subota, 9. veljače 2013.

DEHIDRIRANA KOŽA-TRENUTNA POSTAVA

Moja borba protiv dehidracije..




Obzirom da me puno žena pitalo za ovaj problem, a primjetila sam kako se sve žalimo da nam je koža tijesna, odlučila sam Vam predtaviti kako ja to riješevam:)

Savjet broj 1: stavljajte na radijatore posudice za ovlaživanje, ja ih nažalost nemam ali zato stalno stavljam mokre ručnike:)

Sjećam se prije 7-8 godina, pojam "dehidracija" u kozmetičkom smislu meni je bio nepoznat.
Znala sam da postoji masna, suha i normalna koža.
Danas se ta podijela razgranala na sve moguće inačice pa sada razlikujemo:

-masna ( može biti osjetljiva i dehidrirana) :

Na primjer, moja sestra ima izrazito masnu kožu, sklonu aknama pa stoga koristi namjensku kozmetiku koja poprilično isušuje. Bez obzira na to, lice joj se strašno ljuskalo i jednostavno nije osjećala udobnost u vlastitoj koži,  koža lučila puuno sebuma a u dubini bila preisušena tj. nedostajalo joj je vlage.

- mješovita ( može biti osjetljiva i dehidrirana ):

Takva je moja koža. Obrazi zatežu i jauču od suhoće dok je T zona izrazito masna i sklona nakupljanju nečistoća. Ovakav tip kože je najteže njegovati, to govorim iz vlastitog iskustva jer jednostavno ne postoji preparat koji je univerzalan za cijelo lice, barem ja nisam na takvog naišla. Zato je moja procedura malo kompliciranija jer uvijek moram kombinirati više vrsta proizvoda,

- suha ( osjetljiva i dehidrirana ) :

Ovaj tip kože posjeduje moja mama i u principu najčešće prati zrelu kožu ali nije pravilo. Nemalo sam se iznenadila kada sam upoznala neke mlade djevojke koje imaju suhu kožu, to je zaista rijetkost.

- normalna koža, mislim da se ovaj pojam izgubio :D ja zaista ne znam nikoga ko ima normalnu kožu:)

Evo mojih pomagača u borbi protiv dehidracije:

1. DOBRA I EFIKASNA HIDRATANTNA KREMA


Kako sam već rekla, moj tip kože je vrlo kompliciran i promjenjiv pa moram imati različite strukture krema.

- Topicrem Force hydra fluid- jako efikasan za tako nam potrebn hidrataciju, lagana fluidna struktura, zaista obavlja svoj posao kako treba. Preko zime nedovoljan za cijelo lice paga stavljam na masne dijelove kao večernju njegu, ponekad ga koristim umjesto seruma , tj. ispod druge kreme.
- Artdeco Vitamin moisture cream- lagana hidratantna krema iz linije Pure minerals, vrlo ugodna na licu, koristim ju najčešće u prijelaznim razdobljima jer za zimu prelagana, za ljeto preteška.

- Lancome Genifique nutrics krema- ovo je malo "jača" krema po strukturi ali opet ne premasna, iako sam očekivala neku masniju bombu, zapravo me pomalo razočarala jer se tokom noći sasvim upije pa mi je lice ujutro opet ishlapljeno:(

Sve tri koristim kao noćnu njegu ili eventualno kao podlogu za make up ako izlazim navečer jer nemaju SPF

2. HIDRATANTNI SERUMI


Hidratantni serumi su super pomagači, no nisu nužni. Ja kao što vidite imam "samo" dva hidratantna seruma jer ih koristim više-manje u zimsko vrijeme kad mi se lice hoće raspuknuti od suhog zraka u zagrijenim prostorijama-
Odlično je kod ovakvih seruma što možete malo potegnuti i oko očiju i time dodati vlage i tom području.

- Lierac Hydra Chrono serum-čudna struktura, prozirna uljasta tekućina koja se u doticaju s licem upije u roku keks. Znači, nije ulje i ne ostavlja masni osjećaj na licu.
Posao obavlja, ajmo reći da se nije pokazao u ovom najtežem periodu za moju kožu. Lice mi je ugodno nekih 4-5 sati a onda počne zatezati kao da nisam ništa stavila.
-Apivita hydratation serum- o njemu sam već pisala no ne preporučujem ga za jaku dehidraciju, on je super za periodi  kad vam je koža ok

Napominjem da nisam pristaša tzv "vodenastih" seruma za hidrataciju kao što je npr Balea Aqua serum jer takvi serumi mojoj jako dehidriranoj koži ne rade apsolutno ništa.

