DETOX KOŽE#2: FILORGA SCRUB & MASK

Svjesni ili ne, našoj koža potreban je kisik i čisti zrak kako bi postala i ostala zdrava, meka i čista. Međutim, mnogi od  nas žive u zagađenim gradovima a svjež zrak vide samo na TV-u u putopisima i eventualno iskoriste pokoji vikend u prirodi. 
Francuski brend Filorga nudi rješenje pod imenom Oksigenirajuća piling maska koja prkosi globalnom zagađenju. Za početak nešto više o proizvodu.
OPIS PROIZVODA: Eksfolirajuća maska s dvostrukim djelovanjem - uklanja mrtve stanice kože i oksigenira kožu.
NAČIN KORIŠTENJAU prvom koraku, radi se dvostruka eksfolijacija kože; kemijska (enzimatski piling) i mehanička ( perlit sfere).
Maska uklanja mrtve stanice kože i potiče stvaranje nove kože,  zdravijeg izgleda.
Nježno se umasirava u čistu kožu: perlit sfere nježno uklanjaju mrtve stanice, a enzim pojačava piling za potpuni efekt nove kože.
U drugom koraku maska djeluje anti-age oksigenirajuće.
Nakon pilinga, masku se ostavlja da djeluje;  tekstura se mijenja u aktivnu pjenu.
NCTF(r) potiče regeneraciju stanica, a mikro mjehurići kisika omogućuju koži da ponovno diše.
Može se koristiti 1 do 3 puta tjedno, za sve tipove kože.
PAKIRANJE, TEKSTURA, EFEKT: Piling -maska dolazi u okruglom lončiću od 55 ml koja ima ovakav neobičan otvor. 
Naime, maska se dozira na način da se gornji dio koji je ustvari pumpica pritišće a kroz manji otvor izlazi proizvod. Nakon prvog korištenja, odmah mi je bilo jasno zašto je ovakvo pakiranje jer se radi o vrlo neobičnoj maski. Kada istisnete dovoljnu količinu proizvoda koji je u početku srednje kremast te namažete na lice, potrebno je prstima masirati oko jedne minute čime radimo mehanički piling i potom ju ostavimo na koži kao masku nakon čega se počinje pjeniti što lagano škaklja i pucketa na koži. Znate onaj osjećaj kada istisnete pjenu za kosu na dlan, upravo je takav osjećaj na koži. 

Stvaranje lagane pjene i pucketanje traje nekih 7-10 minuta i tada se maska uklanja umivanjem u toploj vodi. 
Nisam sigurna što točno znači pojam oksigenacija i koliko mikro mjehurići kisika pomažu koži da prodiše no enzimi su uvijek dobrodošli u mojoj njezi te ih moja koža naprosto obožava. Naime, enzimi rade kemijski piling tj "papaju" mrtve stanice s kože nakon čega je ona pročišćena. Upravo je to efekt nakon korištenja ovog proizvoda: površinske ljuskice i mrtve stanice uklonjene, pore čiste a vidi se i pomak na području s miteserima. (naravno, za one duboke crne gadove ne gine vam mehaničko čišćenje). 
Preporuka brenda je korištenje 1-3 puta tjedno, no moja preporuka je ukoliko vam je koža normalna, osjetljiva ili suha, jednom tjedno je čisto dovoljno i pazite što koristite nakon tretmana ovim proizvodom jer ako je ostatak njege i makeup-a komedogen, žao mi je, nećete vidjeti dugoročne pomake.
SASTAV: 
CIJENA: 289,00 kn (55 ml) u svim bolje opskrbljenim ljekarnama te Formasana trgovini (Teslina 13, Zagreb)
*PR PROIZVOD

Koristite li maske za pročišćavanje i koji su vaši favoriti?

Oznake: , , , , ,