DEPEND UMJETNE TREPAVICE MODEL CLEOPATRA


Mislim da je svaka žena koja prati beauty svijet barem  jednom u životu isprobala umjetne trepavice. Ja osobno u njih sam se zaljubila putem kolega vizažista isprobavajući razne modele i proizvođače, a kako je bum oko parcijalnih trepavica još uvijek aktualan iako mi se čini da lagano jenjava, te se sve više žena vraća dobroj staroj maskari, uvijaču i umjetnim trepavicama.
Odmah na početku moram naglasiti da sam radi svog svaštarenja trepavicama zaradila priličnog dosta posjeta oftamolog (alergije na ljepilo, gubitak trepavica itd) odlučila sam dati šansu poznatom brendu Depend čije proizvode jako volim, posebno lakove za nokte. 
Zašto sam odlučila tipkati o ovim trepavicama?  Prvenstveno jer su Dependove trepavice od prirodne dlake, a ljepilo kod mene provjereno anti-alergijsko. S druge strane, koristim samo svoje ljepilo koje ne dijelim sa nikime, tako da nema opasnosti od kontaminacije. Ruku na srce, puno bakterija se upravo prenosi dijeleći makeup i pribor s ostalim osobama, zato probajte (govorim iz svog iskustva) uložiti u vlastito ljepilo i trepavice koje nećete dijeliti s drugim osobama. Ruku na srce, 20-tak kuna  zasebnih ljepila (dva komada) nije neka investicija, a smanjujete rizik od prenošenja bakterija.

Osim modela Cleopatra, postoje još nekoliko vrsta: Chloe, Sienna i Ava pojedinačne trepavice, no odlučila sam se za ovaj model jer moje oko je prilično usko pa samim time želim što prirodniji look.

Način korištenja je prilično jednostavan i ovako glasi na deklaraciji proizvoda: 
Način uporabe:
1. Pažljivo odstraniti umjetne trepavice s plastičnog podloška pomoću pincete
2. Prvo provjerite da li umjetne trepavice imaju odgovarajuću širinu. Ako prelaze vaše, skratite ih.
3. Nanesite malu količinu ljepila na unutarnji dio ruke, zatim umočite korijen trepavica u ljepilo. Pomoću   pincete nanesite ih na kapak blizu korijena vaših prirodnih  trepavica.
4. Držati trepavice  5-10 sekundi , dok se ljepilo ne osuši
5. Sada možete normalno nanijeti svoj make-up

Kao što vidite na fotki, trepavice iako izgledaju identično,  označene su oznakama "lijeva" i "desna", a osim trepavica u kompletu dolazi i ljepilo koje se može više puta iskoristiti.

Ja osobno umjetne trepavice nosim u nekim posebnijim prilikama, i tada nikako ne želim da izgledaju preglomazno što sam isprobala nekoliko puta i zaista mi se nije svidjelo jer jednostavno to nisam bila ja. 
Model Cleopatra je upravo takav: nije previše uvinut, dugačak niti gust. Mrvicu su preširoke za moj kapak pa višak održem škaricama, a nakon postavljanja izgledaju dovoljno prirodno da me obično pitaju koju to maskaru koristim. Upravo je to i bio cilj: lijepe, naglašene trepavice bez drama look-a.
Kada smo kod  izgleda, na fotkama možete vidjeti kako funkcioniraju u dnevnom i večernjem look-u:
bez makeup-a, dnevno svjetlo bez blica

dnevni makeup, bez blica, danje svjetlo
večernji makeup s blicom

Što se tiče osjećaja na očima, vrlo su lagane, uopće se ne osjećaju ako me razumijete što želim reći (nema onog "zavjesa" osjećaja niti osjećaja težine).

Ono što je bitno da se trepavice povežu maskarom za što prirodniji look, a iste drže apsolutno cijeli dan i noć bez straha od opadanja (naravno, pod uvjetom da ste ih dobro zalijepile).
Kada smo kod lijepljenja trepavica, ono što je meni izuzetno bitno jest da ljepilo ne izaziva alergiju na što sam posebno oprezna. Na početku je mliječne boje, dok sušenjem postaje potpuno prozirno, iako koliko sam vidjela u Dm-u, Depend ima u ponudi  crno i bezbojno ljepilo za trepavice koja se mogu kupiti zasebno. Zašto vam ovo tipkam, upravo iz razloga što se ove trepavice mogu koristiti više puta. Dovoljno ih je nakon nošenja pažljivo skinuti pincetom s očiju i postaviti u pripadajuću kutijicu.
Preporuka: prije svakog novog korištenja, umjetne trepavice očistite blazinicom s natopljenim sredstvom za čišćenje okoloočnog makeup-a od  nakupina maskare i starog ljepila za što bolje novo prianjanje.


Preporuka ovog modela trepavica definitivno ide osobama koje vole prirodniji, a opet naglašeni look, a prije svega, osobama koje imaju osjetljive oči.

Cijena paketa koji uključuje trepavice +1 gr ljepila u tubi iznosi 39,99 kn, dok pojedinačna ljepila 2x1 gr iznosi 19,99 kn širom drogerija Dm, Bipa i Kozmo.

Koje umjetne trepavice i ljepilo vi koristite? Jeste li više za dramatičan ili natural look ?


Oznake: , , , ,