Ostali serumi koje sam imala i bili su mi odlični su : Loccitane Iznimni serum, Vichy Aqualiathermal, Givenchy Hydra sparkle i Afrodita Natural serum

3. HIDRATANTNE MASKE

Kada Vam koža dođe u vapaj stanje , jednostavno ju morate maziti i paziti da se oporavi.
Znam, ni meni se neda stavljati maske i pilingirati ali u ovim slučajevima jednostavne morate dodati dozu vlage.
Ja imam ove dvije maske koje mi pomažu u hidrataciji a Vama preporučam da birate neke koje mogu i oko očiju jer ćete time "ubiti" dvije muhe jednim udarcem.

4. TERMALNE VODE I RAZNE HIDRATANTNE ŠPRICALICE

Volim termalne vode ali baš ih ne preporučujemu stanju velike isušenosti. Jednostavno iz razloga što trenutno osvježavaju ali kad se kapljice vode posuše s lica kao da koža počne još više zatezati. Barem je tako kod mene ,zna mi se dogoditi i to da ako izađem na hladni zrak s termalnom na licu da mi koža zna ispucati na tim dijelovima. Bolje ih čuvajte za ljeto ili eventualno koristite umjesto tonika.

5. KAKO RIJEŠITI DEHIDRIRANO OKOLOOČNO PODRUČJE

Ovaj problem imaju svi tipovi kože i sve dobne skupine.Vrlo lako se može dogoditi da je lice masno  a koža oko očiju suha i dehidrirana,
Postoje razni preparati, nisam pristaša kupovanja okoloočnih seruma. Smatram to nepotrebnim izdatkom. Ako naiđete na dobru kremu koja radi ono što treba onda je serum samo dodatak koji oduzima vrijeme i novac.
Ja često serum koji koristim za lice, bilo da se radi o hidratantnom ili C serumu uvijek malo potegnem oko očiju prije nanošenja kreme. Jedino treba paziti s serumima koji sadrže retinole ili AHA kiseline, i ne ići preblizu oku.

Kada Vam je koža oko očiju isušena, vrlo brzo dolazi do bora, iz razloga što je tu koža tanja i svaki nedostatak njege se vidi.
Ja sam u vječitoj potrazi za okoloočnim kremama i sada preko zime koristim ove
-Phyris maska i krema za oko očiju- nanesem je u debljem sloju, do jutra koža sve popije

- EMU moisturing eye cream- ovo je nova kremica u mojoj postavi, vlo hidratantna i za sad sam zadovoljna.

- Odlična krema ali stvarno spasonosna je i Bobi Brown Extra Repair eye cream no o njoj ću napisati recenziju.




Imam i dva trika što se tiče okoloočnog područja:
- dva puta dnevno nakapam oči kapima za vlaženje oka. One mi služe da očiste eventualne ostatke make up-akoji se uvuče u oko te mi odlično vlaže oko "iznutra".  Na slici je Proculin ali takvih kapi ima danas puno na tržištu.
- drugi trik je shea maslac,ja kupim mali od 8 grama u Loccitane-u i on mi služi da dodatno nahrani okoloočno područje. Ponekad ga pomiješam ssvojom uobičajenom okoloočnom kremom ili ga jednostavno nanesem preko. Upije se taj čas a koža je nahranjena.

U periodu isušenosti, izbjegavajte kreme s retinolom, c vitaminom i gelaste teksture jer bi mogle dodatno isušiti .
Koristite hidratantne korektore koji ne isušuju, znam da lošije prekrivaju ali ipak...nedavno me je pitala jedna cura da li je ok stavljati BB kremu oko očiju. Moje mišljenje je : da! Super ideja ako ne iritira oči jer su dobre BB kreme pune odličnih sastojaka, imaju SPF i još k tome prekrivaju. Ne može bolje:)

6. KAKO NJEGUJEM RUKE



Za pojam dehidrirane ruke moram priznati nisam nikada čula kao niti za masne ruke ( osim naravno ako nismo jele burek:)) )
Koža ruku je suha ili normalna ( ah, sretnice)

