srijeda, 12. ožujka 2014.

Oljušti me nježno :) by Ana (bug_lady)


 


Kako sam u zadnje vrijeme postala polu-opsjednuta pilinzima za lice, sinulo mi je da bi ih mogla sve ukratko recenzirati na jednom mjestu. Ne SVE naravno, već one koje sam imala priliku probati :D.
Zahvaljujuću jednoj dragoj forumašici (koja je isto suho/dehidrokožac kao ja) dobila sam nedavno testere za sljedeća 4 pilinga:
  • The Body Shop Vitamin C Microdermabrasion
  • Natura Siberica blagi piling za lice
  • Marilou Bio piling
  • L'occitane ultrabogati piling za lice
a prošle godine sam kupila 2 pilinga koje rotiram prema potrebi, uz uporabu 1-2x tjedno:
  • Avene Blagi piling za osjetljivu kožu
  • St Ives Invigorating Apricot Facial Scrub
    Imajte na umu da su mi testeri bili dovoljni za 2-3 isprobavanja dok sam Avene i St Ives koristila tijekom godine dana.

    Evo dojmova i slikica :)


    The Body Shop Vitamin C Microdermabrasion
    Proizvod sadrži sitne sitne čestice te obećava blistavu put, uklanjanje odumrlih stanica te poboljšanje teksture i tona kože. Čestice pilinga su doista mega sitne i podsjećaju me na sitni, sitni pjesak sa plaže. Kad sam išla istraživati sastav vidjela sam da sadrži Dijatomeje, alge kremenjašice što objašnjava sitna, sitna zrnca. Prema uputama piling treba nanositi kružnim pokretima na mokro lice. Vrlo je kremast te se zrnca ne vide golim okom. Lice nije isušio (ja sam inače suhokožac) te sam ostala začuđena koliko mi je lice mekano (prilično baby soft), glatko i koliko je zapravo dobro napravio svoj posao, čak me očistio dubinski i riješio par mitesera. Definitivno kupujem prvom prilikom ili šaljem nekoga u shopping. Dolazi u pakiranju od 75 ml.


    L'occitane ultrabogati piling za lice
    L'occitane obećaje piling koji je pogodan za suhu i iznimno suhu kožu. Kao sastav navode fino mljevenu orahovu ljusku koja nježno i učinkovito odstranjuje odumrle stanice kože kao i nečistoće. Kremasta osnova obogaćena karite maslacem (10%) i ekstraktom kestena, pomaže u održavanju prirodne razine vlažnosti epiderme.
    Dakle, ukoliko imate suhu ili dehidriranu kožu lica i tražite piling, probajte L'occitane. Nanjela sam ga na mokro lice, umasirala i ostavila tako tijekom 5 min. Nakon što sam ga isprala, koža je ostala meka i nahranjena, kao da sam je namazala sa hranjivom kremom. Tekstura je bogata i hranjiva, zapravo kao da je krema sa vrlo malo piling zrnaca. I to je jedina moja kritika pilinga - fali mi zrnaca u njemu te je koža savršeno nahranjena, ali nemam dojam da je dubinski očišćena. Miris je savršen, poput drugih njihovih proizvoda iz karite linije. Da ima više zrnaca bio bi to savršeni zimski piling. 100 ml ćete platiti 165,40 kn. Količina se čini mala, ali mislim da bi mogla trajati dugo jer je meni za lice trebalo zaista malo proizvoda.



    Marilou Bio piling
    Izgledom je više kao plavičasta krema nego piling, no na dodir su zrnca osjetna. Miris je vrlo blag, skoro nepostojeći, a zrnca sitna, sitna, no učinkovita. Prema uputama se koristi 2-3 x tjedno na vlažnu kožu i masira 2-3 minute, a obećaje nježan piling za osjetljivu kožu. A to i ostvaruje! Sadrži ekstrakt verbene, ulje sezama i karite maslac. Sadrži 99% prirodnih sastojaka od kojih su 26% iz organskog uzgoja. Inače, Marilou Bio je francuska kompanija koja posjeduje Ecocert certifikat, a više o njima pročitajte ovdje. Kod nas ga možete kupiti u DM-u za oko 60-ak kn (75 mL).



