JANE IREDALE PUREPRESSED BASE-MINERALNI KOMPAKTNI PUDER SPF 20


Jane Iredale kozmetika je moja velika ljubavi tiha patnja :) Puno sam pisala o njenim proizvodima i malo,pomalo kupujem proizvode za koje smatram da su među najblagotvornijim na našem tržištu kada je u pitanju osjetljiva koža.
Zašto Jane Iredale? 
O JI Amazing Base puderu koji je namijenjen svim tipovima kože, pisala sam Vam u ovom postu, danas Vam pišem o PurePressed kompaktnom puderu koji je namijenjen masnoj i mješovitoj koži.

OPIS PROIZVODA
NANOŠENJE: Ovaj dio je itekako važan. PurePressed puder nije poput ostalih kompaktnih pudera koje će te nanijeti doslovno bilo čime. Upravo je u nanošenju greška kada mi se mnoge žene žale da im puder ne prekriva dobro, izgleda brašnasto ili ističe pore.
Kod nanošenja PurePressed kao i kod ostalih mineralnih pudera, vrlo je važan alat i tehnika nanošenja.Bez pravog kista teško ćete postići ujednačen i prirodan izgled, ne štedite na dobrom kistu.

Za ravnomjerno nanošenje minerala, treba Vam kist od čvrste, a opet mekane dlake ravno rezan poput ovog mog malca lijevo na fotografiji,idealno bi bilo imati JI kist kojeg ću prvom prilikom kupiti (na fotki desno).

POSTUPAK:
Vjerojatno sam dosta zakomplicirala u objašnjavanju, stoga predlažem da pogledate ovaj video koji odlično objašnjava tehniku nanošenja.

Puder možete nanositi i priloženom spužvicom tijekom dana za popravke, ali moram napomenuti kako se puder na taj način brže troši i ne nanosi pravilno pa može djelovati brašnasto i nepotrebno isticati suhe dijelove.

SASTOJCI: Aktivni sastojci: titanijev dioksid, cinkov oksid
Ostali sastojci: tinjac (mica), borov nitrid, sterainska kiselina, ekstrakt planktona, algi, borove kore i nara. Može sadržavati: okside željeza, ultramarin,

NIJANSE: PurePressed base ima zaista široku paletu nijansi koje su podijeljene na tople (warm), neutralne i hladne (cool) njanse. Najbolje je isprobati na licu mjesta u DermaCentrima i uz pomoć ljubaznog osoblja pronaći odgovarajuću nijansu.

CIJENA: 399,00 kn za 9,9 grama proizvoda,dobavljivo u DermaCare centima ili preko web shopa. Vidjela sam da vani postoje i refili ovog pudera pa je samim time i cijena niža. Nisam sigurna da li ih ima i u Hrvatskoj, nadam se da ima.
ZAKLJUČAK: Ovaj puder iako prilično visoke cijene, zaista vrijedi svakog novčića. Osim što prekriva kao tekući puder, impresivno štiti od UV zraka (spf 20), djeluje na prištiće i akne zahvaljujući cinku. Ne sadrži talk koji voli začepiti pore i djeluje vrlo prirodno.
U segmentu matiranja, taj posao obavlja visokom četvorkom, odnosno na visokim temperaturama je postojan i po nekoliko sati. Znoj, naravno ne zaustavlja, ali navalu sebuma drži pod kontolom dobrih 5 sati što je za moju kožu više nego odlično. PurePressed djeluje i antibakterijski, stavljam ga i tokom noći na gadove koji misle izbiti i do jutra je stanje puno, puno bolje.
Ako ste "sretnica" s mješovitom ili masnom kožom, sklonom prištićima i iritira Vas svaki puder, razmislite o ovom proizvodu.
Prednost je blagotvornost za kožu uz moć zaustavljanja upalnih procesa i širenja bakterija, visoko prekrivanje i savršena vodootpornost, možete ih slobodno koristiti i na plaži. 

Koristite li mineralne pudere? Koji su Vaši favoriti?

Oznake: , , , , ,