OBNAVLJANJE UV ZAŠTITE TIJEKOM DANA


Ljetna zaštita od sunca je svima alfa i omega ali što s preporukama: obnoviti zaštitu tijekom dana i to nekoliko puta?
Scenario izgleda ovako: ujutro stavimo odgovarajuću količinu zaštitnog proizvoda (klik), čekamo da se upije, nanesemo puder, rumenilo, očni makeup, obučemo odjeću za posao i dnevne obaveze te odlazimo iz kuće zaštićene. Većina nas svoje radno vrijeme provodi u zatvorenome te  nema potrebu obnavljati zaštitu na koži ali odlazimo kući ponovo po jakom suncu a nema šanse da uklanjamo makeup kako bi nanijeli novi sloj kreme i zapravo odlazimo kući nezaštićeni. 
Kako obnoviti zaštitu tijekom dana a da ne utječe na svakodnevne rituale i obaveze?
1. Ukoliko vam mogućnosti dopuštaju, prije nego odlazite s posla/faksa/škole očistite lice, vrat i dekolte vlažnim maramicama. Najbolje bi bilo da upotrijebite micelarnu ali to ovisi koliko vam je spretno.Ja na poslu imam spremljene vlažne maramice i termalnu vodu pa očistim cijelo lice i vrat (oči ne diram gdje je maskara i sjenilo) te pošpricam termalnom vodom ili hidrolatom. 


2. Potom nanosim neku zaštitnu kremu kao ujutro ili BB/CC kremu sa UV zaštitom koje uvijek imam na poslu u torbici. Za ovu rutinu vam treba svega 5-10 minuta.

3. Više puta nemam vremena čistiti lice ili tijekom dana moram izlaziti na sunce. U torbi godinama imam ovakve proizvode:
4. Zaštita tijela je također važna ali klasični preparati su predviđeni za plažu te su premasni za svakodnevnu upotrebu pa riskirate tragove na odjeći. U torbici ili na poslu uvijek imam neki light sprej koji se brzo upija i ne ostavlja mastan trag na koži poput ova dva na fotki. Također ih uvijek nosim u torbi ako očekujem da ću tijekom dana biti više na suncu ili u autu. Špricam uglavnom ruke, ramena (ako nosim nešto bez rukava) i noge ukoliko nosim nešto kratko.

Na plaži i izletima je druga priča, tamo smo izloženi satima UV zračenju i zato obnavljajte zaštitu svaka dva sata ili nakon kupanja.

U posljednje vrijeme mi često pišete da ste izgorili i pocrvenili samo šetnjom po gradu ili prilikom ispijanja kave na nekoj terasi. Nadam se da je svima jasno koliko je sunce postalo prejako i preopasno a kozmetička industrija se zaista trudi da udovolji svim potrebama, zato: nema izgovora.

Obnavljate li UV zaštitu tijekom dana? Koji su vaši trikovi i savjeti?


Oznake: , , , ,