THE BEAUTY BLOGGER TAG : KAKO JE NASTAO BLOG DEAR SKIN


Marijana s bloga Beauty Chat room by Marijana jako voli tag postove, pa me nedavno izabrala da odgovorim na neka pitanja na što sam se rado odazvala. Evo mojih odgovora:
1. Zašto si počela pisati blog i koliko dugo se baviš ovim poslom?
  Prvo moram ispraviti i reći da ovo nije posao. Bloganje je hobi i piše se kada se ima vremena. Kada kažeš posao, asocira me na nešto što moram :D Blog sam počela pisati u siječnju 2013.god na nagovor jedne kolegice. Iskreno, do tada nisam imala pojma što je blog iako sam čitala recenzije na netu onog što me zanimalo ali nisam previše išla za tim pojmom.Najveći razlog što sam počela je ljubav prema kozmetici koju u svom real life nemam sa kime podijeliti pa sam odlučila se povezati s ostalim ljubiteljima kozmetike na ovaj način.

2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovito pratila?
Prvo što sam pratila je bila Šminkerica, još u vrijeme kada nisam pojma imala što je blog ili portal. Jednostavno bih upisala pojam koji me zanimao i redovito me bacao upravo tamo.Kasnije, počela sam pratiti masu blogova iz Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore. 

3. Koji je bio prvi proizvod koji si kupila čitajući pozitivne recenzije blogerica? Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?
Uh, uh..tko bi se toga sjetio? Puno toga sam kupila čitajući recenzije ali ono što mi sada pada na pamet je Balea serum za lice koji nije ispunio moja očekivanja kao i Kerastase proizvodi za kosu.
4. Navedi pet stvari koje su ti najdraže kod vođenja beauty bloga?
Sloboda pisanja-najljepši dio pisanja bloga za mene je sloboda.Onaj osjećaj kada dođeš kući nakon napornog dana, sjedneš za laptopi podijeliš sa svima svoje dojmove, frustracije, oduševljenje i veselje, bez straha da radiš nešto pogrešno i 
Komunikacija s čitateljima-svakodnevna komunikacija s čitateljima putem komentara,društvenih mreža, mailova i poruka. Razmjena iskustva i preporuke. Jako sam ponosna čitateljima od kojih sam puno toga naučila i kupila po preporukama a puno toga i promijenila zahvaljujući savjetima.
Učenje i edukacija- pišući blog puno sam naučila o sastojcima, aromakozmetici i zdravlju, ponovo putem mojih čitatelja
Opuštanje od svakodnevnice- najljepši diodana je večer kada nakon stresnog dana sjednem i napišem post, to me još uvijek opušta i veseli.
Biti koristan-najljepša stvar za mene je kada shvatim da ovo moje tipkanje pomaže drugim ženama u odabiru i povratne informacije da su moji postovi korisni za nekoga. To je ono što me doista najviše veseli. 

5. Što si naučila od kada pišeš blog?
 Prvo što sam naučila su pojmovi: domena, hosting, template, html i slično. Do tada uopće nisam imala pojma što je što. Također, ono što sam naučila i radi čega sam zahvalna svima od kojih sam naučila : cijena ne garantira kvalitetu te nije važno koliko proizvod košta već da li odgovara. Još moram spomenuti moje učiteljice pravopisa koje su me podsjetile na neke davno zaboravljena pravopisna pravila.

6. Što se kod tebe promijenilo od kada pišeš blog?
Na ovo pitanje bih odgovorila isto poput Marijane: količina kozmetičkih proizvoda koja je naglo porasla, ali nije isključivo jer i prije bloga sam imala previše kozmetike. Najviše se promijenilo moje mišljenje o nekim brendovima koje sam prije uzdizala u nebesa.

7. Imaš li neki savjet za sve one koji namjeravaju pisati beauty blog?
Imam, i to nekoliko a o njima sam pisala u ovom postu. 

Ovaj tag je napisan u svrhu da nas vi čitatelji bolje upoznate, a ukoliko imate koje pitanje plus, slobodno ostavite u komentarima. Također, neću nominirati nikoga posebno a pozivam sve kolege kojima se sviđa tag da ga napišu za svoje čitatelje.

Oznake: