ROC PRO-CORRECT FLUID PROTIV BORA


Pratite li ovaj blog, onda znate koliko zagovaram retinol kao jedan od najmoćnijih anti-age sastojaka i posljednjih 8 godina konstantno koristim neki preparat s tim sastojkom. Zapravo, kada god spomenem riječ retinol, asocijacija je brend RoC zato što su moji prvi doticaji i korištenje retinola potekli upravo iz ovog brenda. 
Prije nekoliko godina kada je RoC stigao na hrvatsko tržište, isprobala sam većinu proizvoda tadašnje RetinOx linije, a onda su netragom nestali. Zapamtila sam podatak da je u tadašnjoj retinolskoj groznici RoC jedini imao stabiliziran retinol i radi toga su proizvodi bili puno učinkovitiji od ostalih.
Prošle godine, RoC se vratio na moju radost u novom ruhu i pod novim imenom Pro-Correct. 
Radi se o nastavku linije RetinOx s tom razlikom što sada linija sadrži novopatentirane molekule HEXIONOL® I RETINOL®, prilagođen i za najosjetljiviju kožu jer se radi o  retinolu koji ne izaziva  retinolske reakcije. 
U liniji možete birati između kreme, fluida (0,04 % retinola+HA) i koncentrata (0,1 % retinola+HA).
Posljednja četiri mjeseca koristila sam fluid iz ove linije o kojem ću vam prenijeti svoje dojmove. 

OPIS PROIZVODA: Pro Correct fluid i krema imaju 0.04% retinola te hijaluronsku kiselinu. Pružaju trenutačni učinak smanjivanja vidljivih znakova starenja, te dugotrajni učinak punjenja bora iznutra.

AMBALAŽA, TEKSTURA, MIRIS: karakterističan oblik RoC-ovih tubica koja na vrhu ima pumpicu što čini doziranje vrlo higijenskim, praktičnim i štiti od propadanja sastojaka u proizvodu.  
Tekstura je lagana što je očekivano za fluid, ali ne i vodenasta. Moja koža je mješovita pa najčešće biram lagane teksture i fluide i vrlo je teško pronaći teksturu koja će ostaviti kožu dovoljno nahranjenom. 
Ovaj proizvod je po meni dobar izbor za svaku vrstu kože osim kod jako suhe jer je dovoljno bogate teksture a ne ostavlja težak sloj na licu. 
Miris je svjež, ugodan i ne zadržava se na koži.
UPOTREBA I DJELOVANJE: Za razliku od koncentrata koji sadrži 0,1% aktivnih sastojaka, fluid i krema su slabije koncentrirani (0,04%) što ne znači da s ovim proizvodom nisu potrebna pravila. Kako sam puno puta pisala, retinol ide uvijek na čistu i suhu kožu prvi pa ako koristite neke dodatne serume, ispod ovakvih proizvoda ih nemojte stavljati. Razlog je što želimo da koža dobije što više od retinola pa dodatni proizvodi mogu spriječiti ili umanjiti djelovanje. Nanosi se navečer, izbjegavajući područje oko očiju, a ako vam je potrebna dodatna hidratacija, možete ju staviti nakon upijanja.  

Što se tiče djelovanja, ovakvi proizvodi spadaju u bezreceptne retinolske proizvode o kojima sam pisala u ovom postu koji djeluju, ali zahtijevaju dugo korištenje. Rezultate ne možete očekivati prije 6 do 12 mjeseci iako je vrlo lako moguće da prve promjene u smislu jasnije kože i ublaženih bora primijetite vrlo brzo. Fluid je ispunio moja očekivanja kako sam i očekivala od RoC-a, ali ipak me "mučio" koncentrat. Tako sam se bacila u potragu i za koncentratom iz ove linije koji ima odlične recenzije ali i činjenica da ima veću koncentraciju retinola i hijaluronske kiseline.

Koncentrat dolazi u istoj ambalaži poput fluida, ali u manjoj količini (30 ml) i iznenadio me teksturom. Očekivala sam nešto vodenasto poput seruma, no radi se o bogatoj teksturi poput kreme. Osjećaj na koži je isti kao kod fluida: lako se dozira, upija kroz nekoliko minuta, dovoljno je hidratantan i na mojoj koži nije potrebna dodatna hidratacija. Ovaj proizvod je odličan za bore na čelu, smijalice, bore oko usana i sve one izdajničke bore koje smetaju. Naravno, možete ga koristiti na cijelom licu, ali bolje je s njim tretirati strateška mjesta, izuzev područja oko očiju koje je osjetljivo pa je moguće peckanje. 

ZAKLJUČAK: Učinkovita anti-age linija za sve koji kreću u borbu protiv bora i pogodna za osjetljivu kožu jer ne pecka, ne ljušti kožu i ne izaziva akne. Moram napomenuti da tako djeluje na mojoj osjetljivoj koži, ali ako se dogodi kakva nuspojava, prorijedite upotrebu na nekoliko večeri u tjednu. Kako sam već napisala, rezultati su mogući ali zahtjeva dugotrajno korištenje. Moja preporuka, ako ne možete uložiti u cijelu liniju, glasam za koncentrat i ne zaboravite koristiti UV zaštitu preko dana i potražiti testere u ljekarnama :))

CIJENE: fluid i krema: 266,80 kn-40 ml, koncentrat 328 kn-30 ml

*fluid je proizvod dobiven na recenziju a koncentrat kupljen u obližnjoj ljekarni

Koristite li proizvode brenda RoC? Dojmovi?

Oznake: , , , ,