ZBOGOM NAZOLABIJALNE BORE: DECORIA FILERI


Kada se jednom probudite ujutro i u ogledalu ugledate bore koje jučer niste imale, spuštene obraze a bore između usana i nosa sve dublje i dublje čini vam se kao da ste ostarili doslovno preko noći. Poznato?
Kvalitetna njega, pomno odabrani preparati i sastojci, masaža i gimnastika mogu čuda napraviti u borbi protiv bora i spuštenog tonusa ali za jedno nema spasa a to su nazolabijalne bore o kojima sam vam pisala u ovom postu. Nažalost, na ove bore se ne može utjecati : naša priroda je takva da se s vremenom mišići i elastičnost kože opuštaju, ali zato možete uvelike odgoditi produbljivanje nazolabijalnih bora primjerenom njegom i pažnjom prema svom licu. Što kada jedno jutro one postanu previše duboke? Rješenje su hijaluronski fileri. Iako znam da će mnogi odmahnuti rukom i reći "ja svoje bore nosim ponosno", činjenica je da je prodaja filera u porastu i da danas hijaluronske filere konzumira skoro svaka druga žena. 
Ono što moram naglasiti za sve koji još ne znaju: hijaluronski fileri ili punjači nisu nikakav botox niti plastična operacija ili išta slično. Radi se o injekcijama hijaluronske kiseline koju prirodno svi imamo u organizmu, mehanički ispunjavaju boru i na taj način ju smanjuju.
Decoria su fileri nove generacije dobiveni novom tehnologijom koji su rezultat 30 godina Švedskog istraživanja. Za razliku od ostalih filera, sastoji se od stabiliziranog i visoko pročišćenog oblika HA kiseline estrahirane iz sintetskog izvora i strukturno identičan HA kiselini u organizmu. izvor
UČINAK je od 6 do 12 mjeseci što je puno duži period trajanja od mnogih filera na tržištu.
Vrlo često, doktori nam ne govore a ni same ne znamo da postoje različiti tipovi filera ovisno o namjeni i dubini bora. Decoria tako nudi Essence koji se koristi za korekciju umjereno dubokih bora i za korekciju usana kako bi se postigao Kupidov luk, te Intense koji je namijenjen korekciji dubljih bora te popunjavanje usana. Doktor procjenjuje koja vrsta je vama potrebna i mislim da je ovo vrlo važno znati jer često se događa da filere koji su namijenjeni popunjavanju usana dobijemo u neke tanje bore pa umjesto prirodnog izgleda djelujemo poput napuhanih lutki.
A sada učinak na meni, obzirom da su moje nazolabijalne bore prilično duboke, na njima je primjenjen Decoria Intense dok za dobivanje Kupidovog luka iznad usana, upotrebljen je Decoria Essence s time da su moje usne prirodno pune i bilo je potrebno samo korekcija tog luka iznad. Moram priznati da mi je bio simpatičan događaj kada ni sam doktor nije vjerovao da nemam već filere u usnama :D

 fotka prije tretmana :
 i nakon:

Osim Decorie koja je trenutno najpoželjniji filer na tržištu, odlične ocjene sam čula za Dermavisc koji je također došao iz Švedskog laboratorija a radi se o fileru koji ima najveću molekularnu masu na tržištu što za nas znači stabilnost i dugotrajnost. Za razliku od Decorie, Dermavisc je biološka hijaluronska kiselina dok je Decoria bakterijskog izvora, te iako ja nisam stručnjak, razlike između biološke i bakterijske HA u smislu kemijske strukture nema, radi se o reološkim svojstvima kada se  biološka HA lakše ubrizgava, prilagođava ispunjenim područjima (znate ono kada filer "viri" tri broja iznad kože) i stabilna je tijekom vremena te veže na sebe kolagen. I kod Dermavisca mogu se birati dvije vrste: smooth (manje bore i nabori) i ease (srednje duboke bore i nabori). Dermavisc planiram isprobati sljedeći put iz razloga što sam čula a i vidjela mnogo odličnih komentara iako sam prezadovoljna učinkom Decoriee koja djeluje apsolutno prirodno i u mom slučaju nitko nije primjetio da je na mom licu išta neobično jer promjena je velika ali potpuno suptilna.
Kao dopuna hijaluronskim filerima, postoje kreme za lice koje sadrže čistu i kvalitetnu hijaluronsku kiselinu a namijena im je produživanje učinka filera te ovlaživanje kože. Za razliku od mnogih proizvoda s hijaluronskom kiselinom, ove kreme je proizvela vodeća tvrtka dermalnih filera i u tu svrhu su upotrijebili najkvalitetniju HA. Ove kreme produžuju učinak filera ali i samostalno djeluju na ublažavanje bora.
Hyamin E sa 0,2% hijaluronskom kiselinom i vitaminom E i Hyamin SBT sa 0,2% hijaluronskom kiselinom i uljem vučjeg trna. Ja sam isprobala ovu drugu koja je izuzetno vlažna krema, brzo se upija jer joj je tekstura vrlo lagana, praktički se upije u minuti ali jedino što moram prokomentirati su parabeni u sastavu za koje se nadam da će se u budućnosti izbjeći. Cijena im iznosi 220 kn a moguće ih je nabaviti samo u dermatološkim poliklinikama.
prije/nakon tretmana
Sada kada sam opisala najnovije filere koji su kvalitetom i dugotrajnošću zasjenili sve ostale na tržištu, moram napomenuti da ukoliko se odlučite na tretmane da se obratite profesionalcima, odnosno doktorima s puno iskustva jer koliko mi pišete, filere ubrizgavaju razni zdravstveni i ostali djelatnici, ne odabiru najbolje vrste za Vas te vam ubrizgavaju na mjesta gdje nisu potrebni stoga od filera možete imati zaista prirodan i mladenački izgled, ali nije svejedno tko ih ubrizgava niti koje vrste filera.
CIJENA varira ovisno o ordinaciji i količini proizvoda cca 2000 do 4000 kn. Ja sam svoj tretman obavila kod stručnjaka a kako ne želim nikoga reklamirati, koga zanima slobodno se može obratiti na moj mail.


Konzumirate li dermalne filere? Kakvo je vaše mišljenje o njima?

Oznake: , , , , ,