KAKO IZABRATI SERUM ZA LICE


Ako mene pitate, najvažniji proizvod u njezi kože odmah nakon čišćenja su serumi za lice. O njima sam napisala bezbroj postova i recenzija, ali jedan problem o kojem me često pitate je: kako izabrati serum za lice.
Prije odgovora, moramo odgovoriti na nekoliko pitanja:
-hidratacija
-sjaj i svjež izgled
-sužavanje proširenih pora
-anti age
-smanjivanje lučenja sebuma
-masna
-suha
-siva
-dehidrirana
-normalna
-vodenasta, prozirna
-gusta
-balzamasta
-uljasta
-koliko treba ako je proizvod dobar
-što manje
-za serum mi nije žao, uštediti ću na kremi

Na što obratiti pažnju prilikom odabira?
Koji serum izabrati?
Koliko traje serum i kako koristiti?
Prosječna količina seruma je kod većine brendova 30 ml a koliko će vam ta količina trajati ovisi da li ga koristite dva puta dnevno ili jednom. Ja konkretno uvijek koristim dva seruma, jedan ujutro koji sadrži c vitamin i/ili antioksidante kako bi se koža bolje nosila s dnevnim oštećenjima i jedan navečer koji sadrži retinol i dodatke za hidrataciju pa tako jedan serum od 30 ml kod mene traje oko dva mjeseca. Uobičajena je praksa da se serum nanosi u kapima, na primjer po kap na svaki obraz, čelo i vrat no ja sam odavno izbacila takvu praksu i koristim serume prilično obilno dok ne osjetim da mi je lice "popilo" dovoljno proizvoda. Ovo ovisi od kože do kože kao i o teksturi samog seruma, ponekad će vam biti dovoljno jedan potisak pumpice a ponekad više. Oslonite se na vlastiti osjećaj, koža mora biti dovoljno opskrbljena serumom inače nećete ni vidjeti neki osobiti efekt budete li ga koristili štedljivo.
Nakon nanošenja seruma, najidealnije je ostaviti ga samog nekih 20-30 minuta ako ste u mogućnosti kako bi koža "uzela" sve što joj treba i potom nanosimo dnevnu ili noćnu kremu. Naravno, nemamo vremena svaki puta čekati za nastavak rutine pa u tom slučaju barem pričekajte da se serum dobro upije prije kreme.
Što sve podrazumijeva serum?
Kozmetička industrija nas zna zbuniti određenim nazivima pa ako naletite na nazive poput :koncentrat, eliksir, booster i slično , znajte da su to sve serumi za kožu. Također, mnogi proizvodi pod nazivom "uljni serumi" su zapravo uljne mješavine za lice.
Na blogu imate priličan broj recenzija raznih seruma kao i recepata za neke odlične DIY serume pa ukoliko vas zanima, bacite pogled u kategoriji "preparativa"---"serumi".

Na kraju, serumi su prilično visokih cijena što je očekivano jer sadrže veći postotak sastojaka od krema (barem bi tako trebalo biti), zato je najbolja ideja da prije kupovine potražite testere i isprobate na vlastitoj koži.

Znate li izabrati serum za svoju kožu ili ste još uvijek u potrazi za najboljim?


Oznake: ,