GREEN GIRL UNDERCOVER DEZODORANS


Ljeto je vrijeme kada definitivno isprobam razne dezodoranse. Pojačano znojenje, neugodni mirisi, uništena odjeća, nedjelotvorni proizvodi itd itd. Poznato?
Na početku ljeta pisala sam o znojenju u ovom postu i obzirom da se sve više okrećem prirodnim alternativama, a i moja omiljena Green Girl prirodna aromakozmetika je nedavno izbacila svoj deo, nije uopće bilo upitno da li ću probati i Undercover dezodorans.
Za početak par činjenica o prirodnim dezodoransima...
ZAŠTO PRIRODNI DEO? Naša koža je naš najveći organ i upija jako dobro sve što stavimo na nju. Klasični antiperspiranti i dezodoransi sadrže štetne tvari koje nisu dobre za naš organizam poput talka, parabena, parfema, triklosana, propilen glikola, BHT-a, ftalata i aluminija. Sve se te kemikalije dugoročno nakupljaju u organizmu što je prilično alarmantno za zdravlje.

MANE PRIRODNIH DEZODORANSA:
Undercover je odgovor Green Girl aromakozmetike, pošasti zvanoj neugodan miris.
Radi se o potpuno prirodnom dezodoransu u obliku rol on-a. Ambalaža prepoznatljiva za sve GG proizvode, te u količini od 60 ml što je meni uz svakodnevno korištenje potrajalo mjesec dana.
Iako je ljeto bilo nikakvo, odnosno dane s  pravim ljetnim žegama i vrućinama mogu nabrojati na prste jedne ruke, u Zagrebu je poznata jaka sparina i osjećaj kao da ste danima  u sauni.
Uglavnom, znojim se grozno, ne samo na kritičnim dijelovima već doslovno po cijelom tijelu, licu, pa čak mi se čini i na mjestima gdje uopće nema žlijezda:D

Sama tekstura Undercover-a je potpuno tekuća. Nanošenjem na kožu osjeća se lagani sloj koji je potpuno mokar i pripremite se na njegovo sušenje od cca 5 minuta. Nakon što se osuši i upije, koža je potpuno suha bez ikakvih tragova što je meni vrlo važno radi očuvanja odjeće koju sam često uništavala dezodoransima, a vrlo dobro mi je  poznata i ona priča s tragovima na crnim i bijelim majicama .

Što se tiče mirisa, meni miriše na palmarosu iako se osjeti u tragovima i miris limuna, sve zajedno vrlo osvježavajuće, lagano i nenapadno.
 Imala sam mnoge pokušaje korištenja priordnih dezodoranasa, većinom bezuspješne.  Uglavnom nisu "držali" kako treba, mnogi su se brzo pokvarili, neki su čak stvarali neugodne  mirise. 
Undercover je dezodorans koji neće spriječiti prirodan tijek znojenja već će smanjiti razvoj bakterija koje su odgovorne za razvoj neugodnog mirisa. Koristila bih ga obično ujutro nakon tuširanja i učinak je trajao cijelo moje radno vrijeme. I dalje sam se luđački znojila, a sami miris proizvoda je ishlapio nakon 3-4 sata. Napokon, nakon osam sati, koža i odjeća nemaju nikakav miris uključujući i onaj neugodan čime mi je dokazao da odlično dijeluje na bakterije koje uzrokuju "mirise".
SASTOJCI:
U sastojcima vjerojatno primjećujete kako je  soda pri kraju sastojaka iz razloga što nije dodana da bi štitila od mirisa jer u te svrhe su upotrebljene druge komponente.. Samim time, ovaj proizvod je primjeren i za najosjetljiviju kožu, jedino ne znam kako se ponaša neposredno nakon depilacije jer ja osobno niti jedan dezodorans ne koristim 12 sati od depiliranja.

ZAKLJUČAK: Izbjegavate li štetne sastojke i u potrazi ste za prirodnom alternativom, Undercover kao tajni saveznik u svakodnevnoj higijeni mogao bi Vam se jako dopasti. Moram napomenuti i činjenicu da u danima kada sam željela zaustaviti pojačano znojenje ipak sam posegnula za klasičnim antiperspirantima, no ponosna sam sama na sebe što sam se ipak većinu ljeta družila s prirodnom alternativom.
 Green Girl može prema željama prilagoditi miris a cijena za 60 ml ovog proizvoda iznosi 45 kn a možete ga naručiti preko GG Facebook stranice ili preko  mail-a: green.girl.aromakozmetika@gmail.com.

Sa kojim dezodoransom ste se Vi družile ovo ljeto ? Koristite li prirodne dezodoranse? Favoriti?

Oznake: , , ,