ČINJENICE O OKOLOOOČNIM KREMAMA

izvor slike
O kremama za područje oko očiju mogla bih napisati četrnaest postova uzastopce i mislim da ni tada ne bih sve napisala koliko sam ih isprobala. Mnoge forumašice koje me znaju, upoznate su mojom dugogodišnjom aktivnošću na temi o okolooočnoj njezi, te koliki su mi fetiš ovakve mazalice.
Proizvod oko kojeg se uvijek postavlja pitanje, kupovati ili ne?
ZAŠTO KORISTITI KREME OKO OČIJU? Koža na području oko očiju je iznimno nježna i tanka, sadrži manje masnoće u odnosu na ostatak lica i stoga zahtjeva dodatnu (hidratantnu njegu).
Koliko puta dnevno trepnemo? Koliko često "škiljimo" u polumraku ili na jakom suncu? Koliko šminke upotrebljavamo na očima? Sve su to samo neki od faktora koji ubrzano stvaraju borice oko očiju i čine kožu osjetljivijom. Da ne govorim o uklanjanju makeup-a koji često izgleda kao da su nam oči najgori neprijatelji. Dovojni razlozi za upotrebom kreme za područje oko očiju.
POSEBNA KREMA ILI NE? Da li Vam je potreban poseban proizvod za njegu oko očiju ovisi o koži. Osobe koje imaju normalnu kožu oko očiju koja nije isušena, čitaj: sretnice, a uz to im je i lice poprilično normalno te koriste čistu hidrataciju, nema potrebe za kupovinom posebnog proizvoda jer kožu oko očiju mogu njegovati istom kremom kao za lice. Problem je kada imate masnu ili mješovitu koža lica koja se tretira agresivnijim kremama za matiranje+dehidrirana koža oko očiju. U ovom slučaju Vam nikako ne preporučujem koristiti kremu za lice jer bi mogla dodatno isušiti okolooočno područje.
mješovita. Bez obzira na ove slučajeve, većina osoba posjeduje prilično suhu i dehidriranu kožu oko očiju. Postoje neke smjernice koje Vam mogu pomoći: 
prije odabira kreme svakako pogledajte svoje okoloočno područje:
DJELOVANJE KREMA OKO OČIJU:

PRONAĆI ONU SAVRŠENU? Krema za područje oko očiju je po meni najzahtjevniji kozmetički proizvod. Ne očekujem čuda i obećanja proizvođača ali očekujem dobru hidrataciju, da ne iritira oči, da je dobra podloga za korektor i da nakon osam sati koža ne izgleda namreškano od suhoće.
Kako pronaći najbolju, zapravo nemam konkretan savjet. Put do one THE BEST kod mene još uvijek traje i posut je dugogodišnjim kupovinama, testerima, čitanjima recenzija i isprobavanjima. . Uskoro ću napisati svoju listu najboljeg do sada iako moram priznati da je ta lista prilično dugačka.
Vrlo je važno da kreme oko očiju ne uzrokuju milije i gris o čemu sam pisala u ovom postu.
KADA POČETI S KREMAMA OKO OČIJU?  Što prije to bolje. Znam da sa 20 godina malo tko razmišlja o borama oko očiju, ali prevencija je pola posla i veliki ulog u budućnost. Mlade djevojke zasigurno ne trebaju kreme na kojima piše anti-age, ali postoje danas masu laganih, nježnih krema koje služe hidrataciji, jer ako razmišljate o hidrataciji lica i kose, ne zaboravite na kožu oko očiju.
JAKO OSJETLJIVE OČI: nošenje leća, alergije, vjetar, menopauza ili jednostavno preosjetljive oči dodatno sužavaju broj preparata. Sve Vas iritira, peče i smeta a koža ipak vapi za njegom? Bazirajte se na proizvode koji mogu i u oči, jedan od takvih je Bepanthen Augen und Nasensalbe krema (klik) koju uvijek imam godinama u kućnoj ljekarni i koja je pravi spasioc kada me počne sve smetati. Bazično ju je doktorica preporučila mojoj majci kao njegu kože kako bi spriječila suhoću samih očiju, a ja sam ju naravno morala probati i shvatila koliko je blagotvorna. Malo je masnija i time nije dobra podloga za korektor, ali s tanjim slojem može proći. Kao još jedan odličan proizvod kod iritirane kože i osjetljivih očiju je čisti karite maslac.
GREŠKE KOD NANOŠENJA KREME OKO OČIJU: o tom problemu sam pisala u ovom postu, ali nije na odmet ponoviti:
TREBAJU LI KREME ZA PODRUČJE OKO OČIJU MUŠKARCIMA? Da, trebaju! Imam prilike vidjeti primjere na muškaracima koji ih koriste u odnosu na one koji smatraju da im to ne treba, moram li napomenuti koliko ovi prvi izgledaju svježije i njegovanije bez obzira na godine? Muškarci posebno naprežu oči (rad, vožnja, vanjski uvjeti) i svakako bi trebali poraditi na njezi kože bez obzira što im je bazično koža deblja i otpornija od nas žena.
.
Postoji još mnogo činjenica o njezi područja oko očiju, ali za krej bih napomenula tri osnovne stvari : nježno uklanjanje makeup-a, ne preskakanje njege oko očiju i nošenje kvalitetnih sunčanih naočala (klik) u cijelom periodu godine, ne samo ljeti.

Koristite li njegu za područje oko očiju ili smatrate da Vam ona nije potrebna?


Oznake: , , , , ,