WOODY PRIRODNA ČETKICA ZA ZUBE


Današnje četkice za zube koje koristimo,izmišljene su 1938.-e godine. Što se koristilo prije toga? Moram priznati da se to nisam nikada zapitala, a zapravo je tako jednostavno: ljudi su stoljećima održavali higijenu zubiju i čistili plak. Nedavno sam saznala za WOODY-a, prirodnu četkicu za zube koja je dostupna na našem tržištu i odlučila isprobati ovakav način pranja zubiju. Naši su preci prije nekoliko tisuća godina, koristili  ovakav način održavanja oralne higijene, a sada je ponovno vraćena svijest o prirodnom lijeku za zube.


ŠTO JE WOODY? Woody je 100 % Salvadora persica. Prirodna četkica za zube za učinkovitu oralnu higijenu i zaštitu zubi i desni uz koju se ne koristi zubna pasta. Uz to, Woody uklanja puno više štetnih bakterija i plaka kao kombinacija obične četkice za zube, zubne paste i vodice za ispiranje usta, i u ustima ostavlja ugodan okus i miris te osjećaj istinski čistih zubiju.
poznata je po brojnim ljekovitim svojstvima namijenjenih njezi cijele usne šupljine i šire. Sadrži prirodne sokove, dokazano učinkovitije od zubne paste u borbi protiv bakterija, i minerale koji jačaju zubnu caklinu i sprečavaju karijes.
OD ČEGA NASTAJE WOODY? nastaju iz grančica prirodno uzgojenog drva Salvadora persica  koje raste u netaknutim područjima Afrike i Azije. Potpuno je prirodan proizvod bez ikakvih umjetnih dodataka i konzervansa.

NAČIN KORIŠTENJAPrije prve upotrebe Woody isperemo pod tekućom vodom. Zatim struganjem kore otklonimo koricu sa ruba opsega oko 1,5 – 2 cm. Nakon toga jezgru nježno sažvačemo da oslobodimo prirodna vlakna i upoznamo okus. Zube uvijek čistimo od zubnog mesa. Woodyja svaka 2 do 3 dana malo ošišamo sa škarama i ponovimo postupak. Ukoliko se isuši, namočimo ga 15 minuta u čaši vode. Nakon otvaranja, trebamo ga potrošiti u roku od mjesec dana.
MOJ DOJAM: Moram priznati da sam bila jako skeptična. Jasno mi je da se plastična četkica zamijeni nekom prirodnom alternativom, ali da ne treba pasta za zube i konac, a da ubija bakterije i čini zube bjelijima zvučalo je predobro da bi bilo istinito.
Početak korištenja je bio vrlo zabavan. Žvakala sam svog Woody-a i trljala po zubima ispred ogledala pokušavajući imitirati klasičnu četkicu. Međutim, Woody se koristi tako da se vlaknima rade pokreti od zubnog mesa prema dolje. Na taj način, vlakna uklanjaju plak i nečistoće s zubiju. Dakle, završetak četkice mora izgledati ovako i tim vlaknima potezati od zubnog mesa prema dolje.


Najveći problem su bili kutnjaci. Tu sam, priznajem trebala prakse i u prvih nekoliko dana i dalje sam koristila klasičnu četkicu. Kutnjaci se čiste također povlačenjem vlakana od mesa prema gore, a može i pokretima lijevo-desno i kada se uhvati rutina-funkcionira. Proces savladavanja čišćenja kutnjaka, trajao je čak sedam dana i nakon toga sam potpuno normalno očistila kutnjake. 
Okus je prirodan, pomalo drvenast i opor a nakon korištenja ostavlja svjež zadah. Naviknuta na svježinu mentola u pastama, dugo mi je trebalo da se priviknem na prirodnu, pomalo začinsku svježinu i jako lajkam takav osjećaj.
Što se tiče učinkovitosti, nakon mjesec dana, zubi su bjeliji i sjajniji. Inače, imam problema s osjetljivim zubima, reagiraju na hladno/toplo i caklina propada radi mog problema s bruksizmom o čemu sam Vam pisala u ovom postu. Nakom mjesec dana, osjetljivost je smanjena, iako i dalje moram paziti na temperatutru hrane i pića, ali recimo da sad ne reagiraju bolno kada nešto hladno pojedem ili popijem.

DA LI MI SE SVIĐA? Jako! Iako je potrebno privikavanje, učinak je odličan. Moji zubi su puno otporniji i blistaviji, a ono najvažnije, manje osjetljivi. Praktičan je za upotrebu, može se ponijeti na posao ili bilo gdje i očistiti zubiće bez upotrebe kupaone.
CIJENA: jedan Woody koji traje mjesec dana košta 25 kn narudžbom u web shopu (klik). Također Vam preporučujem da pratite FB stranicu jer se često organiziraju nagradne igre (klik).

TOP: 
FLOP: 

Brojne studije stručnjaka dentalne medicine i službena preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Oral Health & Preventive Dentistry (OHPD) jamče da je korištenje Salvadore Persice učinkovitije od obične četkice za zube i zubne paste, pa koji je Vaš izbor?

Edit: upravo sam vidjela da je u tijeku nagradna igra na facebook pa imate priliku osvojiti svog Woody-a :) (klik)

Oznake: , , , ,