    Natura Siberica blagi piling za lice
    Ovaj blagi piling za lice sadrži mandžurijsku araliju, meduniku, AHA kiseline i F vitamin te obećaje nježno ljuštenje, obnavljanje i ojačavanje kože te je čini nježnom i mekom. Mandžurijska aralija štiti kožu od vanjskih uvjeta dok joj medunika vraća izvorne regenerativne funkcije. Kiseline AHA nježno ljušte kožu, a F vitamin potiče obnovu stanica čineći kožu čvrstom i elastičnom. Zvuči divno :D. 150 ml košta 42,8 kn, a možete ga nabaviti u trgovinama bio&bio ili na webshopu Online ljekarne Coner.
    Uputstva za uporabu kažu da se nanosi na vlažnu kožu lica, nježno umasira, a zatim ispere. Detaljnu i odličnu recenziju možete pročitati na blogu od Mell koja ga je recenzirala kroz dulje vrijeme. Ja sam ga također nanaijela na vlažnu kožu, umasirala i ostavila par minuta prije ispiranja. Miris nije jak ni napadan, a zrnca su ultra sitna i čak sam pomislila da će rezultati biti loši jer je peeling blaži...ali prevarila sam se. Osjećala sam da me dubinski očistio. Stavljam ga na shopping listu!!



    Avene Blagi piling za osjetljivu kožu
    Kako mu samo ime kaže ovo je sredstvo za nježno/blago odstranjivanje površinskih mrtvih stanica. Kad sam ga kupovala (a to je bio moj prvi piling) željela sam blagi piling, ali nisam znala da ću dobiti baš toliko blagi :D.
    U opisu proizvoda stoji i da je za dubinsko čišćenje no ja ga takvim definitivno nisam doživjela. Poslije njega je koža mekana ali ne toliko nježna i ''čista'' kao sa ostalim ovdje recenziranim pilinzima.
    Rijedak je i tekući, te na slici vidite da crvena mikrozrnca dolaze u prozirnoj gelastoj bazi. Piling se nanosi na suho lice te nježno umasira. Preporuča se korištenje 1-2 puta tjedno no on je toliko blag da bi ga mogla koristiti svaki dan. Ukoliko imate osjetljivu kožu i trebate zaista blagi peeling, Avene je definitivno izbor za Vas. 200 ml sam platila oko 107 kn.

    St Ives Invigorating Apricot Facial Scrub
    Ovaj piling od marelice je najjači piling među ovih isprobanih 6. Naručila sam ga sa eBaya za oko 10 dolara i dolazi u tubi od 150 ml. Uputstva za uporabu kažu da se nanosi na mokro lice te umasira. Ja ga više volim nanositi na suho jer imam osjećaj da bolje radi svoj posao.
    Vrlo je gust i kremast te sadrži zaista puno zrnaca, što meni jako paše. Poslije uporabe je lice glatko i mekano, no nemam dojam da ga toliko dubinski čisti. Ponekad se malo zacrvenim nakon njega jer mi je koža i lagano osjetljiva, no definitivno mi je najbolji za usne jer kad radim peeling lica, natrljam i usne, ne koristim posebne proizvode.
    Ukoliko imate osjetljivu ili jako suhu kožu preskočite ga ili nemojte jako trljati no onima sa mješovitom ili masnom kožom bi mogao biti pun pogodak. Čitala sam na recenzijama da čuda radi kod ljudi koji imaju problematičnu kožu sklonu aknama.




    Nikad nisam radila pilinge doma jer su mi ti sastojci jako grubi - šećer, kava, zobene, kukuruzno brašno....uzdam se u kupovne :D.

    Koje Vi pilinge koristite i imate li neke od ovdje recenziranih?
    Imate li neki za preporuku za mene suhokožca koji voli grublje pilinge koji dubinski čiste? :D

    Ana (bug_lady) 

    54 komentara:

    1. Svi nekako hvale ovaj iz TBS-a ali meni on nista ne napravi posebno,malo se izgulim i to je sve..:) Mislm da cu definitivno preci na ove sa Aha

      OdgovoriIzbriši
    2. Vec godinama koristim iskljucivo pilinge iz kucne radinosti secer-med, kukuruzna krupica (palenta)-med, cimet-med, eventualno uz nekakve dodatke etericna ulja, maslinovo ulje, limunov sok... :)
      Iako u posljednje vrijeme razmišljam kako bih mogla isprobati neki kupovni piling :))

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. joj ja bi tako voljela da mi pašu šećer i kukuruzna krupica, ali ne :(

        Izbriši
    3. U zadnje vrijeme samo pilinge koje si doma spremim, sve kupovno mi dosta isusi kozu i pregrubi su mi. Med i cimet trenutno najdrazi piling koji koristim.

