AVON BEAUTY BLOG DAY CROATIA 2015.


Pratite li hrvatske beauty blogove onda znate da svaku godinu beauty blogosferu trese groznica zvana "Beauty blog day". Ukoliko niste upoznati, radi se o događaju koji organizira portal Ogledalo na čelu sa glavnom urednicom Anom Popović-Kišur i timom Ogledala: Ines, Melitom i Mirelom a cilj je okupiti sve hrvatske beauty blogere na druženje, edukaciju o novim znanjima i vještinama, te uz predstavnike vodećih domaćih i stranih brendova predstaviti novitete. 


Ove godine, skupilo nas se oko 150 iz cijele zemlje i jako mi je žao da nisu bili u mogućnosti doći sve blogerice i blogeri, ali drago mi je da sam ponovo vidjela većinu na okupu te upoznala nove kolegice.
Događaj je ove godine bio organiziran u restoranu Spoon (Hypo Centar) pa iako sam rođena i živim u Zagrebu, da nije bilo Ive (Beauty Corner by Ivee) koja me nesebično povezla teško da bih našla ovaj restoran :D 
Nakon prijava na ulazu i akreditacije, mogli smo uživati u doručku ali ja sam to već obavila kod kuće pa sam uživala na terasi restorana u društvu kolegice SmashinBeauty koju znam dugo ali vidim rijetko. Ova žene je definitivno ponijela titulu najoriginalnijih cipela koje sam ikad vidjela. 

Uslijedio je pozdravni govor naših dragih organizatorica Ane i Mirele a potom edukacija koje nikada dosta. Uglavnom se radilo o tehnikalijama i savjetima oko bloganja,a meni osobno su ovakve edukacije iznimno zanimljive jer svaki puta saznam i naučim nešto novo. Nakon Anine edukacije, uslijedilo je predstavljanje noviteta brendova koji su bili s nama ove godine. 

Avon i Lucija Josipović koju da ne pratim na fejsu, iskreno ne bih uopće prepoznala. Ova žena je u odnosu na prošlu godinu (klik) napravila čudo: pomladila se i smršavila 22 kilograma, a predstavila  nam je o novu liniju Nutraeffects na bazi chia sjemenki, sjemenki nara i sjemenki egzotičnog cvijeta rajske ptice koja je samo kap u moru Avonovih noviteta o kojima čitamo. Kao što znate, Avon, osim blogera podržava udrugu "Sve za nju" i nije na odmet podsjetiti se o važnosti samopregleda kao prevenciji od raka dojke.

Stigao nam je novi brend koji je odmah odlučio podržati beauty blogere (bravo!) te nam se predstavio Foreo, mladi, švedski brend koji nam donosi novu beauty igračku: uređaj za čišćenje, masiranje i anti-age tretman lica. Predstavnica brenda ni više ni manje nego naša kolegica Ana (Maybe's NewStart) koja je održala meni turbo zanimljivu prezentaciju. Poznato je da padam na spravice uslužbi ljepote ali kada vam pokaže kako taj malac radi šarmantan mladi gospodin, Frajero, pardon Foreo mora biti moj :) 

Preporučen mi je svjetloplavi model jer radi sve što meni treba: čisti mješovitu kožu i radi anti-age masažu. Foreo, vidimo se u Douglasu sredinom travnja kada dođeš :)

Za kraj, Biobaza! Domaći brend prirodne kozmetike koji također voli blogere i ponovo su družili sa nama. Prelijepe djevojke, tim Biobaze predstavile su nam nešto što će te kroz deset dana vidjeti u DM-u: linija Hydradiance s aktivnim tvarima peršin i ulje boražine. Moram priznati da sam se iznenadila odabiru ovih sastojaka jer tko god da je osmislio, skidam kapu. Peršin je poznati sastojak iz kuhinje koji koristimo u službi ljepote (sjetite se tonika od peršina) i ulje boražine s kojim sam itekako upoznata i samo mogu reći da je jedno od najviše ispitivanih ulja u svrhu zaštite i smirenja kože. 
Osim Avona generalnog pokrovitelja, Biobaze i Forea, Ogledalo su podržali  Ziaja, Hewlett-Packard, Häagen-Dazs, SORTIS Komunikacije te Press Clipping. Medijski su projekt podržali portali Femina.hr i Šminkerica.

Na kraju jutarnjeg dijela, uslijedio je aperitiv prije ručka: panel diskusija u kojoj su sudjelovale blogerice naspram brendova. Na strani blogerica se uz kolegice Persu (Beauty and Sweets) i Zoru (Beauty of Dawn) našla se i moja malenkost dok su na strani brendova Lucija Josipović (Avon), Tea Matoš (Biobaza) i Anel Puzić (Foreo) koji je btw jedva došao do riječi od nas. Za razliku od lani, ove godine je panel bio puno dinamičniji i drago mi je da su mnogi učestvovali svojim pitanjima i mišljenjima. Naravno, mnoge stvari se nikada neće raspraviti ali super je što imamo priliku barem jednom godišnje pokrenuti tekuća pitanja i glasno i jasno reći što mislimo.

Kada smo kod tekućih pitanja, moram pohvaliti vino restorana Spoon koje sam greškom zgrabila nakon panela misleći da je sok od jabuke pa sam morala pobjeći na zrak da ohladim glavu :) 

Hrana o kojoj su mnogi pisali zaista zaslužuje svaku pohvalu. Ogledalo se ponovo pobrinulo da dobijemo koju kilu jer tko bi odolio ovome? A kao bonus, naša kolegica Jelena Pahić (Chloe's cake lab) koja je pravi umjetnik u kuhanju i spravljanju slastica (ako ne vjerujete, pogledajte ovo) pripremila je slatke perverzije. Uglavnom, nema šanse da držiš dijetu na ovakvom događaju i zato svake godine preporučujem svima da obuku nešto ugodno i šire :)


Kad smo kod odjeće i look-a, djevojke i žene su blistale. Red Carpet BBDAY-a slobodno može biti ponosan jer sve je frcalo od prekrasnih haljina, kombinacija, frizure i makeup-a. Diviti se možete u ovom albumu.
Vrhunac dana i našeg okupljanja je proglašenje najbolje beauty blogerice za 2014-tu godinu po izboru blogerica koje su glasale za najbolju. Proglašena je Sara Podsečki s bloga Sara’s Magical World  i odnjela zasluženu titulu. Sara čestitke još jednom i sretno! 
A morala sam se uslikati i ja za uspomenu s pobjednicom :)
Andrea/Sara/moja melenkost/u pozadini Josipa

Za kraj moram se zahvaliti Ogledalu što nas je okupio i ove godine te sponzorima i partnerima koji su nas podržali a najviše od svega moram zaokružiti cijelu priču veseljem da je cijeli događaj odisao pozitivnom energijom, razdraganom atmosferom i željom da se što prije ponovo okupimo.

*Fotografije preuzete iz službenog albuma ABBDAY-a, Lepthirich Beauty blog i Beauty Corner by Ivee.


Oznake: