NOVEXPERT HYALURONIQUE SERUM BOOSTER - RECENZIJA


Prije nekoliko mjeseci, mogle ste čitati o novitetu francuskog brenda NovExpert na čijem predstavljanju sam prisustvovala i obavijestila Vas u ovom postu. Još uvijek se sjećam eventa kao jučer, izuetno edukativan i zanimljiv, a posebno kada se radi o proizvodu koji svojom tehnologijom i sastojcima nadmašuje sve slične proizvode na tržištu.Naime, radi se o prvom proizvod za njegu kože koji sadrži najveću koncentraciju hijaluronske kiseline u svijetu
Odmah nakon što sam dobila proizvod, krenula sam s njegovim korištenjem i to mi je bilo posebno važno jer se bližilo ljeto kada izbacujem razne agresivne sastojke i kožu njegujem isključivo hidratacijom. Moram priznati da mi je na vrh glave silikona i raznih PEG-ova u proizvodima i stvarno sam s veseljem počela koristiti NovExpert-ovu mladu pridošlicu u asortimanu.

OPIS PROIZVODA: Formula inspirirana posljednjim napretkom anti-age medicine. Serum koji je  ekvivalent 20 injekcija hijaluronske kiselineSvaki dan, jednom do dvije doze ovog ultra koncetriranog seruma koji sadrži 4 različite vrste hijaluronske kiseline, pomaže pomlađivanju kože, uklanjanju bora, hidrataciji i zaglađivanju kože.
Sadrži 480 mg HA.
HYALURONIQUE serum je pogodan za sve tipove kože, koristi se kao dnevna i/ili noćna njega. Može se koristiti samostalno, ispod kreme ili pomiješan s uobičajenom kremom. Također je pogodan za područje oko očiju. Proizvod je dermatološki testiran, hipoalergen, 100 % prirodnog porijekla i bez ulja. 0 %  preservativa, silikona, BHT-BHA, EDTA, PEG, parabena, phenoxyethanola, potassium sorbate, dehydrocetic acid, triclosan, sorbic acid, methylisothaizo-linone itd.

PAKIRANJE I KOLIČINA: pakiranje je vrlo praktično, radi se o neprozirnoj i staklenoj bočici s pipetom za doziranje, te u količini od 30 ml

TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: sama tekstura je gelasta i potpuno prozirna, Zapravo bih ga nazvala "gelastim serumom" jer definitivno nema vodenastu teksturu a niti mliječno kremastu. Riječ koja opisuje osjećaj nakon nanošenja je "ljepljivost". Serum je vrlo ljepljiv prvih nekoliko trenutaka, a nakon upijanja koje na mojoj koži traje nekih 5 do 7 minuta , u potpunosti se upija.
Miris bih opisala kao svjež i pomalo medicinski, vrlo suptilan i nestaje za manje od minute.
SASTOJCI: 

Aktivni sastojci+djelovanja: 1,6% čista hijaluronska kiselina što ga čini 71,6%-tnim hijaluronskim gelom. 480 mg je ekvivalent 20 injekcija hijaluronske kiseline.
NovExpert je posebnom tehnologijom, razlomio preveliku molekulu HA i dobio manje, djelotvorne molekule koje duboko ulaze u dermis i tako učinkovito djeluju na bore i elastičnost kože. Hijaluronska kiselina, dobivena je iz pšenice i time pogodna i za vegane.
NAČIN KORIŠTENJA I DJELOVANJE: Koristi se kao dnevna i/ili noćna njega. Može se koristiti samostalno, ispod kreme ili pomiješan s uobičajenom kremom. Pogodan i za područje oko očiju. 
1 kap prije 40-te godine života ili 2 kapi nakon 40-te godine života U samom nazivu proizvoda uočile ste dvije riječi: serum i "booster" što znači pojačivač. U praktičnom smislu, boosteri se koriste tako da se dodaju u uobičajenu kremu i na taj način "pojačaju" djelovanje kreme. Moram priznati da sam ga na ovaj način najčešće koristila. Pomiješala bih u dlanu dvije kapi boostera s malo kreme i razmazivanjem u dlanovima nanosila na područje lica i vrata. Naime, samostalnim korištenjem na čisto lice kao svaki drugi serum, nisam u potpunosti zadovoljna. Osim početne ljepljivosti, nakon što se upio nisam osjetila dovoljnu hidratiziranost, ali kako je ovaj proizvod zamišljen kao pojačivač, počela sam ga miješati s kremom i to je onda sasvim druga priča. Mješavina boostera i hidratantne kreme je dala pravu hidro bombu čiji učinak je trajao debelih 8 sati. Za informaciju, sama ta krema bez boostera prestala bi djelovati već nakon 4 sata i obrazi bi me neugodno zatezali od suhoće. Što se tiče djelovanja na bore, hijaluronska kiselina u ovom obliku, koja prodire duboko u kožu može ublažiti i smanjiti fine linije, posebno bore smijalice i dehidracijske bore. Duboke nazolabijalne bore poput mojih ne može ispeglati niti jedan proizvod da se razumijemo, kao niti duboke bore izazvane godinama, no sve one smijalice,"svračije nogice" oko očiju i dehidracijske bore itekako popunjava i čini manje vidljivim. Taj učinak ne čudi,jer koža dobiva visoku dozu čak 4 vrste hijaluronske kiseline koja vlaži, popunjava, zaglađuje i omekšava.


ZAKLJUČAK: odlični sastojci i ambalaža, ekonomičnost u korištenju (dvije kapi ujutro i dvije navečer), višenamjenska upotreba (samostalno ili kao dodatak kremi) i multifunkcionalnost (oko očiju, na licu i vratu, te na usnama) može dobiti same preporuke. Pogodan je za sve vrste kože, od masne do iznimno suhe i mogu ga koristiti svi bez obzira na godine. Posebna preporuka ženama koje su počele primjećivati prve znakove tankih linija oko očiju i na čelu.
CIJENA: 395 kn za 30 ml proizvoda što može potrajati do šest mjeseci.

*PR UZORAK

Volite li hijaluronsku kiselinu? Čime tretirate svoje bore i borice?

Oznake: , , , , , , ,