MISSONI EDP ZA ŽENE

Proljeće stiže uskoro pa sukladno tome, u mojoj postavi se mijenjaju proizvodi a prva stavka između ostalog je promjena parfema. Kako sam zimi koristila tople, gurmanske i teže mirise, tako je proljeće period za lepršave, cvjetne i vesele mirise.
Talijanska modna kuća Missoni nedavno je lansirala svoj novi parfem no kako se do sada nisam susretala s ovim brendom sa zanimanjem sam proguglala kolekcije koje vrište žarkim bojama i šarenilom pa ništa manje nisam očekivala niti od mirisa ovog brenda.


Sam pogled na ambalažu u meni budi veselje i nekako dječju radost, znate onaj osjećaj kada dijete ugleda veselu igračku koja mami osmijeh od uha do uha? Bočica je izrađena od zanimljivog stakla koje se presijava iz tirkizne do ljubičaste i fuksijaste boje a inspirirana je venecijanskim puhanim staklom. Teško je ovu ljepotu bočice pokazati fotkama jer mijenja svoje boje iz trenutka u trenutak. Kako se boje na bočici presijavaju, takav je i sam miris: otvaranje je citrusno, svježe što dolazi od bergamota, cedra i limuna no ne radi se o klasičnom citrusnom otvaranju već se nazire doza slatkoće poput ušećerenih korica limuna. Vrlo brzo nakon otvaranja, na koži se pojavljuju drvenaste note koje na meni djeluju prilično orijentalno pa se ona slatka svježina sa početka pretvara u zavodljivi gurmanluk koji nije težak poput mnogih predstavnika ove kategorije jer ipak srcem mirisa dominira jasmin čija nota ostaje na mojoj koži do samog kraja. Ja osobno nisam osobiti ljubitelj jasmina koji mi ponekad djeluje vrlo linearno no ovdje su umiješane note sandalovine tako da se i taj jasmin presijava iz cvjetnog u drvensti i natrag. Vrlo zanimljiv miris, mješavina bezazlene slatkoće i orijentalnog cvjetnog mirisa i nikako ga ne bih nazvala laganim.

Što se tiče postojanosti, ipak se radi o EDP varijanti tako da na mojoj koži traje nekih 4-5 sati u punom zamahu i sa širokom aurom a potom se miris lijepi za kožu i traje do kupanja samo što ga tada mogu osjetiti jedino ja i onaj tko mi se jako približi.
Kada bih morala napisati kome je namijenjen ovaj miris, vidim razigrane, neopterećene, bezbrižne djevojke i žene kojima je život prava pustolovina te sve one koje se iz jednog trenutka ležernosti pretvaraju u zavodljivu  i poslovnu ženu.

Ukoliko želite pronaći miris koji će pristajati svim situacijama: od ležerne kave s prijateljicama do poslovnog sastanka i romantičnih večera, predlažem da isprobate ovaj vrlo zanimljiv i na ništa sličan miris. 
Missoni EDP dolazi u količinama 30 ml (375 kn), 50 ml (569 kn) i 100 ml (735 kn) ekskluzivno u Martimex parfumerijama.
*PR UZORAK


Jeste li se već izabrali svoj proljetni miris?


Oznake: , ,