      OdgovoriIzbriši
    4. Moj neprezaljeni St Ives :(
      Trenutno koristim bademovo ulje u kombinaciji sa sodom bikarbonom i nekako mi bas odgovara :)

      OdgovoriIzbriši
    5. Ja nisam polu-opsjednuta već opsjednuta pilinzima i momentalno ih imam 10 :P Što se tiče pilinga iz posta,iako si suhokožac, a ja mješovita, volim blage i nježne pilinge jer imam osjetljivu kožu, a posebno ljeti kada se njima čak umivam jer ne mogu skinuti običnim sredstvima kreme sa SPF-omjer su vodootporne. Avene sam koristila dugo, dugo i ne znam ni sama zašto sam zaboravila na njega. Loccitane ultra rich piling mi je jedno vrijeme bio HG kada sam bila na retinu i onda su javili da ga povlače, kupila 3 komada za zalihu i dosadio mi je. Slažem se da je divan, posebno za suhu kožu.Ostatak tvog izbora nisam probala iako mi ta Natura Siberica zvoni stalno da ga kupim nakon mnogih pohvala, ali čekam da se riješim zaliha.
      Za suhu i osjetljivu kožu, odlični su Green Girl Polish me blue, Nivea nježni piling, Nuxe ruža nježan piling gel, iako bih ja svim suhokošcima savjetovala enzimske pilinge koji blago eksfoliraju kožu.

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. 10! svaka čast :) ja sam mislila da pretjerujem sa 2 :) Tu NS toliko svi hvale da ju jednostavno treba probati.

        Izbriši
    6. Nisam probala ni jedan od recenziranih, ali ovog trena idem na ebay naručit St.Ives :D Zvuči kao nešto što bi mi se jako svidjelo!
      Inače se pilingiram jako često, nekad i do 5 puta na tjedan jer sam opsjednuta time, a i svi proizvodi, od krema pa do pudera, mi puno ljepšse sjednu na lice kad je ono friško ispilingirano. Koristim Clinique 7 day scrub koji je i pogodan za svakodnevno korištenje i definitivno je moj HG piling, jako ga volim i ne želim nikad ostati bez njega :D Preporučam ti ga, nije sad neki žešći piling, više spada u grupu nježnijih, ali je totalno kremast i ima jako sitna zrnca, uopće ne isušuje, a stvarno lijepo obavi svoj posao.

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Imaš pravo, sve super sjeda na pilingirano lice :) Clinique nisam probala....budem kad tad!
        preporučam St Ives ;) i javi dojmove!!

        Izbriši
    7. Nisam probala nijedan od tvojih, ali me privlači ovaj Natura Siberica s AHA kiselinama...nekako sam došla do zaključka da su mi kemijski možda bolja opcija od mehaničkih jer imam osjetljivu kožu koja se vrlo lako zacrveni i nije sretna s bilo kakvim trljanjem, a i kapilare su mi sklone pucanju. Trenutačno sam jako zadovoljna s NovExpert Vitamin C peeling maskom...ostavim 5 minuta da sama odradi svoje, a onda istrljam samo određene dijelove lica jer ipak ima grublje čestice i to je to :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. da, često čujem hvale za taj NovExpert, a Naturu S. nikad uloviti!

        Izbriši
    8. Imam Marilou, nije mi ništa posebno. Radi svoj posao i to je to.
      ZApravo, otkad lice čistim uljima i frotirom, jako rijetko imam potrebu napraviti piling, možda jednom u 3 tjedna.
      Sljedeći kupujem od Nature siberice, sad kad je konačno utihnuo hype oko njega, možda ga i uspijem uloviti ;)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Nemoguće ga je naći, imam osjećaj da to traje već stoljeće! Ja se pilingiram 2x tjedno. A mogla bi i 3.

        Izbriši
    9. Aaaaa, ne znam koji bih prije isprobala ;) Natura Siberica mi se već nalazi na listi kao i Cattierov piling (za sve je kriva Mell :D). Ali sad me mame svi ovdje! Trenutno koristim GG piling/masku s AHA kiselinama, ali moram uzeti i nešto za mehanički piling jer koliko god da mi je dobar ovaj GG proizvod, uživam u tom laganom pilingiranju kože :D

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. hahaha, to ti je ''moraš skupiti sve''!
        da, ja isto volim taj osjećaj mehaničkog pilinga :)

        Izbriši
    10. Nisam probala nijedan od navedenih,iako imam na wish listi piling od Natura siberice,ali nikako ga uloviti u bio&bio :) trenutno koristim od nivee aqua effect piling i čisto ok je.

