MAKEUP NA VISOKIM TEMPERATURAMA


Ljeto, visoke temperature ali i nesnosne sparine u gradovima ne surađuju baš s mojim licem i šminkom stoga svake godine pokušavam pronaći najbolju formulu i kombinaciju proizvoda za bolju postojanost makeup-a na licu.
Danas ću vam pokazati moju trenutnu postavu iako se proizvodi često izmjenjuju kako bi napisala što realnije recenzije a to iziskuje čestu promjenu i kombinaciju proizvoda.
Prije šminkanja vrlo važna mi je priprema lica. Nakon čišćenja i umivanja nanosim serum. Trenutni serum koji koristim za dan je Filorgin Perfect+ serum koji je namijenjen isključivo mješovitoj i masnoj koži i moram priznati da do sada nisam probala sličan proizvod koji tako matira. Uskoro ću napisati recenziju za njega a do tada mogu napisati da radi svoj posao perfektno.

Nakon seruma ide zaštitna krema koje često izmjenjujem ali favorit mi je definitivno John Masters Organics (recenzija) koja se brzo upija, ne masti i ne ostavlja bijele tragove. Kada se krema upije prelazim na proizvode za ujednačavanje i prekrivanje.
Postojanost pudera je teško zamisliti bez baze odnosno primera pa trenutno isprobavam Dermalogicin Redness Relief  primer namijenjen osjetljivoj i crvenoj koži i to se nanosi u jako maloj količini. Obično baze najviše nanosim na područje T zone gdje se najviše mastim i potom kreće puder. Ljeti kada su puderi u pitanju najviše koristim one u kamenu i još nisam pronašla neki bolji od Jane Iredale (recenzija) koji  odlično prekriva, štiti i matira. Ponekad koristim i tekući puder odnosno u pjeni poput ovog fantastičnog  Catrice (recenzija).

U danima kada mi se ne koristi puder, odnosno želim nešto jako lagano a opet da ujednači ten i prekrije sitne nepravilnosti koristim neku od BB ili CC krema a kako su obično teške i masne. Ove godine mi najviše odgovara Uriage CC krema o kojoj ću također uskoro napisati recenziju a vrlo često posežem i za Guerlain BB kremom koju sam čuvala za ljeto jer je prilično tamna.

Fiksiranje T zone u ovako ekstremnim temperaturama je obavezno pa taj korak trenutno obavljam Aurinim Loose puderom jer sam potrošila omiljeni MAC Blot (recenzija) a moram priznati da nimalo ne zaostaje po pitanju matiranja.

Završni korak ali ne svaki dan je sprej za fiksiranje. Imam nekoliko takvih proizvoda a trenutno koristim Avonov jer je vrlo lagan ali kako sam napisala, ovakve proizvode koristim samo ponekad jer nisam pristaša proizvoda s alkoholom.
Ovakva rutina mi pomaže da šminka ostane postojana dobrih 4-5 sati na ovako visokim temperaturama ali naravno da sebum često probije i u tu svrhu u torbici uvijek imam papiriće za matiranje. Ne volim i ne preporučujem nanošenje pudera više puta tokom dana jer se pore samo dodatno začepljuju osim ako baš nije totalno skliznuo s lica pa onaj sjaj i znoj uspješno odstranim ovakvim pomagačima.

Za kraj, moram napomenuti da se ja ljeti zaista jako znojim u licu, koža a posebno T zona postaje prilično masna u odnosu na ostatak godišnjih doba tako da ovakvu ili sličnu rutinu preporučujem masnoj i izrazito mješovitoj koži poput moje. Sve ostale bi moglo prilično isušivati što se naravno i meni događa zato se navečer nakon temeljitog čišćenja dobro nahidratiziram kožu kako bi se vratila sva vlaga izgubljena tijekom dana.

Koji su vaši trenutni favoriti za postojanost makeup-a? 


Oznake: , ,