Moje ruke su jako suhe, godine rada u vodi uzele su danak i stoga mi je koža na rukama jako crvena, osjetljiva i suha:(
Momentalno je ovo neka moja top lista
- Eucerin krema za ruke s 5% uree- odlična, hranjiva krema koju koristim za dan, nema mirisa, na mojoj koži se upije začas i ruke su mi super hidratizirane dva sata.
- Allesandro Hands up maska za ruke- ovu masku obožavam i toliko me spasila ove zime da ću napisati jednu recenziju posvećenu samo njoj:))
-Lush Lemony Flutter- toliko pompe po blogovima oko nje, moram priznati da je meni i mojoj kožici oko noktiju totalno beskorisna:(
- Lush Ultrabland-ahhh, još jedna od onih maščoba tipa melem koja samo stoji na koži i ništa ne radi za nju ni ispod nje. Trenutno ga trošim za stopala :D

Eto drage moje, ovo bi bila neka moja trenutna postava i savjeti. Kako se vi borite s groznim isušujućim zrakom i koji su Vaši savjeti??

62 komentara:

  1. fora post, rijetki brinu o hidrataciji, posebice muškarci, ajme sve bih ja to hidratantnim serumom polila :D

    ja isprobavam razno razne kombinacije hidrolat-uljna mješavina, pa aroma krema, pa sprej za hidrataciju (sve od prirodnih lokalnih brendova i8 ljudeka - uglavnom to stavljam na kožu). Na oči čisto ulje pšeničnih klica, sve sam drugo probala od komercijalnih krema do raznih uljnih mješavina, no ništa kao ono. <3 ruke uglavnom kažem Afrodita Aroma Rich Care smeđom kremom, najbolja je <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Voodoo!
      Potpuno se slažem s tobom, pogotovo muškarci slabo brinu o svojoj koži. Sreća njihova da se moraju brijati pa time vrše piling kože a zatim stavljaju razne after shave balzame pa time nahrane kožu.
      Što se tiče prirodne kozmetike, imala sam bezbroj pokušaja no moja koža jednostavno ne prihvača ništa masno i vrača bolnim, ogromnim kvrgama od akni a toliko bih voljela da mi odgovara...Jedino mi je bilo Tamanu ulje super ali sam morala odustati od njega radi nesnosnog mirisa koji mi je izazivao glavobolje:(

      Izbriši
  2. Tema sa mojom problematikom u potpunosti. Ja sam obožavateljica seruma i maski. :-D Točno je ovo što si napisala da svaki tip kože može biti dehidriran jer to je zapravo stanje kože, nekome povremeno, a nekome konstantno. Meni nažalost konstantno i to u kombinaciji sa suhom kožom. X-/ Tako da je borba sa suhim zrakom sveprisutna i kad mi prilike dopuštaju, mažem kožu lica i više puta dnevno raznim proizvodima samo da se riješim onog groznog osjećaja maske. Nije mi to baš najmilije al drugu opciju nemam. S kožom tijela puno lakše izlazim na kraj i ona je samo povremeno dehidrirana. Tu me najviše pilinzi spašavaju pa čak ima dana i kad se ne mažem.
    Slažem se sa svime što si napisala, jedino ja od karite maslaca dobih milie pa ga izbjegavam u okoloočnoj njezi. Tko je tome sklon, nek pripazi. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam miss burleska, ova tema je momentalno svima frustrirajuća. Ja nekako dovedem kožu u red ali jednostavno vremenske ne prilike prisiljavaju me da posvetim hidrataciji više pažnje. Da li si došla do nekog zaključka kada je počelo i pod kojim uvjetima tvoja kronična dehidracija?

      Izbriši
    2. Nisam došla do zaključka zašto je to tako i to je ono što najviše frustrira :-D Možda je u pitanju genetika jer sam oduvijek imala suhu kožu, samo je to s vremenom postalo još izraženije, recimo od neke 25.godine. Odavno pijem 2 do 3 litre vode dnevno tako da unos tekućine nije problem. Zapravo nemam nikakav pametan savjet jer kod mene je to zaista konstantna borba, nekad je stanje bolje al znam da se kroz par dana može promijeniti.