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Sad meni je ok,skida ljuskice ali ništa pretjerano,nije nešto grub ali to sam i tražila.nisam sigurna da bi bio dovoljno jak za uklanjanje ljuskica na suhoj koži.Moja koža je mješovita.Nadam se da sam bar malo pomogla :)

        Izbriši
      2. Jesi, hvala ti :) Mislim da nije za mene...

        Izbriši
    11. ok, da ih sad vidim ispred sebe nemam pojma za kojeg bih se prije mašila ;)
      jedino mi taj l'occitanov ne zvuči baš privlačno, volim da su mi piling i krema odvojeni :D
      dok sam bila mlađa i imala puno više vremena za sebe, znala sam si napraviti i piling i masku, pakung sa kosu... sad ili ne stignem ili zaboravim pa se radije okrenem kupovnima ;)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. L'occitane je kremasti piling, zaista je dobar i ima super miris. Ali fali mi zrnaca...baš fali.

        Izbriši
    12. Vec skoro godinu dana sam se rijesila mehanickih pilinga za lice. Koristim samo proizvode koje vrse hemijski piling (a 'mehanicki' obavim s vremena na vrijeme, pamucnom krpicom). I prezadovoljna sam tom odlukom, koju zagovaraju i svjetski poznati dermatolozi.

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Redovno Airol 0,05%
        A ostalo na sto naletim, bilo sto sto ima glikolnu/salicilnu/AHA kiselinu/e.

        Izbriši
    13. Koristim logona piling za osetljivu kozu,ali cesto me i on iziritira pa mi je dermatolog preporucio tanku pamucnu krpici kao i Coco.
      Posto kazes da je veoma blag mislim da bi mi bio idealan i ide na listu -kupiti sto pre.
      Probala sam jos neke pilinge samo testere i cini mi se da je bio LRP i jos neke.Uzasno su mi iritirali kozu.

      OdgovoriIzbriši
    14. Samo kiseline, skidam kapu Dermalogica Gentle Cream Exfoliatoru :-) Iako stvarno skup, vrijedi svake lipe, osobito ljeti kad mi stvarno drzi kozu pod kontrolom i kad se skinem s nocnih kiselih krema. I evo, vec dvije godine se nisam izribala s mehanickim i nemam ni potrebu. Cattierov na bazi gline mi nije bio nista posebno, misisi po lavandi, ali kao i svaki drugi mehanicki piling, rekla bih 3/5 jacine, apsolutno nipocemu poseban. A za prave ljubitelje ribanja bih mogla preporuciti, ali tipa 1x tjedno Loccitaneov piling od smilja, to je tek ribalica. Kako sam ga koristila prije DMF faze, ne znam proizvode li ga jos, ali osim sto krasno mirisi po tratincima stvarno riba. Koristila sam ga uz matching masku za lice bilo mi je super takva leci spavati :-)
      Moj primjer je "once you go black, you can never go back", stvarno bih od srca preporucila kiseline svakoj curi, po zakonima kemije jedino bi oni mogli pore ocistiti i razbiti masne veze izmedju odumrlih stanica koze. A poslije njih bi mozda ova Natura Siberica super isla da pokupi sve sto se nije skinulo.
      Sad bi bio zgodan i usporedni post o kemijskim pilinzima, mozda da jos samo editiras post o onom Kiehlsovom i dr.brandtovom tako da ih mi ljencine ne moramo vise traziti.

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. "once you go black, you can never go back", hahahah! baš si me nasmijala!!
        vidim da si ti još jedna ljubiteljica i dobra poznavateljica pilinga! ja se još nekako sklanjam od kiselina na mojoj koži, ali vjerujem da ću kad-tad popustiti

        Izbriši
      2. Moze li se znati zasto jos ne koristiš kiseline?Pitam zato što nemam pojma o njima,svi govore kako su super I onda naidjes ti koja se sklanjas od kiselina :D

        Izbriši
      3. zbog suhe i dehidrirane kože :) A i nemam nekih problema za koje bi mi trebala pomoć kiselina. Možda sam u krivu...

