BIO-OIL ULJE-RECENZIJA


Nedavno je i Hrvatska počašćena dolaskom čuvenog Bio-Oil ulja o kojem smo često čitale na stranim blogovima i časopisima. Ulje koje koriste zvijezde poput Kim Kardashian i Mel B i kunu se u njegovu djelotvornost. Moram napomenuti kako sam ovo ulje već probala prije godinu dana zahvaljujući prijateljici koja mi je dala dio svog primjerka naručenog s interneta, a nedavno sam dobila primjerak od brenda pa Vam danas donosim recenziju.

OPIS PROIZVODA: "Bio-Oil je ulje koje klinički dokazano poboljšava izgled kože. Ovo ulje također može prevenirati nastajanje strija kod trudnica, tijekom rasta ili naglog povećanja tjelesne težine, a s obzirom na to da nadomješta prirodnu vlažnost kože preporučuje se i kao preparat koji će spriječiti dehidraciju kože i njeno preuranjeno starenje.
 Jedinstvenim ga čini revolucionaran sastojak PurCellin OilTM koji omogućuje brzo upijanje u dublje slojeve kože i nakon kojega na koži ne ostaju masni tragovi. Ulje je kombinacija prirodnih ulja lavande, nevena, ružmarina i kamilice koji su bogati vitaminima A&E. Jedinstvena formula Bio-Oila pomaže u poboljšanju strukture kože, a ujedno i usporava preuranjeno starenje kože.
Ulje Bio-Oil preporučuju i brojni dermatolozi i farmaceuti."

PAKIRANJE: Dolazi u prozirnoj, plastičnoj bočici u količini od 60 ml s klasičnim otvorom kojim se lako dozira. 
TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: Tekstura proizvoda je masna, ipak se radi o ulju zar ne? Međutim, ako se nanese na vlažnu kožu prilično se brzo upija i ne ostavlja težak sloj, međutim, miris mu je dosta intenzivan, cvjetan što zapravo nije previše neugodno ako se maže tijelo, ali za lice bi miris mogao smetati onima koji su osjetljivi na intenzivne mirise. 
Moram napomenuti da ga nisam koristila na licu već samo na tijelu.

SASTOJCI:

Hmm, moram se osvrnuti na ovaj sastav koji me zapravo prilično razočarao: parafin (mineralno ulje dobiveno preradom nafte), nešto malo suncokreta i ružmarina, neznatno nevena i što je najgore, puno pojačivača apsorpcije (isopropyl mysteriate). Vitamin A je dosta visoko u sastavu ali ne u obliku retinola. Revolucionaran sastojak PurCellin OilTM koliko sam ja izguglala, radi se o nekakvom sintetičkom sastojku za koje ja nisam pronašla osobita istraživanja. Sve u svemu, vrlo komedogen sastav koji bi mogao čepiti pore i uzrokovati akne.
CIJENA: 89,90 kn-60 ml u ljekarnama.
ZAKLJUČAK: Mogu shvatiti da mnoge žene vole osjećaj koji ostavlja na koži, glatka, naoko hidratizirana koža no zaista ne mogu shvatiti toliki hype oko ovog ulja. Što se tiče uklanjanja strija, vjerujte mi, ja sam prepuna strija i ništa ne djeluje pa tako ni ovaj proizvod. Izuzetak je kao prevencija npr. u trudnoći no tada bih radije izabrala 100 postotna biljna ulja u tu svrhu a ne ovoliko sintetičkih sastojaka. 
Na licu nisam isprobala, jednostavno me preplašio pogled na sastojke koji bi izazvali vulkane na mom licu sklonom aknama. Ukratko, radi se o mineralnom ulju koji obećava mnoge namjene od smanjivanja ožiljaka, strija do hidratacije, iskreno, skoro sam potpuno sigurna da je to ovim proizvodom nemoguće.

*PR PROIZVOD

Jeste li već probale ovo poznato ulje? Iskustva?

Oznake: , , , , , ,