      Izbriši
    3. Dehidracija kože je danas veliki ptoblem svima a kod tebe je to izgleda jako izraženo. Srećom da paziš i njeguješ kožu dobrim preparatima pa uspijeh sigurno neće izostati

      Izbriši
  3. Eh moja koža je masna, dehidrirana i osjetljiva.... Ima li gora kombinacija? :-( i još imam i hiperpigmentacijeske mrlje :-) što se ja nahvali hahaha... a šta ću, samo sam realna....

    zato su mi jako dragi tvoji postovi jer sam ja do skoro više bila u dekorativi a sada se sve više i više okrećem preparativi.... Neću reći da mi je preparativa bila zanemarena, nije.... Od 20. nosim okoiočnu kremu a ubrzo nakon toga sam i noćnu počela koristiti..... ali nisam toliko znala koliko sada znam.... ali eto dosta toga se promijenilo zahvaljući Ivani, a sada i tebi..

    Kad će onaj moj post ;-)

    Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaboravila sam reći da imam i proširene pore i pokoji popucali kapilar hahaha :-D

      Izbriši
    2. Draga Arena, bez lijepe i njegovane kožee, badava sav make up ovog svijeta. Iako na slikama, meni osobno tvoje lice izgleda besprijekorno. Slijedeći post je o hiperpigmenatciji i posvećujem ga tebi::)

      Izbriši
    3. Juhuuuuuu jedva čekam :-)

      pa nije moja koža nenjegovana, ali uvijek može bolje ;-) to je moj moto :-)

      Izbriši
  4. Ah, kakav post! :D S obzirom da imamo slica(da ne kazem isti) tip koze, vrlo su mi korisne informacije i dnevnim kremama, jer ja nikako da nadjem neku koja je dovoljno hidratantna, ali ne previse vodnjikava, a opet da nije ni masna. -.- Za vecernju negu koristim kokosovo ulje. Da, cisto, ekstra devicansko, nerafinisano ulje. I za sada sam prezadovoljna! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala LeClaire:)
      Nama mješovitim je zaista jako teško naći i ja sam u vječitoj potrazi.
      Ne razumijem se u prirodna ulja ali oliko ja znam kokosovo ulje je super regenerativno ali i komedogeno stoga ga nisam probala. A iznimno mi je drago da si sebi pronašla ono što ti odgovara:)

      Izbriši
  5. Hvala na postu, čini mi se da imamo dosta sličnu kožu. Super, sad ćeš biti skoro pa moj personal shopper :D
    Imam i ja ovu emu kremu isto mi je ok, ali ne koristim je dovoljno, za još koji komentar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu Maya:)
      Drago mi je znati da imamo istu kožu kako bih mogla pokupiti i od tebe koji dobar trik ili pročitati recenziju kojeg dobrog preparata jer je velika vjerojatnost da će i meni odgovarati:)

      Izbriši
  6. Moja je suha i dehidrirana. Karite maslac za područje oko očiju ne djeluje nikako i totalno me razočarao. Avene voda mi je spas, pogotovo ljeti. Stalno ju imam. I koristim. Gdje nabavljaš Artdeco kreme? Nisam još probala njihovu preparativu. Jesi zadovoljna?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirna, ti onda zaista imaš velikih problema s zatezanjem, nadam se da si pronašla one preparate i načine koji ti odgovaraju. Baš bih voljela da podijeliš s nama:))
      Art Deco preparativa, koliko ja znam nema kod nas iako je prošlo ljeto bilo u prodaji samo 10 paketa koji su sadržavali kremu za lice, okoloočnu, masku i serum. Svakako ako te zanima nešto od njih mogu ti saznati jer su uvoznici te kozmetike, moji susjedi:)

      Izbriši
    2. Ma ja sam u procesu preseljenja u Njemačku tako da imam kako nabaviti samo me zanima kakova je...šta da probam, ukoliko ima nešto čime si zadovoljna. Našla, sam super stvari, napisala tamo u postu Skin Care. Na jednom sam ti postu rekla da genetika isto igra veliku ulogu jer unatoč suhoći i dehidriranosti u 29.toj nigdje niti jedne bore...da se ne ureknem. :) Ali stalno ju moram hraniti i jako pazim da ne nanosim gluposti na kožu. vjerna sam Vichy kremama od kada sam ih zamijenila Becutan kremom. :)

      Izbriši
    3. Vidim da voliš Caudalie i Vichy , ja sam tim brendovima uglavnom zadovoljna:)

      Izbriši
    4. Caudalie mi je nedavno otkriće, a Vichy je marka broj jedan.

