OŽILJCI OD AKNI


Masna koža, proširene pore, akne i problematična koža..."blagodati" koje većinom prate vrijeme puberteta ali često ostaje noćna mora i u kasnijim godinama. Divljanje hormona, stres, nepravilna njega i razni tretmani mogu ostaviti posljedice na koži poput ružnih ožiljaka, pa napokon kada nestanu akne, ostaje problem: rupice, nejednaka koža, crvene i/ili smeđe flekice i vječiti problem: kako ih se riješiti?
Ova tema je vrlo opsežna i o njoj bi se moglo pisati tri dana, ali pokušat ću obuhvatiti najčešće pogreške, tretmane i činjenice oko ovog kožnog problema.
NAJČEŠĆE POGREŠKE U NJEZI PROBLEMATIČNE KOŽE:

DEFINIRAJTE OŽILJKE
Ožiljci na licu mogu biti razni: crvene i/ili smeđe flekice na mjestu gdje su se nalazile akne, gruba nejednaka koža, veće ili manje rupice. Vrlo je bitno da definirate ožiljke jer ne pomaže sve jednako svakome a i svaka koža je drugačija.
KAKO NAPASTI OŽILJKE NA LICU? Borba protiv ožiljaka i flekica je dugotrajna! Ne očekujte brze rezultate i vrlo je važno biti discipliniran i redovit.

ŠTO MOŽEMO JOŠ UČINITI?

Patite li od ožiljaka od akni? Imate li koji savjet plus?


NAPOMENA: fotografija koju vidite je lice moje sestre koja pati od akni, ožiljaka i kao što vidite dlačica na licu. Možda nije adekvatan primjer za ovu temu ali kako se ne smiju posuđivati fotografije s neta, poslužila sam se onime što imam.   

Oznake: , , ,