladiti područje očiju fiziološkom otopinom 
 • spavati u povišenom položaju 
 • korištenje Zepter lampe koja ubrazava zacjeljivanje, a istu sam dobila na korištenje od Sinteze.

OPORAVAK: Pet dana od zahvata stajali su konci na kapcima i to je izgledalo kako vidite na fotografijama; zaštićeni flasterima pa iako sam mnogima izgledala zastrašujuće, ja sam prezadovoljna kako nisam zadobila niti jedan podljev čega sam se iskreno najviše bojala.
Moram napomenuti da sam cijelo vrijeme normalno funkcionirala: radila, obavljala sve svoje obaveze i slično, doduše s naočalama, ali postoperativni dani me nisu nimalo omeli u obavljanju svojih obaveza. Naravno, onaj tko si može priuštiti bilo bi poželjno da miruje kod kuće, ali kod mene to nije bio slučaj. Tijekom nošenja konaca bila sam u Poliklinici nekoliko puta na pregledu gdje mi je Dr Gjurić čistila oči i mijenjala flastere, te brinula da sve izgleda uredno i čisto.
Nakon pet dana izvađeni su konci s kapaka, a oči su i dalje bile natečene što je svakog dana bivalo sve manje. 
Najviše problema ako ih tako mogu nazvati imam s desnim kapkom iz razloga što spavam na desnoj strani pa sam se nekoliko dana budila s natečenim desnim okom što nakon pregleda kod Profesora, rečeno mi je da treba i nekoliko mjeseci da tkivo odradi svoje i sve "sjedne" na svoje mjesto.
Nakon vađenja konaca, dobila sam naputak da mogu koristiti makeup, a jedina njega koju sam koristila za područje oko očiju bile su dječje maramice WaterWipes, Uriage Isophy ampule 100% termalne vode kojima sam ispirala oči, ožiljak, područje i kapke koji su  lagano svrbili. 

UČINAK: Iako ću vam update zahvata još tipkati kroz koji mjesec iz razloga što se konačni učinak može očekivati kroz 6 mjeseci, kroz fotografije možete vidjeti tijek i učinak u manje od mjesec dana:


prije zahvata
drugi dan od zahvata
četvrti dan od zahvata
peti dan nakon zahvata

 nakon osam dana od zahvata
nakon 14 dana od zahvata
prije/poslije
prije/poslije
TRAJANJE UČINKA: Prema odgovorima stručnjaka, učinak blefaroplastike je individualan. Prema riječima profesora Gjurića, kada s 40 napraviš blefaroplastiku, a sklon si spuštanju kapaka, nigdje ne stoji da za nekih 15 godina neće biti potreban novi zahvat, dok je učinak trajanja Lipofilinga nekih 2-3 godine. 
CIJENE možete vidjeti na ovom linku. 

ZAKLJUČAK: Na kraju ovog mog projekta ja zaista nemam što dodati, osim riječi hvale uslugom, rezultatom i oporavkom koji je bio ekspresan, a najviše pristupu pacijentu i brizi oko njega. Od srca hvala Profesoru Mislavu Gjuriću što napokon imam kapke i mogu početi koristiti puno više nego ranije sva moja divna sjenila i eyelinere uz što manje korektora za podočnjake (koji u mojem slučaju rupa ispod očiju nisu bili od previše koristi), a posebno hvala Dr Jeanette Gjurić na divnoj pažnji i brizi. 
Za kraj, evo i jedne usporedbe makeup-a prije i nakon zahvata.


* makeup by Ines Krajinović 
** sve fotografije napravljene s Samsung Galaxy S7
*** moj tretman je bio besplatan što ne utječe na moje mišljenje i učinak
**** učinak tretmana je moje osobno mišljenje i moje osobno iskustvo
***** update tretmana slijedi  nakon nekoliko mjeseci
Drage moje čitateljice i čitatelji, virtualni prijatelji i svi koji posjećujete ovo malo mjesto... još je jedna godina proletjela brzinom munje. Živimo u svijetu gdje nas pritišću obaveze, stres visi nad glavom, a svakidašnja borba ponekad izgleda poput borbe s lavovima.
Svatko od nas ima svoj način opuštanja, malo mjesto na koje bježi od svakodnevnice, hobi u kojem uživa i što ga opušta. Skoro četiri godine, moja oaza opuštanja ste upravo vi:čitatelji kojima pišem, koji me čitate, podržavate i vjerujete.
2016-ta je bila puna uspona i padova, ali sve ružno ostavljamo iza sebe i pamtimo samo lijepo a to je u mom slučaju ova zajednica u kojoj ste svi vi zaslužni da se osjećamo pozitivno i dobro. Hvala Vam na svakom trenutku Vaše pažnje u 2016-toj, svakom lajku i kliku, a najviše vašem povjerenju.
Htjela bih zahvaliti i brendovima koji su ovaj blog podržavali, mojim prijateljima bez kojih ne znam kako bih ostvarila svoje snove, a isprike onima koje sam odbila jer smatram da neke proizvode ne mogu ili ne želim koristiti jer recenzija ne može biti kvalitetna. 
Kada sam prije 4 godine počinjala s blogom, nisam ni slutila kuda će me odvesti, koliko ću divnih ljudi upoznati i koliko će ova zajednica rasti.  Mnogi su ovdje od samog početka i to mi neizmjerno znači, i iskreno toliko vam toga još želim tipkati, ali život nosi svoje i obaveze ne ostavljaju mnogo prostora hobijima. 
Svi koji me prate znaju da sam osoba koja voli izazove, koja voli rušiti tabue i kojoj je prioritet dobar skin care i njegovana koža, pa u Novoj godini imam samo dvije odluke: 
 • završiti pisanje knjige koju sam davno najavila
 • raditi ono što volim, a to je pretočiti svoje znanje i iskustvo 
Nažalost, moja aktivnost na blogu je znatno smanjena, ali samo zato što pisanje oduzima jako puno vremena, a ja ne želim forsirati recenzije niti postove. Isto tako isprike onima na čije poruke nisam odgovorila, jednostavno je nemoguće odgovoriti svakodnevno na sve upite, uostalom, nemoguće je pomoći nekome putem poruke, niti ja služim kao info pult brendovima i smatram da je svaka osoba jedinka za sebe, individualna i drugačija. 

U Novoj 2017-toj imam i nekoliko želja: puno zdravlja, ljubavi i sreće, potom ispunjenje svih vaših želja, poslovnih i privatnih uspjeha, puno HG proizvoda i na koncu zdravu i lijepu kožu, kosu, duh i tijelo :)

Živjeli!