      Izbriši
    5. I ja imam dosta favorita u oba branda:)

      Izbriši
  7. Odličan post, ja sam opsednuta hidratacijom iako je moja koža normalna ka suvoj :)
    Popisala sam sve što mi se učinilo zanimljivo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Malo Prase!
      S obzirom na tip kože, super da si opsjednuta:)

      Izbriši
  8. Odličan je post sa puno dobrih saveta, samo se nikako, ali nikako ne bih složila sa svakodnevnom upotrebom Proculina bez preke potrebe. Proculin trenutno steže krvne sudove u oku, koristila sam ga jer sam u jednom periodu imala problem sa redovnim crvenilom i iritacijom očiju i bukvalno ima instant dejstvo - od skroz crvenog do skroz belog oka u nekoliko sekundi. U tom periodu posetila sam troje oftalmologa i sve troje mi je reklo da nikako ne koristim Proculin duže vreme već samo u posebnim prilikama kad baš moram. Za to za šta ga ti koristiš bolja varijanta bi bile klasične veštačke suze kakve koriste ljudi sa povišenim očnim pritiskom ili stariji ljudi kojima oči slabije vlaže. Izvini što se ovoliko raspisah :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Coxy:)
      Ja obožavam kad se raspišemo i prodiskutiramo, tomi je i cilj da pokupimo što više dobrih savjeta i mišljenja jedne od drugih.
      Što se tiće Proculin kapi, možda sam nespretno napisala ali taj savjet se odnosi samo za period kad mi je koža jako dehidrirana,inače za svaki dan koristim Blink ili Refresh kapi. Proculin sam kupila jer su namijenjene iritaciji, suhoći, osjećaju žarenja zbog lošeg utjecaja sunca, suhog zraka, dima,klima uređaja , grijanja i buljenja u kompjuter

      Izbriši
  9. Sjajan post i odlična tema...kako smo istog tipa znaš sve da ne duljim ovdje...ukrala sam ti par proizvoda za WL :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala anaviglam, eto voljela bih da se žene ugledaju na tvoj način njege.
      Anaviglam je na svom blogu recenzirala i otkrila masu divnih proizvoda za njegu i hidrataciju kože, i sama sam isprobala i kupila puno proizvoda iz tvoje kolekcije:))

      Izbriši
  10. Odličan post! I sama se borim s dehidriranom kožom i bilo mi je potrebno puno isprobavanja dok nisam našla proizvode koji mi odlično odgovaraju. Voljela bih jedino još isprobati Apivita serume, jako su mi zanimljivi.
    Moram napisati da mi se jako sviđa blog i veselim se pratiti nove postove! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala BabyDoll!
      Iznimno mi je drago da si pronašla odgovarajuće proizvode:)
      Podijeli ih s nama!

      Izbriši
  11. Odlican post Dr.Eyedetox kao i proizvodi koji su tvoja svakodnevna posada :)
    Ali sto vise razmisljam o tipovima koze, nerado priznajem da jos uvijek i pored svog znanja, nisam sigurna koji sam "tip" :/// Zimi mi je valjda koza normalna/dehidrirana a ljeti blago mjesovita/normalna. Ko ce ga znati :/ I da, jos i osjetljiva na pojedine proizvode kao i sklona stvaranju komedona (ne previse ali ipak, da). Samo znam, da vjecito trazim savrsenu hidratantnu kremu i nikad je pronaci :) Ali ne odustajem, jedva cekam da isprobam(o) Kiehls :) A ono sto sam naucila, kako da se boris protiv dehidracije to je, sto manje cistilica za lice koje se pjene i sadrzavaju sapune i piling dosta jednom sedmicno, plus jednom do dva puta sedmicno hidratantnu i/ili hranjivu masku za lice. Znaci, fokusirati se na mlijeka za lice ili ulja koja su nekomedogena. Ako mora pak neka cistilica onda da bude neka soap free ili koja minimalno isusuje a ipak uklanja make up :) A rukice, tu sam jedna od tih sretnica pa imam normalnu kozu :) I iskreno, ne volim ih mazati. Najcesce namazem samo prije spavanja (nekad i to zaboravim tj. bude mi mrsko da ustanem i uzmem kremu :D ). A preko dana, pa nekad namazem, a nekad i ne. Zavisi. A tu ipak trazim da bude ultra hidratantna i da se upije za 3 sekunde. Ne volim imati masne ruke pa da nista ne mogu taknuti pola sata. Ah. Najbolja (trenutno) mi je od neutrogene :) Coco

