PRUNUS NATURA: BILJNA ULJA LJEŠNJAKA, SEZAMA I PLODA DIVLJE RUŽE


Sjećate se posta o njezi kože biljnim uljima? Naučili smo da ulja koja koristimo za njegu kože moraju biti hladno prešana i nerafinirana biljna ulja. Dakle, svoja ulja moramo potražiti kod proizvođača koji proizvode  100 % prirodna, čista, proizvedena na ekološki prihvatljiv način i prema GMP-u.
Jedan od renomiranih proizvođača hladno prešanih nerafiniranih ulja je Prunus Natura čiji sam proizvodni pogon čak posjetila, o čemu sam vam pisala u ovom postu.
Danas recenzija prva tri ulja koja sam s guštom potrošila, a uskoro ćete moći čitati i o ostalim proizvodima Prunus Nature koja rapidnom brzinom širi svoj asortiman.
Ono što je meni osobito drago je činjenica da se biljna ulja proizvode isključivo od domaćih sirovina, a ne iz uvoza.



ULJE  LJEŠNJAKA:







- 100 % prirodno i čisto bez dodataka
- bogato je proteinima, sadrži vitamin B1 i B6 i manje količine ostalih vitamina grupe B, omega 9 - oleninsku i omega 6 - linolnu masnu kiselinu
- preporuča se u njezi masne i mješovite kože, kože sklone crvenilu te kože kojoj nedostaje vlage
- učvršćuje kapilare, rješava problem proširenih i upaljenih vena
- kožu tonizira, zateže, održava njenu elastičnost i čvrstoću te daje lijepi sjaj 
- za njegu suhe i oštećene kose
- koristi se u tretmanu celulita

Ulje lješnjaka je moje najdraže ulje. O njemu sam puno pisala i ono je jedino ulje kojim se bez straha od pretjerane masnoće zalijevam od glave do pete. Izuzetno se brzo upija , pomaže kod masne i mješovite kože, koja je sklona crvenilu i dehidriranosti. Upravo  poput moje. 

Vrlo često će te pronaći recepte gdje se u ulje lješnjaka dodaju razna eterična ulja koja uz pomoć biljnog ulja lješnjaka brže prodiru, no ja osobno najviše volim koristiti samo ili u kombinaciji s avokadom i ponekad uz dodatak eteričnih ulja.

Ovo ulje bezbrižno možete koristiti bez straha od začepljenih pora, i na svim dijelovima tijela. Ja ga najviše koristim kao mješavinu s avokadom i dodatkom eteričnog ulja borovice za njegu tijela, a pomaže i kod učvršćivanja kože. Za lice ga preferiram u kombinaciji s biljnim uljem ploda divlje ruže i na taj način dobijem izvrsno anti age sredstvo plus umirujući proizvod za crvenilo lica i dehidriranost.
Dolazi u količini od 30 ml kojem je cijena 40 kn ili 50 ml -60 kn 

ULJE SEZAMA

- 100 % prirodno i čisto bez dodataka
- prirodni je UV filter, odbija oko 25% sunčevih zraka (SPF 4)
- snažan antioksidans
- usporava proces starenja kože, hidratizira, zacijeljuje i hrani kožu vitaminima A i E, mineralima, proteinima, nezasićenim masnim omega 6 i 9 kiselinama i lecitinom
- smanjuje neugodan miris nogu izazvan gljivicama
- sinergijsko djelovanje minerala pomaže kod umora, bolova i upale izazvane reumom

Sezamovo ulje je nakon lješnjaka, moj sljedeći favorit. Nebrojeno puta me spasilo kod nenadanih ekcema na koži, posebno uzrokovano znojem i suncem. Ima veliku sposobnost izvlačenja nečistoća iz kože i zato sam upravo njega odabrala za čišćenje lica uljnom metodom kao iuklanjanje vodootpornog makeup-a s očiju.

Dio sam pomiješala s lješnjakom i tom mješavinom tretirala proširene vene, a dio s suncokretom i tom mješavinom detoksicirala kožu i čistila nečistoće. Divno ulje koje bi svatko trebao imati u svojoj kućnoj ljekarni. Svijetle je boje i laganog orašastog mirisa, te se brzo  upija, no ne zaboravite da se sva ulja najbolje upijaju na vlažnoj koži.
Sezamovo ulje je alergeno pa prije upotrebe provjerite da li ste alergični, također i kod upotrebe u kuhanju.

Dolazi u količini od 30 ml s cijenom od 30 kn ili 50 ml-45 kn

ULJE SJEMENKI DIVLJE RUŽE:



(Rosa canina) Rose Hip Seed Oil

• 100 % prirodno i čisto bez dodataka
• bogato nezasićenim masnim kiselinama (omega 3,6,9) koje hrane i njeguju kožu
• kožu hidratizira, revitalizira, povećava

elastičnost i pospješuje sintezu kolagena

• sadrži vitamine A, B, D, E i retinolnu kiselinu koja djeluje na pomlađivanje kože

• ubrzava obnavljanje kože i sanira posljedice uslijed prevelikog izlaganja UV-zrakama (bore, crvenilo, pojačana pigmentacija, kuperoza)

• primjenjuje se kod dermatitisa, ekcema, vitiliga, seboreje, psorijaze, akni, rozacee i atopijskog dermatitisa


Još jedno dragocjeno ulje koje svaki ljubitelj aroma-kozmetike ne preskače.Vrlo često imam problema s svrbežom vlasišta.  Ulje ploda divlje ruže se nanese na vlasište i ostavi nekoliko sati. Odlično umiruje i to je zasada najbolje što sam isprobala za ovu vrstu problema. Također ga nanosim oko očiju i na lice umjesto krema s retinolom. Poznato je da  ulje ploda divlje ruže pruža sve prednosti retinola, ali bez nuspojava koje se obično dešavaju kod proizvoda koji sadrže retinolnu kiselinu. Retinolna kiselina se nalazi u ulju u svom prirodnom stanju i njeno djelovanje ima učinak polaganog otpuštanja, pa je smanjen rizik od predoziranja.

Ovo ulje je posebno dobro nakon ljeta jer regenerira suncem oštećenu kožu, preuranjene bore i naboranu kožu. Dobro je napraviti mješavinu ulja ploda divlje ruže koje ide u postotku od 10-20% u drugo biljno ulje  s dodatkom eteričnih ulja, ovisno koji problem želimo rješavati. Moj favorit je dodatak biljnog ulja lješnjaka plus eterično ulje sjemenki mrkve i/ili smilja. Možete ga i samostalno koristiti, ali uvijek je bolja kombinacija-mješavine.
Ima laganu crvenkastu boju , te vrlo blagi  miris po šipku.

Dolazi u količini od 30 ml s cijenom od 50 kn.

Proizvode Prunus Natura možete pronaći širom Hrvatske u ljekarnama i prodavaonicama prirodne kozmetike, te putem web shopa. Više o prodajnim mjestima na ovom linku.


Koristite li ulja lješnjaka, sezama i divlje ruže? Koji su Vaši savjeti i recepti?

Oznake: , , , , , , ,