        Izbriši
      4. ok,sad mi je lakse :) ja imam osjetljivu kožu(isto tako, bez nekih problema) pa sam mislila da nije bas zgodno koristiti kiseline zbog takvog stanja, ali uspjeli su me nagovoriti da počnem koristiti. vidjet ćemo kako ću reagirati, nadam se najboljem :)

        Izbriši
    15. Draga Ana i Martina,čitam vaše postove redovno i cjenim vaše znanje o koži i kozmetici,pa da vas pitam za savjet..
      Imam skoro pa 27godina,prije 10mjeseci sam se počela bavit sportom, u početku neke laganije vježbice,međutim u zadnjih 6mjeseci radim sa tegovima i pazim na prehranu,otad mi se lice promjenilo,nikad prije nisam imala akne(jedino u vrijeme pms-a,jedna il dvije al je brzo prolazilo iako sam ih ja umila čopat)
      sad ih imam po obrazima,nije strašno,al me nervira jer sporo prolaze i duuugo ostaje crvenilo, i evo unazad par dana vidim da mi se i pore šire(prije sam ih imala samo na i oko nosa),sad ih imam po čelu i širi mi se na područje obraza..
      Molim vas za vaše mišljenje,šta bi mi se moglo dešavat,stvarno se nerazumijem, mislim da mi je koža suha,stavljala sam jedno vrijeme becutan kremu naveče i niveu soft,pantenol ponekad..
      Izvinite što pišem van teme,al mi treba hitno pomoć i savjet!!!

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Draga Amra, dok Ana ne odgovori, ona je naš guru za vježbanje, moje mišljenje je slijedeće:
        1. kažeš da dižeš utege i paziš na prehranu..da li to podrazumijeva uzimanje nekakvih suplemenata i dodataka prehrani? A ko da, imaj na umu da
        prekomjerno uzimanje suplemenata, posebno neki šejkovi puni šećera izazivaju akne, neki vitamini izazivaju akne koji imaju puno (50mg )NIACINA koji je jedan od glavnih uzroka za poremecaje na kozi i akne, Izbjegavaj jod gdje god mozeš (sol, ribe konzervirane, tuna u ulju i
        slično)
        2. Vjerojatno si se počela pojačano znojiti tokom treninga a samim time se pore začepljuju, tokom treniranja, imaj uvijek čisti i ispeglani ručnik samo za lice kojim ćeš brisati znoj a čisti ga i umivaj odmah nakon treninga i još jednom navečer i ujutro.Od znojai topline, pore se otvaraju i lakše ulaze baktetije , dolazi do začepljenja i akni, zato je bitno odmah nakon treninga dobro umiti lice.
        Plavu Niveu i Becutan i Panthenol zaboravi, to su kreme koje su komedogene i mogu uzrokovati akne.
        3. Povećaj unos cinka kroz prehranu a cinkovu kremu stavljaj na akne onoliko večeri koliko je potrebno da se povuku.
        Nadam se da sam pomogla :)

        Izbriši
      2. Draga Amra, prije svega pohvale na dobroj životnoj odluci :)
        Martina je sve lijepo sažela. Znoj je veliki faktor koji utječe na stvaranje akni nakon vježbanja. Zamisli kako lijepo na kožu djeluje kombinacija znoja, ulja iz kože, mrtvih stanica i bakterija. Obavezno veži kosu, ne diraj lice (ne briši ga rukama) zbog bakterija koje su na utezima. Češće radi peeling i zaboravi na masne kreme.

        Izbriši
      3. Nekoristim whey proteine niti bilo kakve druge dodatke prehrani,al zato jedem dosta mliječni proizvoda,mesa svakakvih vrsta,moram sve to kako bi mišići imali od čega rasti,možda mi je i ta promjena uzrokovala probleme,neznam ;(
        Znojim se naravno više nego ikad,naravno dok vježbam,ovako nemam stim problema..
        Cinkovu kremu koristim,al nekako sporo suši,zamislite koja je ovo promjena za mene prije nisam ni puder koristila, a sad mi dođe da odustanem od vježbanja,jer jedno se popravlja a drugo kvari :/
        Ja sam poput Ane bila skinny fat,čak smo kilažom i visinom slične..
        E sad me zanima šta da onda koristim od preparative drogerijskom ranga i koji se puder preporučuje za moju kožu :)
        Izvinite ako vas gnjavim,al mislim da ste vi najkompetentnije osobe od kojih bi tražila savjete :*

        Izbriši
      4. Neke nove studije kažu da su mlijekoi mliječni proizvodi jedina hrana koja je odgovorna za nastanak akni. Ako si povećala unos tih namirnica, možda da razmisliš o tome? Ana će ti sigurno dati preporuke čime ih možeš uspješno zamijeniti. Povećaj unos Omega masnih kiselina i ulja boražine. štose tice kozmetike za ovaj problem, u drogerijskom rangu nemam iskustva, ja sam više za ljekarničke brendove koji daju bolje rezultate mnogim ženama sa istim problemom. Puder pokušaj zamjeniti onim koji ne sadrži talc, većinom su to mineralni puderi. Moja sestra ima jako problematično lice i njoj je odličan Vichy Normateint i Dermablend, te La Roche Posay Mousse, od drogerijskih Manhattan antibakterijski.

