VRAT I DEKOLTE: PRAVILNA NJEGA


Jedan od najvećih ženskih izdajica godina - vrat kojem posvećujemo premalo pažnje. Vrlo često gledamo razne fotografije slavnih žena i ono što me zapanjuje je upravo koža vrata i dekoltea. Mislim, slavne i bogate osobe imaju dovoljno novca, stručnjake i razne timove koji se brinu o izgledu ali opet ne polažu previše pažnje na te dijelove tijela. Tako imamo prilike vidjeti lice koje je super njegovano, zategnuto i mladoliko a vrat i dekolte kao da su od druge osobe: opuštena koža, neujednačeni ton kože i bore. Nažalost, nisu zvijezde jedine koje više brinu o njezi lica i očiju, sve više primjećujem isti slučaj u svojoj okolini. 
Prosječna rutina izgleda ovako: umivanje, eventualno tonik, serum i krema na lice i idemo van. Poznato? Danas ću Vam pokušati objasniti koje su najčešće greške kod njege vrata i dekoltea i kako ih popraviti.
ZAŠTO NJEGOVATI VRAT? Koža na vratu i dekolteu je puno tanja, ima manje lojnih žlijezda i samim time se koža ne podmazuje prirodno, a kada nema vlage, gubi se elastičnost i stvaraju se bore

GREŠKE I KAKO IH ISPRAVITI:
POSEBNE KREME ZA VRAT? 
Neki brendovi u svojoj ponudi imaju posebne kreme namijenjene području vrata (Neck cream). Vjerojatno ste poput mene često odmahnule rukom i vrlo rijetko dale novac za takav proizvod. 
U čemu je fora? Takve kreme bi trebale imati veću koncentraciju sastojaka protiv bora i opuštene kože (vitamini, antioksidanti, retinol i slično), međutim vrlo često se radi o običnom marketinškom triku i u sastavu takvih posebnih preparata nema nište bolje nego i u samim kremama za lice. Ukoliko ipak naiđete na posebnu kremu za vrat koja sadrži veću koncentraciju, a budžet Vam to dozvoljava, priuštite si, no moja preporuka je da koristite serume i kreme kojima inače njegujete lice.

KAKO NJEGOVATI VRAT I DEKOLTE:

AKNE NA VRATU: Akne koje se pojavljuju na vratu, osobno smatram najgorom vrstom. Obično su znak nekog hormonalnog disbalansa, pa tako kada se pojavi na mom vratu, odmah znam da je neka cista "poludjela". Takve akne sporo prolaze i najteže ih se riješiti. Nakon svega isprobanog, kod mene najbolje rezultate daje cinkova krema. Nemojte koristiti agresivne preparate na području vrata jer će slabo pomoći, a riskirate isušivanje kože.

IMA LI SPASA? Već primjećujete da je koža na dekolteu i vratu "starija" i opuštena? Osim skupih tretmana koji daju brze rezultate, ne brinite. Intenzivna njega i promjena loših navika mogu u kratkom vremenu napraviti veliki pomak
Retinol, skoro najmoćniji sastojak protiv bora može u nekoliko mjeseci napraviti drastične promjene pa razmislite o intenzivnoj kuri. 

Brinete li o koži vrata i dekoltea ili su i Vama u fokusu lice i kosa?

Oznake: , , , , , , ,