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Coco, slab sam ja dr kada ni sebi ne mogu naći najbolju kremu a probala sam ne zna im se broj.
      Potpuno potpisujem tvoj opis njege tako zaista treba biti.
      Manje je više iako ja malo pretjerujem u njezi:))

      I blago tebi za ruke, meni su konstantno suhe i naborane:(

      Izbriši
  12. Jako koristan post, no malo mi se smučilo jer pojma nemam o sebi :D Nisam skrivala da me preparativa posebno nešto nije nikada interesirala, no ajde u zadnje vrijeme sam joj se pomalo posvetila i dosta toga isprobavam ali opet to je ništa koliko vidim da bi trebala. Znam da je moja mješovita, vrlo masna na čelu i t zoni općenito.. ostatak me ne zateže nešto ali mi se oko nosa peruta.. morat ću se bolje informirati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Girly, tvoje lice je tako lijepo i mlado, tvoja koža mi baš ima neki aristokratski ton:) Uh kako sam objasnila :D
      U svakom slučaju, htjela sam reći da ga čuvaš i njeguješ

      Izbriši
  13. Prvo moram reći da ti je blog savršenstvo :) Zapravo sam dugo tražila nešto što će biti koncentrirano na zdravlje i ljepotu kože, njegu i preparativu. Poput mnogih cura također sam prije par godina slinila isključivo za šminkicama i bojama, ali džabe i najskuplji make-up ako koža nije njegovana ili je u lošem stanju! Do cca 18.-e godine ja sam imala ten ko bebina guza a onda su uslijedili problemi s prištićima i aknama, a uz neznanje, lude godine i neadekvatnu njegu to je ostavilo posljedice koje i danas saniram i trudim se pravilno njegovati. u usporedbi s nekima sam zapravo jako kratko u "svijetu preparative", ali moji trenutni pouzdani proizvodi za dehidraciju su Afrodita Hydra Thermal koncentrat, LRP Hydraphase Intense Riche i Holyplant koncentrat Vitamina E.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala bubley:)
      Također, 10 godina života sam loše brinula o koži i zato sad saniram posljedice, stoga mi je cilj ukazati na moguće "probleme" kod ne brige za kožu.

      Tvoji favoriti protiv dehidracije su odlični proizvodi, i sama sam imala, samo savjet, pripazi kod koncetrata Vitamina E ako imaš problema s aknama jer može biti komedogeno.
      Lp

      Izbriši
    2. Hvala na upozorenju! :) Zapravo sam proizvod uzela na rizik, jer ga se ne može isprobati (bar ne u DM-U, jedinom mjestu gdje sam ga zapazila), i ostala sam oduševljena jer mi ne izaziva upale na koži, a lice mi je meko ko bebina guza! :kucam o drvo da se ne ureknem: xD

      Izbriši
    3. Odlično i samo nastavi s njegom, koža će ti u mojim godinama biti itekako zahvalna:D

      Izbriši
  14. mene ulovilo ove zime prvi put u životu da imam problema s kožom. dehidrirane dijelove kože lica sam rješila nekom kremicom malom koja se radi u ljekarni,na recept koji mi je dala dermatologica.a za cijelo lice mi je preporučila Novaderm Sensitive kremu. dosta je masna,tak da nije za sve ni kroz dan baš,al koža je super,meni se sviđa.Hrvatska proizvodnja,70ak kuna u ljekarni,i djeluje mi nepotrošivo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ove godine je zima stvarno grozna:(
      I najotpornije kože imaju problema s dehidracijom.
      Super da si pronašla dobre preparate jer sad nam je najvažnija hidratacija

      Izbriši
  15. super blog :)u potpunosti suosječam s tobom,mješovita,osjetljiva,dehidrirana -.-
    vidim da koristiš od avena samo termalnu pa sam te htjela ako si probala možda Avène Hdrance OPTIMALE Legere kremu,po opisu mi se čini super
    trenutno koristim afrodita hydra termal za mješovitu,i ima uva zaštitu,na bazi vode je,piše da nije komedogena i nije loša al ništa posebno pa je planiram zamjenit :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala:)

      Imala sam dva puta Avene hydreance legere , bila mi je ok jedino za ljeto kao noćna njega . Ovu Afroditinu nisam probala ali morat ću jer sam čula puno pohvala za cijelu liniju

      Izbriši
    2. Ja koristim Avene legere godinama, to je više lagana za emulzija - super za ljeto. Ne radi apsolutno nikakav nered na licu, ali mu ni bogznakako ne pomaže.