        Izbriši
      5. može naravno ljekarničke pa ću potražit,jer ovdje kod nas nema dosta toga,npr La Poche Posay nema nikako,šta bih kupila od eucerina ili avene,koji gel za umivanje i kremu(da mi nahrani kožu jer mislim da i nije toliko suha koliko je dehidrirana iako pijem puno vode)..

        probaću izbaciti par dana bar sir pa vidjećemo, mada ja mislim da je to sve krenulo od prekomjernog znojenja..
        Hvala puno na savjetima :***

        Izbriši
      6. sad mi osim znoja padaju na um i hormoni u mesu, ako si pojačala unos mesa....
        whey ti je odlična stvar nakon treninga :)

        Izbriši
      7. jesam naravno,znaš i sama da moram unosit dosta proteina,puno više nego što sam prije..
        možda mi se hormoni smire dok mi se tjelo privikne na promjenu :/
        šta mi onda predlažete od kremica i treba mi gel za umivanje trenutno koristim avon anew vitale dnevnu i gel za umivanje,al kao da mi to nije dovoljno..

        Izbriši
      8. Kpčiko sam shvatila, kod tebe nema LRP? Predlažem ti neki ljekarnički sindet ( Eucerin, Avene, Uriage), dva puta tjedno piling po mogućnosti kemijski koji sadrži salicalnu kiselinu, ima Avene, citala sam i o nekom Baleinom takvom pilingu, a od krema Vichy normaderm lagana hidratantna krema, Avene cleanance emulzija, Eucerin ima dosta agresivne kreme, mislim da je Aquaporin light najbolji izbor. Najbolje pokupiti testere i isprobati.

        Izbriši
      9. potražiću čim prije,od te tri kreme naći ću nešto sigurno :)
        a šta to preporučuješ od LRP,ako budem putovala da potražim ;)
        Taj balea piling,jel onaj u rozom pakovanju što piše enzym peeling maska?

        Izbriši
      10. Mislim da je, Balea enzimska maska, a LRP definitivno Effeclar linija-gel za umivanje i Duo krema za noć, dobra je i Effeclar M.

        Izbriši
    16. ja ne koristim pilinge zadnjih 3 godine, i lice mi je napokon mirno.
      T.B

      OdgovoriIzbriši
    17. Tek sad vidim post :-D Super si to napisala ;-) Kao što znaš, sve iz posta je isprobano, no moram priznati kako sa Avene pilingom ni ja nisam bila zadovoljna. Razloga je više: isušivala me lagano gelasta baza, ne vidim smisao tih raspadajućih zrnaca koja ne rade ni mehanički ni kemijski piling, još ih k tome ima malo... meni je ovo gel za umivanje za nekoga tko nije sklon isušivanju. :-D

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Točno tako! Imala bi sve te pilinge doma osim Avena :)

        Izbriši
    18. Natura Siberica i Loccitane idu na WL. Ja sam jako zadovoljna sa Caudalie i Andalou i naravno GG. :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Nisam probala niti jedna od ta tvoja 3 :) Nadam se da budem

        Izbriši
    19. Obožavam pilinge i sve ih više imam :D Od ovih najbrojanih nemam nijedan, ali me jako privlači Body Shopov i St. Ives. Trenutno vrtim u krug Cattierov od gline, Olivalov od smilja i Dermalogica Gentle Cream Exfoliator i zadovoljna sam :)

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Olival sam vidjela i skoro kupila :) Ali ipak čekam da potrošim ove koje imam

        Izbriši
    20. Bas sam nedavno kupila ovaj body shop pilling i odusevljena sam!

      OdgovoriIzbriši
      Odgovori
      1. Ja sam si ga isto prije 3 tjedna :) Imala sam tester i imala priliku kupiti full size. Genijalna stvar

        Izbriši