      Izbriši
  16. Pohvale za blogove.
    Molila bih ako je moguće nekoliko detalja vezano za Topicrem - kakav je za mješovitu dehidriranu kožu sklonu aknama i miteserima, te kao podloga za puder (nakon seruma). Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala:)

      Topicrem je odličan, na mojoj koži koja je sklona miteserima i prištičima, nije napravio nered. Poštenu recenziju ću napisati za njega

      Izbriši
    2. Hvala! Onda ću ga probati. Dvoumila sam se između Avene hydrance legere, Lierac hydra crono i Topicrema. Nije skupo, a Avena mi se koža totalno zasitila. Nadam se da dovoljno hidrira!

      Izbriši
    3. Meni se pokazala dobra za ljeto i kad mi se koža dovede u red odnosno kad nije jako dehidrirana

      Izbriši
  17. Ja ove godine napokon ne vodim borbu sa svojom kožom.

    Sve je počelo slučajno prije 2 godine kada smo zbog mlađeg djeteta i njegovih bronhitisa na preporuku doktora kupili ovlaživač zraka.
    Vlaga u stanu nam je zimi 20-25%. Sa ovlaživačem je 50-55%.

    Otkada imamo ovlaživač nema začepljenih noseva, suhog grla ujutro a ono što je mene oduševilo je to što nema zatezanja i ljuskanja kože.
    Do sada je svaka zima bila popraćena ljuskanjem lica i područja oko nosa i ništa nije pomagalo, a T zona je divljala u svom stilu..

    Koristim serume, različite kreme, uvela sma termalnu vodu (super savjet za stavljanje termalne i hladnoće vani).
    Lice mi je sada stalno normalno, T zona vrlo malo radi. Područje oko očiju je napokon glatko, bez linija od suhoće...

    Hvala ti i na savjetu sa Loccitaneovim shea maslacem...preporučila sam to i frendici koja je oduševljena.

    Prvi puta vidim Artedco kreme. Moram i njih malo proučiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je, prvi uvjet za dehidriranu kožu zimi je ovlaživanje zraka. Ja nažalost nemam ovlaživače ali stalno stavljam mokre ručnike po radijatorima kući i u uredu i puno mi je bolje što se tiće suhog zraka.
      Ovo s shea maslacem je super za dodatno nahraniti okoloočno područje, može i na cijelo lice .

      Art deco krema nažalost još nema kod nas ali mogu se naručiti izvana :)

      Izbriši
  18. Predobar post - moja koža je jako dehidrirana, pogotovo zimi pa se raznim serumima i kremicama borim protiv dehidracije. U potrazi sam za dobrom noćnom kremicom za nas koji smo +25 - bitno mi je da je hidratantna i da djeluje protiv bora. Hoćeš li uskoro napisati recenziju ove EMU okoloočne kremice? Zanima me kakva je i gdje se može nabaviti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sara:)

      Hoću, naravno. Teškoje napraviti recenziju na temelju kratkog recenziranja ali sigurno hoću. Zasad ti mogu reći da je odlična, hidratantna i nemasna a može se kupiti na netu, ja sam kupila na feelunique.com

      Izbriši
    2. Odlično! Super mi je tvoj blog - uvijek nešto novog saznam! I ja naručujem s Feeluniqua neke stvari pa ću sigurno potražiti ovu kremicu :)

      Izbriši
  19. E, probaj za ruke Lush Handy Gurugu. Meni je Lemmony flutter bio okej, ali HG mi je HG u kremama za ruke. A probala sam nema što nema... koncentrati (Neutrogena, Balea... nula bodova), L'occitane (može proći, ali premalo daje za te pare), sve dm-ovske (dr. Scheller od nevena je okej, Eveline s kozjim mlijekom skroz okej i brzoupijajauća, Afrodita - dobre, al me uskoro miris počne nervirati... you name it).
    Muller ima marku Hand san, imam trenutno s arganovim, jako brzo se upije i nije loša. Ali to je za onak, ne za dubinsku njegu, nego kad pereš ruke 5x na poslu (ta sam) i nemaš vremena čekati.
    Probaj Handy gurugu svakako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zapisano Zmijice :D

      Hvala ti na preporuci, moram priznati da s Lushom imam premalo iskustva ali ova krema ide svakako na WL :)

      Izbriši
  20. slažem se sa voodoo za pšenične klice u svrhu okoloočne njege..isto ih stavljam same, koža je divna, svilena, nahranjena..jako me razveselila kozmetičarka, kada me je gledala pod onim povećalom i rekla mi da mi je okoloočno područje kao u bebe, borica ni na vidiku..a moje vršnjakinje već muku muče sa boricama..nažalost, to je jedino područje gdje klice mogu koristiti..nadalje, lice špricam hidrolatom od hamamelisa i koristim avenovu hidratantnu legere..termalne vode kod mene ne prolaze jer su mi preagresivne, od njih me lice steže, svrbi, crveni se..ruke mažem u biti sa svim i svačim, sa raznoraznim uljima, prvo što mi pod ruku dođe..ali moram spomenuti i baleu sa ureom, ugodno me iznenadila..eh da, na lice još stavljam i balein hidrat.serum..primjerice, avenov mi nije sjeo..ostavljao je film iza sebe i čudan osjećaj na licu..sa baleom nemam takvih iskustava..a plus je naravno i razlika u cijeni, koja je više nego velika..eye, krasno radiš ovaj blog..prvi puta ga čitam i oduševljena sam :top:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala provansa :-)

      Ja se već dugo spremam po to pšenično ulje, isto kao i po ulje sjemenki grožđa. Iako moja iskustva s korištenjem ulja oko očijui na licu nisu dobro završavala, nagovorile ste me ! :D

      Balea urea vrh vrhova pogotovo ona za stopala kojih sa potrošila ne znam ni sama koliko

      Izbriši
    2. je..znam za tvoja neugodna iskustva sa uljima, sa foruma (theprovense)..i sama ih imam, dva pokušaja, oba dva završila sa katastrofom i štetom koju sam sanirala mjesecima..ali klice kao okoloočna, odlično..nikakve reakcije ;)

      Izbriši
    3. E draga TheProvense, drago mi je da sad znam s kim komuniciram :))
      Nekoliko mojih pokušaja uljima su stvarno završili katastrofalno ali ako si i ti imala takva iskustva a kažeš da je pšenično ok, onda ću svakako isprobati :)

      Izbriši
  21. imamo isti tip koze: mjesovita i osjetljiva sa suhim djelovima :(

    OdgovoriIzbriši
  22. Ahh evo moje teme.
    Koza mi je suva dehidrirana, ma hocu reci suva kao papirus na obrazima, oko ociju, a T zona malo masnija, toliko da se 'zaprlja', ocu reci problem s mitiserima. Bore oko ociju su me napale ohoho u 32.god
    Vidim da su mi se i po celu pocele jace ocrtavati.
    Cudim se kad citam da cure s masnom dehidr.kozom kukaju da je to najgore, ja mislim da je ovo :) Jest da vizuelno nema nekih problema, ali moju kozu je nemoguce nahraniti. Kao da gledam kako stari.
    Ima trenutno one kolagen i hijaluron serume sto sam pominjala u komentaru, Clarins Multiactive dnevnu za suvu kozu, La Roche Posay Nutritic riche (vise zimska, i nikako da vam sklizne na okooocni predio!), Weleda za oko ociju i nocna od ruze, pa razna ulja, butere, imam neku kao ljetnu dr.scheller bio-hyaluron & amlaol (ne valja nista), Estee Lauder dobila Advanced Time Zone mala pakovanja od 3 i 5ml kremu i kremu oko ociju, Nivee neke razne, ruzina vodica.. Svasta sam probala. I znate sta je moj zakljucak-krema koja meni treba ne postoji :(
    Nijednu ne bih mogla od sveg srca preporuciti. Zadnji put kad mi je koza bila onako zagladjena od nahranjenosti bilo je negdje u 20-im. Sad sam citala nesto o juzno korejskoj kozmetici, azijatkinje polazu mnogo na kozu, pa probati njihove maske, Laneige itd.

    OdgovoriIzbriši
  23. Koristiš li još uvijek taj Phyris, jesi li i dalje zadovoljna i gdje se može nabaviti?

    OdgovoriIzbriši